Pomi facuti acasa

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Da, chiar a fost o gluma. Mi-a sarit in ochi 'mestecat' in loc de 'amestecat' si nu m-am putut stapani sa nu fac gluma. Nu mai fi asa de sensibil Zola...

Cu siguranta, cand voi ajunge cu lucrul la diorama la stadiul 'plantarii' ierbii si pomilor voi reciti cu atentie tot ce ai scris tu in acest subiect.
 
Zola,

Te asigur ca, dincolo de glume, sfaturile tale sunt citite cu atentie!

Mi-a placut si mie ideea rumegusului maruntit in morisca de cafea si vopsit cu apa colorata, mai ales ca tin minte ceva asemanator facut de bunicul meu cand eram mic. A fost prima intalnire a subsemnatului cu idea de diorama: un cadou de ziua mea, realizat pe o bucata de lemn unde lipise niste "iarba" din rumegus realizat mai mult sau mai putin in felul descris de tine, o portiune de "batatura" vopsita in culoarea pamantului unde se adunau niste animale si pasari de casa modelate din lut si apoi vopsite cu vopsele de ulei.

Atunci cand voi ajunge la modelarea ierbii si a vegetatiei pe viitoarea mea diorama poti deci sa fii sigur ca voi incerca la randul meu atat povestea cu rumegusul cat si pelinul sa vad ce iese, fiindca in varianta asta poti realiza niste variatii coloristice mult mai fine decat folosind iarba Noch etc, plus ca-ti iese la o fractiune din pretul respectiv.

Ideea cu pelinul iarasi merita toata atentia, mai ales ca ai precizat ca "fixezi" respectiva planta cu aracet, deci nu devine friabila dupa uscare asa cum s-ar intampla in mod normal.

Singura problema pentru Felippe si pentru mine este ca noi lucram la scara N si va trebui sa studiem in amanuntime aceasta planta inainte de a o pune pe diorama, fiindca nu-s sigur ca se potriveste scarii noastre.
 
Salutare. Sunt un TT-ist si intrebarea mea este foarte la obiect ...metoda este folosita la H0/HO, la N trebuie "maruntita" problema si da cu virgula... La TT cum vi se pare?

pe langa faptul ca pot creste in gradina marar si pelin cat vreau doar pentru diorama (glumesc) sunt interesat de orice metoda care da rezultate interesante
 
Pentru mine nu exista alta metoda mai buna:

http://www.modelrailroadforums.com/forum/showthread.php?t=5015

Exista si alternative, insa nu cred ca ajung la asemenea rezultat.
 
Salutare

Stiu ca este aiurea si ca am inceput poate gresit... Am ajuns aici cu manunchiul de fire. Cineva spunea chiar ca pastreaza guma pe fire ca sa se prinda mai bine. Am facuta o mazga de solutie de aracet si cu hartie pe care vroiam sa o pun pe copaci. Poate nu am inteles eu bine , nu stiu,



Am lasat mai lungi bratele ca poate iese o salcie... Firul folosit a fost cel UTP...

Ma intereseaza tehnic vorbind numai cu ce sa dau si cum sa dau pe fire ca sa fie vopsite apoi... Este nevoie sa le dau totusi la o parte imbracamintea de plastic? In aceste conditii mai bine iau fir de 220 V?



@cosmin: frumoasa si buna si metoda asta.. Mai ales pentru dealurile de catina:)
 
Peste fire dai cu aracet si presari rumegus, ca sa obtii textura scoartei.Se poate vopsi fara probleme, insa nu cu pensula.
Citeste cu atentie topicul de ti l-am dat mai sus si ai sa vezi ce sarma ai nevoie etc.
Uite si ce am incercat eu:

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8466

Mai demult, am incercat si eu cu fir telefonic si nu am fost multumit de rezultat.Trebuiesc decojite firele,altfel par prea groase ramurile spre varf.
 
Daca aruncati o privire pe youtube veti gasi o gramada de tutoriale despre confectionarea pomilor home made. Ca un sfat, incercand pentru scara 1:35, acum in curs si pentru H0, este bine a se folosi sarma litata. Adica nu cablu monifilar pentru telefonie. Iar daca in loc de sarma litata se gaseste tresa, cum ar fi de exemplu cea care ecraneaza cablurile de monitor sau chiar cele de antena, rezultatele ar fi mai aplicabile scarii feroviare.

Sunt in curs de a realiza cativa astfel de copacei pentru modulele mele, asa ca voi descrie un pic mai pe larg tehnica aplicata. O solutie buna este si sfaramarea de burete sau material asemanator cu o masina de tip rasnita de cafea.

Sarma cu plastic pe ea, ca in imaginile de mai sus, este prea groasa si mai prezinta de asemenea si dezavantajul unei proaste aderente a unor tipuri de adezivi. Pentru o aderenta buna recomand pensularea cu o solutie de ipsos, care dupa intarire se constituie intr-o baza excelenta de lipire.