Anunt important: [Local Link Removed for Guests]
Momentan sunt probleme cu trimiterea email-urilor spre yahoo, va rugam sa folositi seciunea Contact daca aveti probleme cu primirea email-urilor de resetare a parolei sau activarea contului

Ajutor pt lipirea unui router de perete

Discutii diverse despre orice
Avatar utilizator
kltrainlover
Mesaje: 325
Membru din: Dum Oct 21, 2007 12:00 am
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Ajutor pt lipirea unui router de perete

Mesaj de kltrainlover » Lun Dec 14, 2015 9:36 pm

Am nevoie de un ajutor tehnic ( de idei ) din partea voastra la o chestie la care sunt in pana de idei. Trebuie sa montez un router ( acea piesa care imparte semnalul de internet spre mai multe calculatoare ).
Din varii considerente, nu pot monta aceasta piesa decat pe un hol unde trebuie sa o prind pe perete. Fiindca nu stiu cu ce s-ar putea lipi de perete initial m-am gandit sa lipesc router-ul pe o placa iar apoi sa fixez placa in perete cu suruburi ( un amanunt important : peretele nu este plat ci « in relief » - a se vedea in poza, nu stiu daca se poate lipi de el fiindca are o zugraveala zgrunturoasa ). Placa pe care as vrea sa lipesc router-ul trebuie sa fie un material care sa reziste la incalzirea router-ului , nu pot pune un placaj ci trebuie sa caut o placa dintr-un material care sa nu poata lua foc.
Daca as merge pe varianta sa lipesc router-ul pe o placa, va trebui sa las si un anume spatiu ( macar 1 centimetru – pentru ventilatie deci practic va trebui sa sa pun alte « buline » de cauciuc decat cele originale – cele care se vad in poza nu au decat 2 mm inaltime. Va rog frumos sa ma ajutati si cu un raspuns la urmatoarea intrebare : ce spatiu ar fi necesar intre router si placa pentru a nu obstructiona ventilatia ?
Ma puteti ajuta cu ceva idei ?
Multumesc anticipat celor ce mi-ar raspunde.
- ca raspuns ( reply ) aici pe forum , la acest topic;
- pe mesaj privat ;
- pe email : [email protected] ;
- sau tel : 0744332188 dupa ora 16.
Link-urile va arata router-ul si peretele cu zugraveala zgrunturoasa de care ziceam.
[Link Removed for Guests]
[Link Removed for Guests]
[Link Removed for Guests]
[Link Removed for Guests]
[Link Removed for Guests][/URL]
Avatar utilizator
Radu161
Mesaje: 1725
Membru din: Vin Mai 25, 2007 12:00 am
Localitate: Bucuresti/Arad
Contact:

Mesaj de Radu161 » Lun Dec 14, 2015 10:38 pm

Salut

Routerul are 2 gauri, aproximativ de forma unei gauri de cheie. Le masori, dai 2 gauri in perete, bagi 2 dibluri si cu suruburile aferente. Suruburile se lasa cam 5mm in afara peretelui. Pe acestea se gliseaza usor routerul, pana se blocheaza in zona subtire a gaurilor.
Dor de duca, sa te-aduca...
[Link Removed for Guests]
[Link Removed for Guests]
macleod
Mesaje: 1732
Membru din: Mie Ian 28, 2009 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de macleod » Mar Dec 15, 2015 1:53 pm

daca vrei sa fii hipster si ai vreun copiator in casa / la indemana, tragi frumos la xerox spatele routerului si apoi pui foaia pe perete si ai exact locurile unde trebuie date gaurile :-P
si nu mai ai nevoie de masuratori
Pentru maniacul din tine:
Avatar utilizator
natbl73
Mesaje: 44
Membru din: Joi Ian 03, 2008 12:00 am
Localitate: timisoara
Contact:

Mesaj de natbl73 » Joi Dec 17, 2015 12:11 am

Gaurile sint cele ovalizate de pe laterale, dintre suruburile de inchidere a carcasei
Dar te rog cheama un prieten sa dea gaurile, de preferat cu o rotopercutanta
Pe exact acelasi tip de zugraveala am puse boxele, si nu au luat foc

Acum m-am uitat mai atent: suruburile carcasei sint sub acele picioruse de cauciuc- 2mm sint suficienti pentru circulatia aerului, asa a fost gandit, nu le schimba
Avatar utilizator
victorian
Consilier Istoric
Mesaje: 2224
Membru din: Dum Oct 21, 2007 12:00 am
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de victorian » Joi Dec 17, 2015 2:11 pm

Si eu am routerul agatat in hol pe o grinda din beton armat, a fost pus acolo acum vreo trei ani si functioneaza perfect de atunci incoace. Mesterii care mi-au montat routerul au facut chiar un pic mai simplu: au luat o coala de hartie alba si au pus-o pe spatele routerului, apoi au apasat cu degetul pana s-a imprimat pe hartie lacasul gaurilor, apoi au luat hartia, au pus-o pe perete si au dat gaurile pentru dibluri prin hartie exact in locul care trebuia. Routerul este gandit special sa functioneze agatat in felul asta, nu trebuie nici un fel de masuri speciale pentru ventilare!

Ai nevoie de doua gauri de diametru potrivit date in beton cu rotopercutanta, apoi in gaura respectiva se pune un diblu de plastic in care se insurubeaza un surub special asa cum a zis @Radu mai sus. Suruburile plus diblul respectiv se cumpara ca un ansamblu de la magazinele gen Praktiker etc si pe instructiunile de folosire se precizeaza diametrul gaurii necesare. Verifica suruburile sa se potriveasca la gaurile routerului si de preferinta sa fie cu cap normal, nu cap inecat!
Dorin

"Dezvoltarea unui stat se masoara si prin starea retelei sale feroviare". Camillo Benso, Conte di Cavour
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii pe marginea liniei”