România pitoreasc㒠/ De ce drk nu am emigrat acum 23 de an

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
53
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Deschid un topic, care dac㒠va rezista va deschide multe polemici, dar nu mai pot.

Precum se ştie, ţă’rişoara noastră’, una dintre cele mai echilibrate din punct de vedere geo-morfologic, climatologic, ar fi putut fi un mic Eden.

Dar, oameni ce o locuiesc şi o conduc o fac o ţar㒠de mâna a patra, aproape de casare. Din pă’cate aici locuiesc, şi nu în alt㒠parte (a fost opţiunea mea din tinereţe), deci prin faptul c㒠am ră’mas, am ajuns s㒠fiu convins c㒠am contribuit, ca toţi ceillaţi locutori, s㒠ne ducem ţara cu avânt gospodă’resc spre casare.

Concluzia aceasta c㒠umplem terenul ă’sta de pomană’, fă’r㒠nici un rost mi se pare evidentă’, acum dup㒠23 de ani de ”libertate”. Aceast㒠concluzie e rezultatul unui cumul de factori, întâmplă’ri, a unor frustră’ri, vise nă’ruite strânse ani, ani, şi înc㒠câţiva ani.

S㒠încep mai soft:

Mai zilele trecute am avut o experienţ㒠palpitant㒠cu fiscul de la noi.
Fapt simplu:

La începutul anului închiriez, eu ca şi societate comercială’, un activ de la o persoan㒠fizică’. Perfect legal. Mergem dup㒠2 luni, asumându-ne amenda de rigoare (30 lei), s㒠înregistră’m contractul la finanţe (Bucureşti). Plă’tit amenda (nu mai conteaz㒠c㒠sediul finanţelor e în centru, iar taxe şi impozite la periferie, cam la 6 km de sediu - tipic românesc), înregistrat contractul, lă’sat acolo (la finante) deoarece nu mai aveam timp s㒠stă’m o or㒠să’-l ridică’m.
Dup㒠4 luni, m㒠reped pân㒠la Bucureşti m㒠întâlnesc cu proprietarul bunului, şi hai la finanţe s㒠scoatem copia contrctului înregistrat.
Merem fain, la finanţe, face un ceas de coad㒠şi fericiţi c㒠ne îndeplimin obiectivul, solicită’m eliberea unei coă’pii a contractului. Domniţa amabilă’, sare, caut㒠lucreaz㒠şi apare cu contractul..... ....
Atunci se rupe filmul.
Zice domnişa c㒠nu ne poate elibera contractul, deoarece nu avem să’-i ară’tă’m chitanţa cu care am plă’tit amenda. ????
Pă’i bine, da calculatorul ce zice? Pă’i nu ştie c㒠nu-i legat la sistemul central de taxe şi impozite!!!! Adic㒠io m㒠duc la un sediu (doar acolo se poate) s㒠depun actele, ei pe calculator îmi spun cât am de plă’tit, dar la alt sediu al lor de la 6 km.
WTF
C㒠de ce n-am pă’strat chitanţa 4 luni s㒠fac dovada plă’ţii, c㒠ei nu sunt obligaţi s㒠verifice dac㒠am plă’tit, c㒠.... şi a ieşit un circ de o venit miliţia rromâneasc㒠s㒠ne scoat㒠afară’.
Adică’, de acum, ca s㒠pot intra în posesia unui contract înregistrat, plă’ti amendă’, impozite la zi s㒠m㒠duc sa fac o cerere că’tre conducerea ANAF să’-mi elibereze un duplicat al unei chitanţe de amend㒠achitat㒠de juma de an. Ră’spunsul la orice solicitare la ANAF se d㒠între 15 si 45 de zile confrom legii...
Adic㒠eu s㒠rezolv, cu circ, aşteptat o lun㒠o treab㒠pe care un IT-st care este interesat s㒠duc㒠o viaţ㒠mai bun㒠o putea gândi de la început, ca omu s㒠nu înnebuneasc㒠pentru un rahat de hartie.

Deci este unul dintre motivele pentru care, dup㒠23 de ani regret din suflet c㒠nu am emigrat. Nu c㒠dincolo ar fi că’ţeii cu covrigi în coadă’, dar nu eşti prostit, umilit, pus pe drumuri deoarece la unul sau altul li se rupe de tine.
Speram c㒠dup㒠10-20 de ani de sacrificiu s㒠am aici, în ţara mea o calitate a vieţii mult superioară’. Aceasta nu înseamn㒠avere, vilă’, palat, Lamborghini... înseamn㒠s㒠pot fi tratat corect, s㒠beneficiez de ceea ce dau şi eu pentru ţara asta plin㒠de lă’turi.

Ceea ce am descris s-a întâmplat la ANAF sect 6 Bucureşti, str. Popa Tatu. Locul de colectare taxe şi amenzi, etc.. se afl㒠în Militari, lâng㒠pasajul Lujerului (aprox 6,5 km) De ce mama drak, un şef nu şi-a putut pune problema s㒠lege prin net şi baza de date cu amenzile şi taxele plă’tite????

Mai sunt sute, pe care o s㒠le mai enumă’r....

Asta aşa de început, că’-i mai proaspă’tă’...


- to be continued -
 
De fiecare data cand merg in vacanta in Romania, cam o data pe an, incerc sa imi rezolv si problemele cu "fiscul" si, de fiecare data, ma lovesc de piedici identice cu cele intampinate de tine.

Si, de fiecare data, ma intreb de ce la altii se poate la modul civilizat si in Romania, nu.

Poate nu ma credeti, dar de cand ne-am mutat in UK in 2007, nu am vizitat niciodata sediul vreunui servici public (in afara de UK Border Agency) sau vreun sediu al vreunui furnizor de utilitati (apa, electricitate, gaz, internet). Sa fiu sincer, nici macar NU STIU unde sunt...

Toate cererile, problemele se rezolva la telefon sau online.
 
bine ati venit in romania, dati-va ceasurile cu 50 de ani in urma ... partea buna e ca daca vine sfarsitul lumii mai prindem 50 de ani in plus la cat de in urma suntem ...

bine zicea badea (nu neaparat ca as fi de acord cu el 100% ce spune), dar punctual: traim in romania si asta ne ocupa tot timpul (mai corect ar fi: si asta ne mananca zilele)

mi-e si rusine sa exemplific, ca e ceva mult prea minor, dar care arata starea de fapt: sta doctorul sa completeze de mana o trimitere la specialist cu care te plimbi in buzunar, in conditiile in care o mare parte din populatie (cel putin in bucuresti) are cate un smartphone, o tableta ceva; come on, suntem in secolul 21, nu in secolul 19 ...

de fapt o chestie si mai penala, ca mi-am adus aminte: reteta ELECTRONICA cica, implementata cu jde miliarde (ca asa e la noi), mai mai sa nu-mi primeasca hartia ca cica e mazgalita; imi venea sa o iau la bataie pe farmacista, pana cand mi-am dat seama ca de fapt ea nu are nicio vina, se protejeaza impotriva adevaratilor imbecili care au facut reguli fara cap chiar si intr-o implementare de secol 21 ... cred ca asta spune multe despre viata in romania, asa cum este ea ... mori cu zile, si fizic, si psihic ...
 
- episodul 2 sau urmă’tor -

Io, cum polemizam cu un coleg de pe forum, sunt bizon de şofer, zicea el...

Circulând pe mirifica autostrad㒠A3 de la capital㒠spre Ploieşti, am observat in 3 - 4 locuri urmele unor accidente.

De ce dup㒠accidente administratorul drumului nu repar㒠parapetul, nu refac marcajele, nu pun la loc betoanele de despă’rţire a sensurilor?

De ce nu gândeşte c㒠RCA acoper㒠şi distrugerile provocate drumului?

De ce îi doare în bască’?

Deoarece tră’im şi ne complacem în mirifica noastr㒠ţar㒠plin㒠de locuitori. Și noi care doream altceva (eu nu mai doresc nimic) stîm şi ne complacem.

Chiar atât de mult s㒠ne fi schimbat comunismul codul genetic încât s㒠fim nevoiţi ca de acum încolo s㒠tră’im cu ”mere şi aşa”?

- vor mai fi -
 
România plai de.....vis (coşmar)......Un fapt mă’runt, printre muuulte altele....Acum câteva zile la una din graniţele ce vest. Un şofer, disperat, dup㒠cântă’rire, nu primeşte aprobarea de tranzit...pe "tripla" de la vagon, la spate, dep㒺ea tonajul maxim admis cu 1370 kg.......Era neautorizabil !!! Asta dup㒠ce la intrarea în Ungaria, din Austria, a fost cu totul în regulă’, având numai o mic㒠problem㒠la axa faţ㒠a capului tractor, unde a avut o "dep㒺ire de 40 (am scris bine...40) de kg, care recântă’rit㒠pe loc a reparat eroarea datorat㒠cântarului.......
Traverseaz㒠omul Ungaria, fă’r㒠s㒠alimenteze....ajunge la ieşirea din Ungaria spre noi unde la cântar nu are nici o problem㒠şi intr㒠la noi, unde acceleraţia gravitaţional㒠are alt㒠valoare....."pă’mântul trage mai tare" şi se trezeşte cu diferenţa de mai sus.....Era omul disperat......avea 13 tone total încă’rcă’tur㒠şi ca s㒠fi reechilibrat repartizarea pe axe ar fi avut nevoie de o macara ca s㒠mute un colet de 5-6 tone....Plus c㒠o recântă’rire cort㒠50 de euro.........L-am lă’sat acolo, cu disperarea lui şi am plecat cu al meu spre sudul tă’rii......
Ca o specificaţie, la unguri camionul urc㒠complet pe platforma cântarului (platforma mă’surând greutatea totală’), şi aceast㒠platform㒠are spre un capă’t al ei o plac㒠mobil㒠încorporată’, ce mă’soar㒠greutatea la trecerea fiecă’rei axe peste ea.....bonul final ieşit ară’tându-ţi situaţia. La noi, cântarul este o plac㒠ce mă’soar㒠la trecerea fiecă’rei axe peste ea, restul camionului fiind pe asfalt.
 
As sugera sa nu ii mai laudam pe acei mari capitalisti care ne au muls secole la rand care ne au folosit ca scut impotriva imperiului otoman si altor popoare si care ne au manipulat si inca o fac . Tot ei ne au vandut la rusi cand s a dus discutia la yalta in 45 asa ca am supravietuit si noi cum am putut si ne am format cum am putut caci lor nu le a pasat de noi repet prea multi au murit pentru aceasta tara ca eu sa nu o iubesc asa cum e ea e tara mea si nu as emigra nicaieri caci aici sunt acasa. De englezi nici nu mai vorbesc cat genocid au facut si cate popoare au decimat ca acum sa fie laudati de unii dintre noi , da e adevarat nu am avut niciodata tente expansioniste dar asta nu ne face mai prosti sau mai putin oameni schimbarea vine prin noi si in loc sa ne plangem mai bine am face ceva fiecare putin cate putin sa incepem sa tinem la tara asta nu sa fugim de slugi afara . In vremuri de razboi inaintasii nostri au suportat foamete si riscul de a fi omorati oricand , dormeau pe unde apucau dar aveau ceva ce noi nu mai avem astazi pacat mare pacat noi ne plangem de o intarziere la o factura si alte aberatii pe bune sper sa nu jignesc pe careva dar asta e parerea mea .
 
Știi...
Faza cu iubitul e ca şi cu muierea...
O iubeşti la început, încerci s㒠dai ce-i mai bun din tine pentru ea, nu arunci semniţe pe jos, nu faci pipi pe garduri, corectezi pe cei ce mai greşesc...
Dar curva-i curvă’. Nu se dezminte şi te tot dezamă’geşte pe zi ce trece.
Dar iubirea s-a consumat.

Aşa c㒠nu mai bine îi iubeam pe alţii şi nu eram dezamă’git dup㒠o iubire de peste 40 de ani?

Sfaturi nu dau. Dar ceea ce zic, e faptul c㒠acum regret c㒠atunci (în 1990) n-am ră’mas afar㒠s㒠spal în continuare vase la o ”braserie” sau un ”gasthof”. Speranţe de bine pentru ţara aceasta, io nu mai vă’d, şi nici nu mai am ră’bdare.

Dar ca şi cu muierea curvă’, mai uşor ră’mâi şi îi accepţi curvă’să’raiul, decât s㒠o iei de la capă’t la un moment dat.
 
tudor86 a spus:
.... noi ne plangem de o intarziere la o factura si alte aberatii ....

Nu e vorba de facturi, iar aberaţii...
Numeşte tu aberaţie, faptul c㒠negustorii de fier vechi cumpă’r㒠material rulant sau echipamente CFR şi nimeni nu-i întreab㒠de să’nă’tate.
Numeşte aberaţie faptul c㒠din nepă’sare coroborat㒠cu incompetenţ㒠stau de poman㒠aparatur㒠medical㒠prin spitale nou nouţ㒠nefolosită’.
Numeşte aberaţie faptul c㒠la trenurile care au în compunere vagoane cu ramp㒠mobil㒠pentru acces scaune cu rotile nu le folosesc deoarece le e fric㒠s㒠nu se strice, c㒠la şeful de depou i se rupe dac㒠funcţioneaz㒠sau nu ace ramp㒠mobilă’.
Numeşte aberaţie faptul c㒠unde unul dintre concet㒺enii noştri arunc㒠un PET ep jos, în 2 ziel s-a transformat într-o ramp㒠de gunoi.

De aceste lucruri şi înca alte mii sunt să’tul.
 
Din pacate emigrarea nu este asa de simpla, deoarece implica multe alte lucruri. Daca esti o persoana care nu pune baza pe relatiile interumane, este mai simplu, insa daca iti place sa socializezi cu cei din zona in care te-ai nascut si in care ai crescut este mai nasol.

Cu toata globalizarea, nici afara nu sunt caini cu colaci in coada, dar sunt perfect de acord cu un lucru: este mult mai "spalat" ca la noi. Sunt alti oameni, nivelul de stres este mai mic, indivizii parca nu sunt asa stresati. Pe vremea de dinainte de 89 recunosteam "un capitalist" dupa modul in care se imbraca. Adica daca vedeam pe strada pe cineva din zona vestica, il depistam imediat dupa haine, alt model decate cele care se purtau la noi. Era si alta viata pe vremea aceea.

Din pacate solutia ar fi sa reusim sa spalam lucrurile pe aici, sa traim de capu nostru intr-un mult mai civilizat, pentru ca genetic nu prea is diferente intre "noi" si "ei". Daca se va putea face acest lucru vreodata nu stiu, deoarece sunt multe variabile de lucru: trebuie sa existe un sistem de plata, de salarizare corespunzator echilibrat de un sistem de penalitati si amenzi adecvate, adica omul sa traiasca bine din munca sa, dar sa nu mai aiba tupeul sa te scuipe in cap, fie el bugetar sau privat cum se zice.

trebuie sa incercam a nu mai distruge macar ceea ce a mai ramas, pentru a avea sansele unor locuri de munca variate, pana in momentul in care productia depaseste consumul

din pacate este un sistem in stare avansata de degradare, si orice zi in acest sistem creste dnivelul sau de putreziciune deci este tot mai greu de realizat

Eu unul incerc sa fac cat pot: sa platesc ca fraierul toate taxele si impozitele, sa ma comport civilizat, sa incerc in masura posibilitatilor de a duce ceva bun in urma mea. Insa eu, si multi altii, nu suntem prinsi in nici un angrenaj politic care sa ne determine a lua masuri si pentru altii, deci putem fi usor anihilati de multi melteni din jur. Asta e.
 
Stimate "interesantul",

Iti inteleg frustrarea daca ma gandesc la drumurile pe care le-ai avut de facut. Dar daca erai mai atent observai ca sunt institutii distincte. In plus orice om cu carte stie ca esti OBLIGAT sa pastrezi 5 ani o chitanta daca ti se cere sa confirmi plata unei amenzi, a unei taxe, etc. Scrie in lege, pe care o gasesti M.O. Nu te astepta sa citeasca altul legea in locul tau, indiferent cat este de stufoasa sau incalcita. Si contractele de credit sunt la fel si nu-s rodul politicienilor. S-au gandit sa lege cele doua retele. Atat ca sisteme sunt sufocate si nu de putine ori se blocheaza ore in sir, asa ca se asteapta vremuri cu bani.

Intamplarea face sa locuiesc in Militari si deci sa am de aface cu institutiile pomenite de tine. Am avut parte si de neplaceri. Mi-au trebuit trei ani la rand sa tot dovedesc ca am platit o amenda de circulatie. De vina era inspectorul de zona, cum era atunci, un om cu probleme cu bautura. Dar tot la fel de adevarat este ca aceste institutii au fost foarte promte sa descurce o incurcatura in care am intrat din cauza Casei de pensii a municipiului.
Esti nemutumit. Poate ai dreptate. Dar ce ai facut personal sa nu fie asa, ci in felul in care iti place? Macar te-ai intrebat de ce nu-i cum apreciezi tu ca ar fi normal? Atata vreme cat ai unul platit cu 200 de euro la un ghiseu este absolut firesc sa ai parte de lehamite. Sau consideri ca asta nu-i treaba ta. Dar sa sti ca-i tot la fel de anormala ca si alergatura la care ai fost supus.
 
@ flor

Cred c㒠ai citit în diagonală’.
Cu treba asat cu ANAF s-a cam pus capac.
De peste un an regret c㒠n-am emigrat când a fost timpul.
Am fost destul de impotent ca s㒠pot schimba ceva, iar acum e prea târziu.
Dar din pă’cate strea de impotenţ㒠ne caracterizeaz㒠pe toţi.
Faza c㒠un bujetar tră’ieşte cu 200 de iuroi şi ă’ia din banii mei nu-l disculpă’.
Stă’e pe scaun cald, unde dac㒠nu cur㒠atunci picură’, şi-l doare în paişpe s㒠încerce să’-şi/să’-ţi fac㒠viaţa mai bună’.

Problema de fond, cred c㒠cei 45 de ani de comunis + 23 de bonus neo-comunism ne-au aplatizat minţile la mulţi irevocabil.
Degeaba se lupt㒠o mân㒠s㒠schimbe ceva, deoarece şi acum auzi:
Statul trebuie să’-mi dea, bine şi aşa, las c㒠imediat merem acasă’... Expresii care demonstreaz㒠contraproductivitatea noastră’.

Ai dreptate, necunoaşterea legilor nu te absolv㒠de culpă’, asta nică’ieri pe lume, dar la alţii mai şmechieri ca şi noi, legile sunt fă’cute pentru muritorii de rând.â
Este o diferenţ㒠major㒠în a privi lucrurile.

Pe urm㒠câţi dintre noi sun㒠la 112 când un idiot parcheaz㒠pe linia de tramvai, sau vede o infracţiune/contravenţie. Din surse documentate, pot s㒠spun c㒠procentru celor care sun㒠pentru diverse ”delaţiuni” este format din 2 cifre, iar prima e ZERO urmat de o virgulă’.
 
In general in Romania relatia cu autoritatile este un izvor nesecat de stres. Ca e vorba de politie, justitie, posta, administratii financiare, sistem public de sanatate, transport, invatamant etc. nu cred ca am reusit vreodata sa ma aliniez ca vita in sistemul de relationare propus de ei. Si nu pentru ca sunt un razvratit din fire ci pentru ca totul pare/este negandit, dezorganizat. Personal ma consider neintegrat in societatea actuala si fara puterea de a actiona in vreun fel in sensul schimbarii in bine. Din pacate formatorii de opinie care sunt absolut necesari intr-o societate unde multora le lipseste viziunea asupra realitatii, sunt subordonati unor interese personale, de grup si nu nationale pe cand cei ce pot emite judecati de valoare nu beneficiaza de expunerea mediatica necesara si se zbat in tot felul de nise. Imi pare evident ca solutia este aceea a schimba societatea in sensul emigrarii, din pacate varsta la care ajungi sa constientizezi realitatea iti ofera foarte putine variante, din acest punct de vedere am incetat de ceva vreme sa ii mai consider tradatori pe cei ce au plecat. O luna normala traita in Bucuresti imi ofera cred ca zeci de motive pentru care sa ies anticipat (cu vreo 30 de ani) la pensie si sa fug in munti sau sa plec afara. Asta in ideea in care am "emigrat" din Braila acum 10 ani in cautarea Eldorado-ului.
 
Tot din aceleasi motive a plecat si fiimiu cel mare care a fost politist, acum doua luni in UK si cand vorbesc cu el pe net,din cele doua luni petrecute in Londra, imi spune ca diferenta este enorma.Eu am fost in Spania prin 2004 si de cum treci la austrieci iti dai seama ca ai pasit pe alt taram si in alta dimensiune a timpului.
In luna mai i-a decedat mama cumnatului meu care este stabilit in Spania,dupa inhumare a mers pe la Renel sa o scada de la TV,radio si electricitate,nu se poate,trebuie sa plateasca in continuare pentru o persoana,la salubritate la fel,la romtelecom identic,la Apaterm nu au vrut sa faca altfel decat ceilalti,raspunsul firesc al cumnatului a fost ca daca vor bani pe facturile emise in continuare dupa plecarea lui sa se duca fiecare dupa defuncta sa incaseze banii cuveniti.
Nu vreau sa mai amintesc ca si altora li s-a intamplat ca dupa ani de zile sa le vina de la ANAF ca nu au platit o amenda de circulatie emisa cu 2-3 ani in urma si trebuie sa ai tu chitanta ca sa dovedesti ca ai platit-o,exact ce spunea si Electricul, parca.
 
@interesantul

N-am citit asa cum afirmi si cu tot respectul, nici chef de polemica fara noima n-am chef.

Vezi, culmea este ca tu esti nemultumit de ceva la care contribui sa existe: functionar dezinteresat. Il batjocoresti cu 200 de euro si ai pretentia sa se gandeasca la binele tau. Este absolut ilogic. Caci trebuie sa pricepi ca tu nu-l platesti, il batjocresti. S-ar putea sa spui: Cine il obliga sa stea, daca nu-i place? Eu sper sa nu pui o astfel de intrebare, fiindca, sincer, este tembela. Probabil ca multi oameni seriosi au si renuntat la a fi functionar, posturile ramanand atractive numai pentru indivizi nepregatiti.
"şi ă’ia din banii mei": asta-i culmea. Da' din ai cui ai vrea, din ai extraterestrilor. Nu-ti pasa cat de prost il platesti, dar vrei sa fie destept, deferent, promt, sa nu doarma de grija ta, s.a.m.d.
De ce?
Cand tu il desconsideri, de ce el ar trebui sa te pretuiasca?
Chiar nu vezi ca lumea asta anapoda care te enerveaza este si creatia ta? Bunicul, care era de langa Huedin, imi spunea: "Fatul meu. Stapanul indeamna si invata sluga sa-l fure"
Un sudez mi-a recunoscut ca si la ei s-ar ajunge la acelasi comportament al functionarilor daca ar fi platit in aceeasi masura ca cei romani. Si la ei statul chiar face ceva in spectru social. Si norvegienii la fel. Da' sa vezi si ce impozite misto au.

Ai dreptate cand spui ca procentul celor cu atitudine civica este mic. Asa este, dar nu-i suficient sa te arati numai bosumflat. Daca n-ai potenta sa schimbi ceva, atunci cine ai vrea sa o faca? Ii blamai pe unii care au pretentii sa-i rezolve statul, dar vad ca nici tu nu prea stai bine pe picioare. Te astepti ca lucrurile sa mearga bine de la sine ?
Este si plecatul din tara o solutie.
Si tiganul a preferat sa faca alt copil curat, decat sa-l spele pe ala care-l avea deja.
Numai bine.
 
@macleod corect 50 de ani în urm㒠! Dar vezi partea pozitivă’: Când vine apocalipsa noi mai tră’im 50 de ani :)) descoperim fuziunea la rece şi plecă’m de pe planet㒠cu nave spaţiale alimentate de fuziunea la rece :)).
Da am fost sarcastic şi ră’u spunând asta dar şi eu am pă’ţit din astea cu funcţinari care te reped. Dar gândiţi-v㒠c㒠ei lucreaz㒠toat㒠ziua cu oameni ! Iar cei care nu lucreaz㒠direct cu oameni nu vor ştii niciodat㒠ce înseamn㒠asta ! Dar am avut şi funcţionari dră’guţi şi funcţionari care chiar au ră’spuns la ce am întrebat ! Chiar exist㒠excepţi !
Am şi eu un exemplu comic ! Bunica mea defunct㒠acum 5 ani înc㒠mai primeşte pe adresa mea ceva facturi cu 0 lei de plă’tit ! Tare nu ?
Spor la trenulit !!
 
Buna,

Din seria "Romania pitoreasca", eu am avut un bunic, Dumnezeu sa-l ierte, care a plecat dintre noi in 1994 insa aparea pe listele de votare inca in 1996 si atunci cand functionarii au fost avertizati in ziua scrutinului raspunsul a fost "nu se poate dom'le, domnul a fost aici si a votat mai devreme!"

Presupun ca votase "pe cine trebuie". Acelasi bunic imi povestise in copilarie ca, fiind ofiter, asigurase "paza si ordinea" la mai multe alegeri intre 1945 si 1948, si procedeul care i-a fost aplicat si lui dupa deces era ceva cunoscut si des intrebuintat in epoca. La fel ca si tinerii simpatici care la intrebarea batranei care nu mai vedea bine "unde-i ochiul pe lista, maica?" ii aratau zambind soarele.

(pentru cei mai tineri: ochiul era simbolul Partidului National Taranesc pana la interzicere si soarele cel al Partidului Comunist din Romania / Partidului Muncitoresc Roman / Partidului Comunist Roman)

As spune, "business as usual". Oamenii trec, naravurile raman.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.