Rulaj locomotive

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mmkelemen

Well-Known Member
13 Noiembrie 2008
483
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutare colegi!
Momentan nu permite spatiul sa imi fac o diorama sau macar sa am un traseu de sine montat permanent pe care sa pot rula cand doresc locomotivele asa ca materialul meu rulant, momentan nu foarte vast, sta frumos in cutii.
Intrebarea mea este daca statul in cutii, pe o perioada mai lunga, nu afecteaza buna functionare a locomotivelor (cand va fi cazul), aici ma refer la motor, angrenaje, etc.
 
Despre motor si angrenaje nu ma pronunt; contactele electrice sufera insa o oxidare lenta, mai ales la contactul dintre 2 metale diferite (roti - lamele Cu) si in prezenta umiditatii din aer: dupa o luna de stat deoparte, locomotivele necesita o tura de rodaj inainte de a rula optim.

Cred ca o rulare o data pe luna este binevenita fiecarei locomotive (si cu siguranta psihicului proprietarului :D )

Ia o placa de pal de 1m x 1m, monteaza un cerc de sine pe ea si ascunde-o in spatele sifonierului... cand ai chef de "nebunii" o trantesti repede pe pat, pe masa sau unde ai un pic de loc (sub postamentul bradului ? ) si treci la treaba...

Nu mai stiu unde am vazut o astfel de mini-micro diorama care avea un simplu cerc de sine si in mijloc relief cu munte, tunel, pod peste o vale, etc.
 
Ia o placa de pal de 1m x 1m, monteaza un cerc de sine pe ea si ascunde-o in spatele sifonierului... cand ai chef de "nebunii" o trantesti repede pe pat, pe masa sau unde ai un pic de loc (sub postamentul bradului ? ) si treci la treaba...

Excelenta idee! Cum de nu mi-a dat prin cap? E utila pentru orice posesor de una bucata plod sau mai multe bucati dupa caz... Iar cu bradul iar este o idee geniala. ;-)
 
Sa dezvoltam:
placa poate sa fie si osb mai gros (15 - 20 mm), acoperit cu un covor de iarba Noch, iar sinele Piko asezate pe terasament tot Noch, deci inca 5 mm la grosimea totala.

Daca spatiul dupa dulap sau sub pat permite, se pot atasa si 5 picioare reglabile (4 + 1 in centru).

In interiorul cercului se poate construi o structura demontabila de relief cu rol de bibelou intre utilizari, iar colturile placii pot gazdui cladiri.

Mai lipseste o centrala Piko Digi1 si umpli camera de fluiere, goarne, pufaituri, fum... :cafea:
 
Picioare ? Prea mult pentru mine! :D
In rest e super... De unde iau OSB-ul, cuisoare pt sine etc, etc.
Propuneti cele mai ieftine si simple materiale, dar sa aveti in vedere si rapiditatea executiei :p si presimt ca multi copii vor putea sa cumpere/primeasca un startset, dupa care sa realizeze o minidiorama cu costuri nesemnificative.... Ce sa mai? Iese de un topic complex nou. Astfel punem la colt firmele X,Y,Z care au preturi astronomice si se transforma in niste gauri negre pentru banii nostri... munciti cu sudoarea fruntii. :D

Deci, in prima faza lista si mai apoi tutorialele... :D :D :D
 
Picioarele pot fi de acest tip: http://www.roxymob.ro/fisiere/Image/Copy%20of%20HPIM2704.jpg
Se gasesc prin Praktiker; la fel si osb-ul. Trebuie sa iei insa o placa intreaga pe care ti-o pot debita cei de acolo cum vrei: de restul faci niste rafturi ceva.
 
Andreiul are dreptate, nu se intimpla nimic, nici eu nu am rulat TT-urile vreo 2 ani sau mai mult si nu sa intimplat nimic, au mers ca in prima zi fara sa curat roti sau lamele.