Modulele din balcon (H0)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

alexb

New Member
1 Septembrie 2008
13
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutare si bine v-am regasit!

Deoarece sunt inscris pe forum de mai multi ani, dar am postat foarte putin neavand ce prezenta, consider ca ar fi frumos sa incep cu o scurta descriere.
Sunt "virusat" de mai bine de zece ani datorita acestui forum, descoperit din intamplare si mai ales datorita fostelor diorame ale lui Game si a lui Bogdan din BV.
Imi aduc aminte si acum cu cata placere le urmaream postarile, si nu doar ale lor. Au fost foarte multe topicuri bune si o perioada foarte "animata" a forumului.
Cu gandul la perioada aceea am decis sa postez o parte din incercarile de a realiza diferite module. Poate reusesc sa inspir si alte persoane, asa cum am fost si eu inspirat la randul meu.
In momentul de fata pot spune ca exersez diferite tehnici pentru momentul in care o sa am mai mult spatiu si o sa pot realiza o diorama mai mare.

Atasez cateva poze de pe ultimul modul:

tq2VoR3.jpg


unRfltA.jpg


GFvar8p.jpg


jGAd96L.jpg


K2CrIA2.jpg
 
Modulul are dimensiunea 90x40 cm si m-a tinut ocupat multe ore chiar si la aceste dimensiuni restranse.
Este construit din doua placi de parchet prinse pe un cadru din sipci. Primul strat pus deasupra parchetului este realizat din servetele imbibate in aracet diluat.
Iarba este aplicata cu ajutorul unei sticle cu dop ajustat, in care am montat o sita metalica. Prin suflare se obtin rezultate destul de bune, dar iarba nu trebuie sa fie inalta.
Din pacate nu am facut poze si pe parcursul executiei, dar o sa fac la urmatoarele lucrari.

Pana la urmatorul post, in care voi descrie alte detalii tehnice, va las sa urmariti un filmulet:

[media]https://youtu.be/ZvLje49a-kc[/media]
 
Cladirile sunt iluminate la interior folosind riglete cu 3 led-uri smd, iar felinarele exterioare sunt realizate din becuri de la o instalatie folosita la impodobirea bradului de Craciun :).
Am realizat circuite independente controlate cu ajutorul unui modul de patru relee.
Macazul este actionat cu ajutorul unu servo, mai departe totul este integrat cu Arduino si controlat cu ajutorul unei telecomenzi.
Puteti vizualiza descrierea intregului proiect:

[media]https://youtu.be/IH4dWBFF_6A[/media]
 
Arduino e o jucarie foarte utila la proiecte de tot felul inclusiv modelism. Foarte buna ideea ta. Spor in continuare