Decodor accesorii

Lucrari in aria DCC
Avatar utilizator
blueicon
Mesaje: 39
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: Bistrita
Contact:

Decodor accesorii

Mesaj de blueicon » Mar Feb 17, 2009 6:31 pm

Va salut!
As avea nevoie de ajutor de la specialisti daca se poate.Am facut un decodor pentru accesorii:
[Link Removed for Guests]
de pe site-il lui Paco.Pana acum toate bune tot ce am facut a functionat dar la acest decodor nu-i dau de cap.A facut cineva unul sau ceva sfaturi.Problema e ca dupa ce scriu PIC-ul si dau sa setez asa cum spune nu se intampla nimic.Am setat (incercat) sa setez cv513 pe 1 si ar trebui sa comute accesoriile de la 1 la 4..dar nimic :-( Am folosit un multimouse si nanox sau centrala originala de la roco.Acum nici nu stiu daca se face modificarea sau nu.. :-x

Stima!
Avatar utilizator
sogard_2003
Mesaje: 3589
Membru din: Mar Ian 19, 2016 8:07 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Decodor accesorii

Mesaj de sogard_2003 » Mar Feb 17, 2009 7:54 pm

mai scrie o data procesorul....
""Acum, pe de laturi incep sa ramana<br>
Semnale, macazuri, vagoane si fum.<br>
Trec umbre de oameni cu steaguri in mana<br>
Si trenul, navalnic, se-asterne la drum.""    Colibri<br><br><br>
Avatar utilizator
blueicon
Mesaje: 39
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: Bistrita
Contact:

Mesaj de blueicon » Mar Feb 17, 2009 7:59 pm

L-am scris si rascris.Am incercat 2 pic-uri diferite 16f84 si mai scrie ca se poate folosi si 16f628 cu hex-ul de rigoare.Am facut si asta.Nu sunt la primele picuri scrise..a mers din prima si cel de la nanoX-S88 si cel de la gen-li si cel de la minimouse.
Avatar utilizator
sogard_2003
Mesaje: 3589
Membru din: Mar Ian 19, 2016 8:07 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de sogard_2003 » Mar Feb 17, 2009 8:07 pm

nu stiu ce sa zic.verifica inca o data schema si cablajul sa corespunda ...dar nu acum.ca acum pun pariu ca esti prea nervos sa reverifici.nu se poate sa nu mearga ,la altii a mers.vezi poate e optocuplorul de vina.
fa o poza cu spatele cablajului sa vad si eu minunea.
in caz ca apare Elef pe aici sa ii cerem si lui parerea.
""Acum, pe de laturi incep sa ramana<br>
Semnale, macazuri, vagoane si fum.<br>
Trec umbre de oameni cu steaguri in mana<br>
Si trenul, navalnic, se-asterne la drum.""    Colibri<br><br><br>
Avatar utilizator
d0ru_b
Mesaje: 364
Membru din: Dum Noi 09, 2008 12:00 am
Localitate: Cluj-N / Lugoj
Contact:

Mesaj de d0ru_b » Mar Feb 17, 2009 8:20 pm

ar trebui sa verifici cuartul, nu e prima data cand se gresesc valorile in magazine, ceri de 8 si iti dau de 6 sau altceva. eu am patit/o. ar fi bun un osciloscop acum. bafta
<a href="%E2%80%9Dhttp://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8370%E2%80%9D"></a>Imagine
shoppy
Mesaje: 655
Membru din: Mie Mai 02, 2007 12:00 am
Localitate: Bucuresti, s. 1
Contact:

Mesaj de shoppy » Mar Feb 17, 2009 9:08 pm

Scump osciloscopul, mai repede maicumperi 2-3 cuarturi. Si un multimetru capabil de masurat condensatori ar fi bun, dar nici acela nu-i ieftin.
Incearca sa scrii in el un program simplu care sa clipeasca acel led (D2), ca sa te asiguri ca e scris si alimentat corect.
Avatar utilizator
blueicon
Mesaje: 39
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: Bistrita
Contact:

Mesaj de blueicon » Mar Feb 17, 2009 9:08 pm

...iata..asa arata..frumos(zic eu) si nefunctional :-x
[Link Removed for Guests]
[Link Removed for Guests]
quartzul e de 8..sigur scrie pe el. :roll:
O sa schimb si quartzul..sa vad unde gasesc.
A fost verificat asa cum scrie la documentatie.Alimentare am..ledul e bine pus,optocuplorul schimbat ..uln schimbat.. ..ramane doar quartzul..sau sa termin si montajul 2..si sa nu mearga nici ala :mask:
Ultima oară modificat Mar Feb 17, 2009 9:11 pm de către blueicon, modificat 1 dată în total.
shoppy
Mesaje: 655
Membru din: Mie Mai 02, 2007 12:00 am
Localitate: Bucuresti, s. 1
Contact:

Mesaj de shoppy » Mar Feb 17, 2009 9:11 pm

Asa arata cuartul 8O , mie mi se pare ca e ars / plesnit / bubuit.
Avatar utilizator
blueicon
Mesaje: 39
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: Bistrita
Contact:

Mesaj de blueicon » Mar Feb 17, 2009 9:13 pm

Quartzul nu are decat cositor..a fost lipita carcasa la masa.
Avatar utilizator
d0ru_b
Mesaje: 364
Membru din: Dum Noi 09, 2008 12:00 am
Localitate: Cluj-N / Lugoj
Contact:

Mesaj de d0ru_b » Mar Feb 17, 2009 9:15 pm

sigur nu ai scurturi pe placa? unele trasee sunt cam apropiate. ar trebui sa incerci sa dai afara chestiile care te incurca, as incerca sa elimin cumva optocuplorul si eventual sa masor direct pe iesirea din pic daca batzaie ceva port. sunt multe chestii care ar putea sa nu mearga, ar fi mai bine sa o lasi pe maine.
<a href="%E2%80%9Dhttp://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8370%E2%80%9D"></a>Imagine
Avatar utilizator
sogard_2003
Mesaje: 3589
Membru din: Mar Ian 19, 2016 8:07 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de sogard_2003 » Mar Feb 17, 2009 9:43 pm

ma tot uit la pozele alea de mi s-au incrutisat ochii. :-D . daca nu am placa in mana e cam greu.vezi si cu trazeele alea,sa nu fi pus piesele pe dos,vreun traseu intrerupt....dar ti-am zis daca toate astea sunt bune sigur e ceva cu softul pe care il scrii in procesor.sau poate ai descarcat hex-ul cu erori...mai incearca o data de la zero rescrierea...resetarea calculatorului...reinstalarea programului de scriere....multa munca
""Acum, pe de laturi incep sa ramana<br>
Semnale, macazuri, vagoane si fum.<br>
Trec umbre de oameni cu steaguri in mana<br>
Si trenul, navalnic, se-asterne la drum.""    Colibri<br><br><br>
Avatar utilizator
dac
Mesaje: 1298
Membru din: Sâm Sep 15, 2007 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de dac » Mie Feb 18, 2009 2:29 am

Din cate am inteles, microswitch-ul trebuie tinut apasat in timpul programarii; pt. adresa 1 trebuie sa scrii 1 in CV513 si 0 in CV521.
NanoXmaus + Roco 10764 + GenLI-S88 + Rocrail
Avatar utilizator
blueicon
Mesaje: 39
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: Bistrita
Contact:

Mesaj de blueicon » Mie Feb 18, 2009 7:01 am

Da asa este ..microswitchul trebuie tinut apasat in timpul programarii..si ar trebui sa se aprinda led-ul..dar nu face (nici) asta.Da corect 1 in cv 513 daca sunt primele 4 sii tot asa 2 pentru 5-8 .... si 0 in cv521.In momentul in care scriu asta primesc error 2 pe multimouse daca folosesc nanoX si error 1 daca folosesc centrala de la roco.
Astazi o sa verific fiecare traseu in parte.
shoppy
Mesaje: 655
Membru din: Mie Mai 02, 2007 12:00 am
Localitate: Bucuresti, s. 1
Contact:

Mesaj de shoppy » Mie Feb 18, 2009 1:05 pm

Mi-am intrebat prietenul specialist, a observat asa (de la stanga la dreapta):
[Link Removed for Guests]
-unul din condensatorii cuartului pare in scurt
-acolo e un cablaj ars sau oricum ceva ciudat
-pin neconectat, initial credeam ca e butonul, apoi am vazut ca butonul e jos, si el are doi pini neconectati, asigura-te ca e conectat corect butonul
-aici pare un scurt intre vcc si gnd

Alte idei ar mai fi:
-cuartul se poate sa fie bun, nu e neaparat ars
-verifica daca nu ai montat ledul pe dos
-MCLR ar trebuii legat printr-o rezistenta la vcc, nu asa direct
Avatar utilizator
blueicon
Mesaje: 39
Membru din: Mar Mar 11, 2008 12:00 am
Localitate: Bistrita
Contact:

Mesaj de blueicon » Lun Feb 23, 2009 9:11 pm

..no boon..hai ca i-am dat de capat..pe 1/2 sa zic asa.Am schimbat sursa de 5 v si acu merge.Din scrierea pic-ului merge pe 5-8 ca nr de macaz..merge brici.Dar nicicum nu reusesc sa programez CV 513.Poate ma ajuta specialistii in digital.Am multimouse si din ce am citit doar in mod POM se pot programa cv-uri mai mari parca.Nici cu Panelpro JMRI nu reusesc.Comuta cele 4 macaze pe pozitiile 5-8 si atat.Oricum e superba jucaria si am deja comanda pentru 4 macaze.Daca as reusi sa programez unul pe pozitiile 1-4 as fi multumit.Eventual poate ar merita sapat prin HEX.
Scrie răspuns


Înapoi la “Digital”

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat