Tablier Metalic N

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Despre weathering nu stiu sa zic decat ca am vazut ca arata bine, dar cu ce se face, cum se face etc...mai greu...greeeeuuuu, tot cu vopsea ?
Pentru pod ce parere aveti de codurile astea :RAL 6017, RAL 6011, RAL 6009 RAL, 6020 ?
 
Eii, nu stiu un cod RAL pe de rost, eu le-as potrivi la ochi, dar nuanta ar trebui sa fie aceea pe care o ia tabla de cupru cand oxideaza in mod natural, un verde foarte deschis, adica asa cum vezi in poza asta:

http://farm1.static.flickr.com/49/111353463_a6a51118e7.jpg?v=0

Cat despre vopsitul pietrelor, in mod sigur cu pensula ar trebui s-o faci, si sa nu te temi ca ies culori ne-uniforme, din contra!

Incearca sa pui impreuna pe o bucatica de sticla sau de plastic un pic de gri, un pic de maron, de alb, poate si un pic de verde, si pe urma fara sa amesteci foarte bine culorile ia putin cu varful pensulei si coloreaza individual fiecare piatra. Fiindca nu ai amestecat bine culorile sigur o sa-ti iasa nuante diferite, dar in principiu din aceeasi gama de culori, adica exact ceea ce-ti trebuie! Ia de model o poza autentica si fii atent la detalii, de obicei pe un pilier adevarat apar fel de fel de urme, de pete de igrasie, de scurgeri de apa, zone unde piatra este acoperita de niste alge microscopice si a capatat o culoare verzuie etc.

Spor!
 
in legatura cu piesele de plastic s-a mai scris pe aici ca inainte de weathering (si probabil chiar inainte de vopsire in acest caz) ar fi trebui eliminat luciul specific materialului plastic. Printre metodele propuse ar fi laptele de ipsos aplicat prin pensulare. Urmeaza o uscare intermediara apoi weathering-ul propriu-zis prin vopsire cu vopsele acrilice si/sau de tip pulbere. Daca se folosesc pulberi, la sfarsit totul trebuie fixat cu un puf de spray protector mat. Indemanarea si rezultatele se amelioreaza prin exercitiu ("formarea mainii"), eu am incercat pe niste portale de tunel si mi-a iesit multumitor aspectul de roca, chiar daca nu aveam nicio experienta anterioara.
 
buna baieti,

@Victorian: codurile RAL le gasim usor pe net si pana si pe acea extrem de criticata si criticabila wikipedia, asa ca le putem afla fara mari eforturi...

@sorgard: nu inteleg insa de ce ne dai ca referinta coduri RAL... mama natura a existat si inainte de 1924 ;) si este muuuuuult mai variata decat Reichsauschluess fuer Lieferbedienungen... :D

as merge pe combinatii de ocru si gri, cu un dry brush mai deschis la sfarsit si un "suc" brun inchis inainte... si bineinteles acrilice sau Enamel, nu Weinert sau alte nitro, ca ies prea stralucitoare...

combinatii cu ocru (siena), brun inchis, alb si negru sunt suficiente si extrem de variate...
 
greeeu de ajuns taman vinerea dupa 6 acolo, se pare ca o sa imi fie greu cu multe din cauza asta... :(. am weekendurile la dispozitie pentru modelit.sper sa termin cele trei module pentru brasov.

Mersi mult pentru link, arata foarte frumos.
 
Intre timp, putinul timp pe care il mai am, a aparut si versiunea H0 a podului, muult mai realist pot sa zic. Din pacate unele piese trebuie refacute.. asa ca mai finalul mai are de asteptat

 
Am reusit sa fac si picioarele pentru versiunea N sa arate mai decent.
iata cam ce a iesit:


Urmeaza poze cu versiunea finala a podului pe H0.
 
Asa cum spuneam zilele trecute a aparut si varianta H0 a podului.
Plexiglass de 0.5 (o masa plastica asemanatoare cu plexiglasul), picatura , grund auto policolor si rabdare. Penseta in unele cazuri.
iata cam ce a iesit:
 
contrasine.... pfff. eu am vrut sa vad cum iese podul doar :lol: . Poate pe viitor o sa fac ceva cu el. deocamdata o sa ia calea raftului si a prafului....
 
LDH a spus:
Pai ... nu este pacat de el sa ia calea "raftului si a prafului"?

E, ma mai gandesc eu. Cred ca o sa fac un micromodul, mai lung putin decat podul, sa includa o parte din rambleu, cand oi avea vreme o sa fac de dragul modelitului ... trebuie sa cautam ceva machetabil... podul asta unde se gaseste in realitate ? :D :D apropo de asta .. ca habar nu am...
 
sogard_2003 a spus:
... podul asta unde se gaseste in realitate ? :D :D apropo de asta .. ca habar nu am...

Il gasesti in Chitila, asta ca sa nu te trimit prea departe, cu amendamentul ca balustrada nu este plina, este facuta din teava neagra iar la capetel podului, pe rambleu sunt prelungiri ale balustradei de circa 1-1,5 m de fiecare parte - tot din teava neagra vopsita.

Uite acelasi tip de pod, linie dubla, segmentul din mijloc, peste Herastrau, fotografiat de Florin Tuica

825.jpg

foto: Florin Tuica


:cafea: