Gara Busteni

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

LE1500KW

Active Member
26 Iunie 2007
203
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut! mergand in fiecare an in statiunea Busteni si trecand in fiecare zi din sejur pe la gara,pot sa spun ca sunt innebunit dupa aceasta gara.Deocamdatagara sa afla in stagiul de planificare.Ghinionul fiind ca gara in acest an ,este in modernizare partiala ,drept urmare a trebuit sa planific triajul dupa poze:


Gara o voi face pe module:
.

Gara vreau so fac 100% cfr de aceea il rog pe Florinn daca are o schitza pt podul de catenare.... sau macar sa-mi dea cateva cote. Cam atat pentru aceasta ora :D voi revenii cu detalii mai tarzi un pic

ps.scuzati scrisu schitzei modulelor si schitza propriu zisa pt ca am schitzat repede si am si scris repede :?
 
Salut!stie careva unde pot gasii acest pietris pentru terasament de aceasta culoare? :-|


ps.poza apartine lui "Sogard_2003" care sper sa nu se supere ca nu i-am zis :D
 
Vai ...apar din ce in ce mai multe persoane pasionate de Valea Prahovei. :D
Daca mai ai nevoie de poze de pe VP iti pot da cate vrei din colectia mea.
Pietrisul il poti obtine conbinand maro cu crem ! mai mult maro .
 
LE1500KW a spus:
...Ghinionul fiind ca gara in acest an ,este in modernizare partiala ,drept urmare a trebuit sa planific triajul dupa poze:

Dupa parerea mea gara nu e in nicio modernizare partiala, ci intro dezafectare partiala. pe acolo se amenajeaza traseul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov. Scuze de off-topic...
 
Autostrada :D auzi le el ce vise marete are :D eu personal cred in Mos Craciun nu in autostrada Bucuresti - Brasov care in acea zona cica ar fi mai inspre padure suspendata pe ceva piloni dar probabil prin anul 3000 :D :D
 
BOGDAN I a spus:
Autostrada :D auzi le el ce vise marete are :D eu personal cred in Mos Craciun nu in autostrada Bucuresti - Brasov care in acea zona cica ar fi mai inspre padure suspendata pe ceva piloni dar probabil prin anul 3000 :D :D

sunt in stare sa pun pariu ca peste un cincinal :p kilometrii de autostrada in Romania vor fi multi foaaarte muulti :mrgreen:
 
LE1500KW a spus:
Salut!stie careva unde pot gasii acest pietris pentru terasament de aceasta culoare? :-|

ps.poza apartine lui "Sogard_2003" care sper sa nu se supere ca nu i-am zis :D

Am venit si eu cu o completare despre cum se poate obtine terasamentul ruginit, aici:

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1354
 
LE1500KW a spus:
Salut!stie careva unde pot gasii acest pietris pentru terasament de aceasta culoare? :-|


ps.poza apartine lui "Sogard_2003" care sper sa nu se supere ca nu i-am zis :D


Daca vrei sa obtii orice culoare a pietrisului (unicat), se merita o investitie...
- Eu am bagat (de proba si in cantitate mica) pietrisul intr-un vas cu apa, in care in prealabil am dizolvat o nuanta de culoare obtinuta din tempera, dupa care am dat odata in fiert toata "treaba", ca sa se imprime bine in textura, culoarea. A iesit in 90%, as putea spune, cum ma asteptam.
- O alta varianta ar fi sa vopsesti pietrisul dupa turnare, tot cu tempera, dar diluata bine, insa raman urme si se va vedea ca e "lucrat".
 
Destul de aproape de aceasta culoare mi se pare pietrishul maro de la Tillig. nu l-am vazut niciodata live dar in cataloage nu arata rau.
 
Singura problema cu acel pietris este ca trebuie amestecat cu pietris si de alte nuante. Am cumparat initial o punguta din aceasta si cand l-am intins de proba pe diorama parea ca am aruncat cu zat de cafea pe sine, nu aducea in niciun fel cu realitatea. Din pacate nu exista nuante apropiate de maro de cumparat, asa ca tot metoda cu vopsitul ramane. Dar acum depinde de pretentiile fiecaruia, unii nu vor/nu au timp sa se complice.
 
Ai dreptate Cristi, de fapt asta e marea problema a pietrisului de terasament indiferent de culoare: este un amestec intre mai multe nuante. Cred ca varianta ta cu '"fiertul" in culoare este o idee excelenta, insa sugerez ca ar trebui "fierte" cateva nuante diferite, adica un gri, un gri-bej, un maroniu deschis, un gri-verzui etc. dupa cum se vede in poze ca e alcatuit balastul in realitate, si pe urma amestecate toate impreuna si abia atunci poti avea garantia ca ti-a iesit ceea ce trebuie.

Va semnalez faptul ca la IKEA (Nu stiu daca si la Bucuresti, eu l-am primit de la Viena) exista niste pungulite cu un nisip fin. Se cheama FLORERA si o punga din asta are 0.75 kg. Presupun ca este vandut pentru aranjamente florale, dar e treaba noastra ce vrem sa facem cu el, pare potrivit pentru balastare, cu exceptia faptului ca al meu este un gri deschis, deci e obligatoriu sa-l "vopsesc" dupa tehnica sugerata de Cristi mai sus.
 
:D Da... Imi cer iertare Ex, de omisiune... intre timp am gasit si varianta ta Cristi, mi se pare interesant faptul ca varianta ta nu implica fierbere, asa ca s-ar putea sa fie mai simplu. Oricum, va multumesc tuturor, o sa experimentez toate variantele si am sa va comunic care mi s-a parut cea mai potrivita.

Ce m-a convins insa este ideea ca e cel mai bine sa iti vopsesti singur pietrisul. Cred ca este cea mai buna varianta, avand in vedere ca intotdeauna culoarea difera in functie de o multitudine de factori, cum ar fi zona, de situatie (la macaze sau in linie dreapta), de epoca (in epocile mici, cand erau locomotive cu aburi, existau caderi de zgura si de funingine de la locomotive, care in zilele noastre nu mai exista). A folosit cineva pana acum nisip din asta de la Ikea?
 
victorian a spus:
A folosit cineva pana acum nisip din asta de la Ikea?

Tot timpul am apreciat pe cei care cauta alternative homemade, dar totodata sustin ca nu intotdeauna produsele din comert se pot inlocui cu success. In plus , la unele, avand in vedere costul produsului relativ la costul final chiar mi se pare ca nu merita.
Sa dau un exemplu cu sinele: cine face o diorama acuma si foloseste sine ellite a vazut ca un simplu macaz costa in jur de 20 euro + 17 euro actionare. Nu cred ca in aceste conditii merita stricat tot aspectul dioramei folosind un pietrish neprotrivit in locul unui pietrish din comert care costa 2-3 euro punga, deci nefemnificativ relativ la alte costuri.
Cu vopsitul in schimb sunt de acord si sunt chiar curios sa vad cateva exemple concrete.
 
Good point, Ionut,
Am sa tin cont de sugestia ta, multumesc frumos! De fapt, in momentul asta inca n-am ajuns atat de departe incat sa pot pune pietris. Diorama este doar in faza de planificare. Intamplarea face doar ca fiica mea mi-a facut cadou o asemenea punga de pietris de la Ikea, pe care il pot folosi in scopul respectiv sau il pot "deturna" spre alte scopuri. Voi cumpara niste pietris specializat pentru scara la care "activez" (N) si voi compara granulatiile respective pentru a fi sigur ca este ceea ce trebuie.

Asa cum spuneai, in schimb, ideea de vopsire a pietrisului merita toata atentia si ar putea sa fie un pas in directia potrivita pentru realizarea unei diorame cat mai autentice.
Numai bine!
 
LE1500KW a spus:
Salut!stie careva unde pot gasii acest pietris pentru terasament de aceasta culoare? :-|


ps.poza apartine lui "Sogard_2003" care sper sa nu se supere ca nu i-am zis :D

Revin cu ceea ce spuneam mai sus despre obtinerea unei nunante anume, dorita, de pietris. Sint sigur ca veti fi interesati sa folositi varianta asta, cu atat mai mult ca nici nu dureaza mult realizarea. Ia priviti cum arata pietrisul in nuanta standard,crem, si cum arata dupa ce a trecut prin procesul pe care l-am utilizat :


Mai multe detalii despre metoda, am sa le pun in sectiunea Bergbahn diorama (H0).
 
Hehe ce frumos arata. :aplauze: Numai bun de pus la macaze!

Referitor la materialele din comert si eu sunt de parere ca in modelismul de un anumit nivel nu trebuie facuta economie unde nu este cazul. Totusi in cazul pietrisului lucrurile stau putin altfel si am ajuns la acesta concluzie cand consumasem deja vreo 10 pungi de la Noch.

Nu este deloc un produs care sa incorporeze cine stie ce fineturi tehnologice ca sa ne temem ca dam gres daca il facem "de mana". Practic si Noch pleaca de la acelasi baza de material in prepararea pietrisului, respectiv banalul nisip pentru constructii, evident cernut pentru reglarea granulatiei, si spalat.

Dupa vopsire arata impecabil sub orice fel de sine. Diferenta e la bani, si cand ai de balastat 30 de metri de traseu deja se simte.