Problema locomotiva BR 140

Lucrari in aria DCC
Codrut1985
Mesaje: 4
Membru din: Sâm Noi 25, 2017 8:24 pm
Contact:

Problema locomotiva BR 140

Mesaj de Codrut1985 » Sâm Noi 25, 2017 8:42 pm

Salutare,

Sunt nou in lumea modelismului feroviar, avand foarte multe de invatat, insa se pare ca am o problema cu o locomotiva Roco BR 140 si anume: a rulat foarte bine primele 15 minute, inclusiv la viteza maxima setata din fabricatie, ca mai apoi luminile au inceput sa aiba intermitente, si trenul sa se opreasca la fiecare minut. In momentul de fata, cand pun locomotiva pe sine, becul centralei digitale se face rosu iar pe multimaus apare "fulgerica". De asemenea, locomotiva face un ticait ca de ceas. Sa fie vorba de un scurtcircuit undeva? Se poate repara? Cum pot sa evit astfel de lucruri pe viitor?


Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Avatar utilizator
GFN
Mesaje: 206
Membru din: Joi Oct 14, 2010 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema locomotiva BR 140

Mesaj de GFN » Sâm Noi 25, 2017 9:16 pm

Salut.
Se pare ca este un scurtcircuit pe undeva la locomotiva si din cauza asta la centrala intra protectia.
Locomotiva ar trebui desfacuta si verificat unde este scurtcircuitul, cel mai probabil este ca in decodor sa se fi intamplat ceva, o piesa sa fi cedat.
Cel mai simplu este sa scoti decodorul din locomotiva si apoi o asezi pe sinele alimentate , daca centrala nu intra in scurt atunci problema este la decodor, daca centrala intra in scurt problema este in locomotiva.
De reparat se poate repara dar mai intai trebuie vazut unde este problema.
Fan DRG,DR,DB,DB-AG
Avatar utilizator
mpursu
Mesaje: 3307
Membru din: Sâm Aug 25, 2007 12:00 am
Localitate: Oradea
Contact:

Re: Problema locomotiva BR 140

Mesaj de mpursu » Mar Noi 28, 2017 12:03 pm

Problema este rezolvată! Pe un segment de linie conectat la stație am testat locomotiva CU decodor, cu declanșarea protecției de scurtcircuit, și FĂRĂ decodor (mufa scoasă din conector), fără declanșarea respectivei protecții. Am repetat testele pe sistemele mele digitale, cu aceleași rezultate, deci concluzia este clară: locomotiva este OK, dar decodorul s-a defectat și face scurtcircuit între firul RRRoșu (colectoarele roților de pe dRRReapta) și firul NNNegru (colectoarele roților de pe stâNNNga). Am montat un decodor ESU LokPilot V4.0 în locul celui existent, iar acum locomotiva funcționează excelent sub comanda acestuia 8)
Avatar utilizator
GFN
Mesaje: 206
Membru din: Joi Oct 14, 2010 12:00 am
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema locomotiva BR 140

Mesaj de GFN » Mar Noi 28, 2017 7:29 pm

Ce marca de decodor este defect?
Fan DRG,DR,DB,DB-AG
Scrie răspuns


Înapoi la “Digital”

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat