baza cladire din piatra!!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
434
113
34
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
am facut o baza la pensiunea de la faller ... din polistiren exrudat de 7 cm park ...

m-am inspirat din catalogul noch :D

ceva idei in continuare...??
 
Ideea nu este rea dar ai facut piatra cat o piatra de piramida. Incearca sa o refaci la o scara mult mai mica. Bafta la modelit!
 
Startul este bun, se vede interesul pe care il acorzi detaliilor (am remarcat ghivecele cu flori, capacele de canal).
Cel mai greu la modelit este sa te obisnuiesti cu raportul de marime la care lucrezi. De exemplu la H0 trebuie sa tii mereu cont ca 1cm macheta= 87 cm reali. In functie de asta dimensionezi diverse elemente precum pietrele sau caramizile si chiar rosturile dintre ele. Cel mai bine este sa ai la indemana cateva omuleti H0 care iti pot crea rapid o imagine asupra proportiilor. Ii iei si ii plimbi prin diverse locuri de pe diorama ca controlezi ca totul e ok din punct de vedere vizual.
 
Ghiata a spus:
Da..........
Aici sunt si eu pierdut.
Cum pot sa dau o scara normala modelelor mele de "scara HO"
1:100
1:200
Am facut ceva si cred ca 1:120 este veridic, dar ce fac cu ce vreau sa pun ca material rulant, nu cumva ies din realitate

Poate am sarit peste ce a fost scris pana acuma si nu am bagat de seama ce trenuri ai.

Daca ai mai spus-o te rog sa repeti.
 
LDH a spus:
Cu tot respectul H0 este un ecartament nu o scara desi, gresit, a intrat in uz cand vorbesti de scara modelelor feroviare sa spui H0, TT, N, Z etc.

Daca H0 este o scara atunci H0e si H0m ce sunt?

Cu deferenta cuvenita sustin afirmatia ca H0 este o scara de modelism feroviar, definita ca atare de norma NEM010, avand raportul de reductie 1:87 si ecartamentul model de 16.5mm. H0e este scara cu raportul 1:87 si ecartamentul model de 9mm iar H0m este scara cu raportul 1:87 si ecartamentul model de 12mm.

Daca am vorbi doar de ecartamente, atunci TT s-ar confunda cu H0m si cu Se si cu 0i, ca doar e vorba de acelasi ecartament de 12mm. La fel N cu H0e, TTm si Si.

In concluzie: scarile definesc raporturile de reductie ale modelelor in comparatie cu prototipurile lor reale, avand diverse denumiri si avand asociate diverse ecartamente-model.

Pentru ecartamente reale (prototip) mai largi de 1250mm indicatia scarii se face cu serie de litere si cifre arabe (Z, N, TT, H0, S, 0). Pentru ecartamente reale mai inguste de 1250mm indicatia scarii se face prin adaugarea unui indice-litera de tipul m, e sau i, rezultand H0m, H0e, TTe, Nm, etc .

Documentatia NEM disponibila pe situl MOROP
http://www.morop.org/de/normes/nem010_d.pdf
 
Materialul rulant stiu ca este HO, dar eu ma refeream la "anexe".
Cel mai mult ma interesa dimensiunile muntilor si a cladirilor in raport cu terasamentul.
Este o regula stricta?
O garnitura nu poate trece pe langa o casa si sa fie mai mare decat ea, sau un munte nu cred ca poate fi facut in bataie de joc.:)
o sa mai cer sfaturi pe postul meu diorama ghiata.
Multumesc de intelegere.