Anunt important: [Local Link Removed for Guests]
In perioada 10-11 decembrie 2018, forumul o sa functioneze cu intreruperi, se face upgrade.

Off topic Intalniri intre pasionati la Timisoara

Aici gasiti mesajele spam si cele care incalca regulamentul, sau mesajele care deraiaza de la subiect

Moderatori: Gam3, rally

stageexp
Mesaje: 1260
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de stageexp » Mar Iun 10, 2008 3:34 pm

Am trimis un mail catre Rectoratul Politehnicii, pentru a vedea cum reactioneaza.
Iata continutul:

Buna ziua Domnule Rector,

Am ales aceasta oportunitate de contact online, din motive de timp si operativitate.
Foarte pe scurt vreau sa va supun atentiei un aspect care cred eu ca tine de dezvoltarea intelectuala si perspectiva de viitor a acestui oras precum si de aspectele de interconectare cu activitatea educationala reprezentata de invatamantul superior, prin posibilele colaborari cu diferite alte institutii din tara si strainatate.
De ceva vreme eu si alti pasionati din Timisoara activam pe un forum dedicat modelismului (sportiv) feroviar. Acest lucru presupune dezvoltarea de abilitati si aptitudini in diferite domenii, lucru benefic prin posibilitatea de atragere catre aceasta activitate a unui numar din ce in ce mai mare de doritori.
Ideea este aceea de trecere de la simpla manifestare online la un club de profil (modelism feroviar) care sa activeze in orasul nostru. In tara exista deja astfel de asociatii si cluburi, bine dezvoltate (le amintesc aici pe cele din Cluj, Oradea, Arad), iar in Europa reprezinta un fapt cotidian.
Problema de care ne lovim in acest moment este cea a spatiului. Modelismul fiind o activitate care presupune cheltuirea de fonduri pentru permanenta dezvoltare a activitatii, este aproape imposibil sa reusim desfasurarea acestei activitati intr-un spatiu inchiriat, existand diferente majore fata de activitatile cu caracter comercial, care sunt aducatoare de profit. Din acest motiv, am apelat prin aceasta epistola la dvs, pentru a vedea daca exista posibilitatea colaborarii cu Universitatea Politehnica din Timisoara, in scopul obtinerii unui spatiu, in care viitorul nostru club sa-si poata desfasura activitatea, spatiu care fie ar apartine institutiei, fie altei insitutii cu care dvs puteti colabora din acest punct de vedere.

Doresc a mentiona cateva din avantajele existentei unui astfel de club pe malurile Begai:
- modelismul este o activitate cu caracter puternic educational, care permite dezvoltarea de aptitudini deosebite atat tehnice cat si artistice;
- prin participarea la competitii sau prin organizarea de expozitii si intalniri cu participarea altor cluburi din tara, exista posibilitatea de a contribui la imaginea Timisorii si a Universitatii atat in mod direct, cat si prin popularizarea massmedia a acestor evenimente.

Participarea dvs, ar reprezenta punerea la dispozitie a unui spatiu pentru o viitoare macheta cu caracter feroviar, spatiu dotat cu masuri antiefractie, unde noi ne-am putea desfasura activitatea, fiind evident deschis oricaror doritori. Colaborarea cu dvs ar permite anumite avantaje si in ceea ce priveste Universitatea:
- promovarea prin reclama in cadrul activitatilor prezentate de mass media, prin afisarea de banere ale Universitatii Politehnica;
- posibilitatea de a colabora cu Universitati sau alte institutii din tara si din Europa, colaborarile putand fi ulterior extinse si in alte domenii, odata puse bazele;
- atragerea unor potentiali candidati catre bancile facultatilor de profil;
- colaborarea tehnica in diferite domenii cu Facultatea de profil feroviar din cadrul Universitatii, care se regaseste foarte aproape ca tematica de ceea ce dorim noi.

Mentionez ca deja in diferite ocazii, au avut loc manifestari cu profilul celor descris in spatii ale Facultatii de Mecanica, aceste manifestari bucurandu-se de o atentie deosebita atat din partea media cat si din partea personalului tehnic si al vizitatorilor, lucru care ma face sa cred ca o posibila colaborare din acest punct de vedere ar fi extrem de benefica.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat,


Daca nu obtinem raspuns favorabil, o sa incercam la primarie, respectiv la diferite firme private.
Daca nici asa nu, inseamna ce cetatenii acestei urbe nu merita un club de modelism. :grin:
Ultima oară modificat Mar Iun 10, 2008 8:43 pm de către stageexp, modificat 1 dată în total.
cristiCFR
Mesaje: 944
Membru din: Mar Iun 19, 2007 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de cristiCFR » Mar Iun 10, 2008 5:19 pm

Mai da care e treaba ?
Face fiecare de capul lui ce si cum vrea ?
Nu puteti astepta pana in IULIE ?
Sa termin si eu cu bacau sa ne adunm TOTI si sa STABILIM ce si cum FACEM.
Cu Rectorul a mai vorbit cineva din cadrul institutiei.....
Mai intrebati si voi ce demersuri s-au facut , sa nu le mai faceti din nou.
:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?
ImagineImagine
[Link Removed for Guests] [Link Removed for Guests] [Link Removed for Guests]
stageexp
Mesaje: 1260
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de stageexp » Mar Iun 10, 2008 8:15 pm

Salutare,
stiu ca s-au facut demersuri din interior, si nu cred ca este cazul sa ma tragi de maneca pentru faptul ca trec de la vorbe la fapte. Fiecare la urma urmei este liber sa faca ce vrea, cel putin in afara acestui forum, iar in cadrul sau sa respecte regulile de conduita. Trebuie demarat ceva, daca vrem sa se realizeze cu adevarat lucrul despre care toti ne dam cu parerea, iar chiar toti, crede-ma ca nu vom fi niciodata la intalniri, pentru ca asa este lumea moderna, agitata si mult prea dinamica uneori.

Ideea este ca daca se insista poate se obtin rezultate palpabile. Stiu ca imediat dupa expozitia care a avut loc in holul politehnicii, mai bine zis in holul facultatii de mecanica, datorita faptului ca evenimentele s-au suprapus peste o festivitate honoris cauza, unii din participanti au fost entuziasmati de ceea ce au vazut, ceea ce a facut ca domnul rector sa fie oarecum deschis la idee.
Din pacate nu s-a mai auzit nimic de atunci, cu toate ca am insistat pe subiect, fiind in relatii de prietenie cu un conferentiar al catedrei de material rulant.
Stiu care este viteza de reactie in domeniu, pentru ca pe vremuri am fost membru al unei catedre din facultatea de mecanica, si daca acum lucrez la o firma privata am o oarecare idee despre ce inseamna anumite demersuri.
Nu este vorba ca fiecare face ceva de capul lui, cat timp nu suntem organizati nici nu are cum sa fie altfel. Eu am promis ca voi incerca sa ajut in demersurile despre care se discuta de ceva vreme pe forum, referitoare la realizarea unui club, cel putin prin spatiu, si nu fac decat sa ma tin de cuvant. Crede-ma ca dupa cum se misca lucrurile cristiCFR, este posibil nu numai sa-ti dai bacul dar sa si termeni facultatea, daca nu se insista pe subiect :grin: .
Eu am trimis un mail in mod "semioficial", care poate sau nu sa fie ignorat. Daca este ignorat, atunci nici cu demersurile din interior nu o sa avem foarte mare reusita, pentru ca din experienta stiu ca trebuie de regula insistat pe astfel de subiecte. De regula trece foarte mult timp de la intentie pana la materializare atunci cand lucrurile nu depind de o singura persoana, asa ca eu cred ca putina graba nu strica, crede-ma ca o sa ai tot timpul sa participi la astfel de evenimente.
Iulie poate ca nu e departe, dar dupa terminarea sesiunii este o perioada moarta in politehnica, toate cadrele didactice si mare parte din personal este in concediu, asa ca mai mult ca sigur lucrurile se vor tergiversa pentru ca se va veni cu ideea ca deciziile de acest tip se iau de catre mai multe persoane.
Am punctat clar posibilitatile de a obtine un sediu: politehnica, primarie, firme private in ordinea in care o alegeti voi. Nu strica daca ne grabim cu demersurile si asteptam rezultatele, si crede-ma ca o sa avem ceva de asteptat. A, dupa ce or sa vina ofertele din mai multe parti, putem sa ne asezam la un pahar de suc sau de spirtoase si sa dezbatem problemele pe toate fetele, pentru ca vom putea alege din aceste "oferte". Atunci nu mai este nici o graba, si se pot analiza lucrurile la rece.

Deci eu propun ca fiecare, in functie de timpul si cheful pe care il are, sa incerce a da cate un semnal pe directia pe care crede ca va reusi, dupa care este tot timpul din lume pentru povesti.
Avatar utilizator
christian
Mesaje: 55
Membru din: Vin Mai 09, 2008 12:00 am
Localitate: timisoara
Contact:

Mesaj de christian » Mar Iun 10, 2008 9:20 pm

apreciez cu desavarsire caci stageexp a luat putina atitudine si ca a renuntat la "taclale" si a trecut la fapte ...sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau dar consider ca astfel de decizii ar trebui luate impreuna cu restul membriilor(pot spune si asa deoarece cred ca se poate vorbi de un club) si analizarea deciziilor fiecaruia dintre noi...vorba vine cu cat mai multi cu atat mai bine...
Avatar utilizator
benHur
Mesaje: 56
Membru din: Sâm Feb 02, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de benHur » Mar Iun 10, 2008 10:27 pm

Ma bag si eu aici si constat ca desi nu exista ceva palpabil, unii vor cu tot dinadinsul sa-si expuna sau sa-si impuna pc de vedere...pacat :-( :-( :-(
Apreciez si-i felicit pe cei care actioneza in loc sa vb mult si degeaba!!!!
Ne mai auzim :!:
Avatar utilizator
christian
Mesaje: 55
Membru din: Vin Mai 09, 2008 12:00 am
Localitate: timisoara
Contact:

Mesaj de christian » Mie Iun 11, 2008 7:56 am

Nimeni nu isi impune punctul de vedere cu rautate si numai ca sa fie intodeauna contra celorlalti...cel putin asa sper... :-P cred ca tot ceea ce vor unii sa spuna este ca ar trebui sa vorbim sa luam o decizie sau mai multe cu totii...si atunci fiecare sa aiba o sarcina de indeplinit, ceva in genu unui "scouting"...sunt foarte deschis la ideile tuturor...chiar si eu sunt in cautarea unui spatiu pentru noi...dar spun ca ar trebui putina organizare inainte de toate atata tot.. :grin: ...sa lasam TENSIUNEA provocata cu mesajele si sa ne "chill-uim" :-D ca doar daca pe akum nui intelegere ce o fi mai incolo ...incepem sa aruncam unii in altii cu materialu rulant???? :x :-D
stageexp
Mesaje: 1260
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de stageexp » Mie Iun 11, 2008 9:11 am

Un prim aspect:
Fiecare interpreteaza cum crede de cuviinta si mai ales cum poate ceea ce se scrie pe aici. Nici nu va exista vreodata ceva palpabil, indiferent de puncul fiecaruia de vedere, daca nu se fac niste demersuri minime. Ideea este ca degeaba sa doreste un lucru, daca nu face nimeni nimic pentru al obtine. Este o similitudine perfecta cu politica. Pentru cei care cred ca este vorba despre vorbarie goala, in ceea ce ma priveste, sfatul meu ar fi sa citeasca putin si printre randuri, deoarece exista multe lucruri care nu pot fi scrise pe un forum (de fapt nu pot fi scrise in nici o forma). Beneficiez de faptul concret al cunoasterii situatiei putin mai in detaliu, dar nu am cum sa dau amanunte despre acest lucru, deoarece este nediplomatic si nelalocul sau.

Un al doilea aspect:
Ca sa fie lucrurile clare (in ceea ce ma priveste deoarece fiecare vorbeste din punctul sau de vedere), eu nu sunt de acord cu plata de chirie pentru un spatiu, indiferent de natura lui. Aceasta decizie se bazeaza nu numai pe considerente financiare, cat pe considerente principiale, deoarece mi se pare injust, asa cum am mai aratat, ca in contextul in care se gasesc spatii si bani pentru multe prostii sa nu se gaseasca o posibilitate si pentru o activitate cu caracter educational si tehnic.

Ca masuri:
Fiind inginer, abordez logic o problema. Cei din zona doresc spatiu. Eu am reusit sa identific trei posibilitati potentiale de a obtine gartuit acest spatiu. M-am agitat in una din directii, urmand ca fiecare sa face ceea ce poate. In momentul in care exista mai multe raspunsuri, sau solutii, ne putem strange pentru a le analiza si a opta pentru cea care este optima din anumite puncte de vedere.
Avatar utilizator
Florinn
Site Admin
Mesaje: 5545
Membru din: Mar Ian 17, 2006 10:06 pm
Localitate: Cluj Napoca / Bucuresti
Contact:

Mesaj de Florinn » Mie Iun 11, 2008 9:17 am

SAlut

Fratilor va doresc multa bafta, insa in acelasi timp va sfatuiesc, asa cum zice si @christian, sa va strangeti la masa, sa discutati, si sa va impartiti sarcinile, nu de alta, dar sa nu trageti doi in directii diferite, numai impreuna veti reusi.

Spor si asteptam noutati!
Florin - Trainsylvania Railway Club, Cluj Napoca
LDH
Mesaje: 6938
Membru din: Sâm Sep 03, 2016 8:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de LDH » Mie Iun 11, 2008 9:57 am

christian scrie: :-D ca doar daca pe akum nui intelegere ce o fi mai incolo ...incepem sa aruncam unii in altii cu materialu rulant???? :x :-D
He, he si asta este doar inceputul.
Poate ar trebui sa-i provoci.
Ei arunca cu FLM si tu cu Mehano :-D

Si cate discutii o sa aveti si o sa uitati de ele.

Aveti impresia ca la altii este tot drumul pavat cu flori?

:cafea:
Toate cele bune,
LDH
[Link Removed for Guests]
Avatar utilizator
christian
Mesaje: 55
Membru din: Vin Mai 09, 2008 12:00 am
Localitate: timisoara
Contact:

Mesaj de christian » Mie Iun 11, 2008 10:17 am

instigarea la violenta nu este calea ce dreapta a maestrului ZEN ..caci noi suntem aparatori ai pacii... si traim in armonie :-D ...ehh nu cred ca la toti i totu'n roz...ca fara sare si piper sau pardon ca sa ma exprim in domeniu feroviar ...fara cfr mafra si cfr calatori(fara aluzie la cristiCFR)numai vorbim de ceva adevarat... :-D
stageexp
Mesaje: 1260
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de stageexp » Vin Iun 13, 2008 10:51 am

da cred ca este ok
am retrimis mailul catre rectoratul upt, pentru a incerca intr-un fel urgentarea obtinerii unui raspuns (favorabil sau nu)
Demersul l-am facut in speranta ca va fi citit de catre persoana caruia i se adreseaza si nu aruncat direct la cosul de gunoi de catre secretara, care l-ar putea considera neimportant sau neinteresant (nu sustein ca asa se intampla ci ca doar exista posibilitatea :grin: ).
Daca nu se obtine un raspuns in timp util, ca o solutie conexa se poate incerca abordarea directa prin audienta, iar ca urmare a unui raspuns eventual nefavorabil, cautarea de noi solutii.

"Buna ziua,
revin cu aceeasi intrebare adresata institutiei dvs, nu in scopul de a urgenta nejustificat un raspuns, ci din motive obiective.
Duminica seara va avea loc in Timisoara o actiune de consultare intre cei care doresc infiintarea unei forme organizate de desfasurare a activitatii de modelism feroviar, motiv pentru care ar fi benefica o baza de discutie data de un raspuns din partea dvs, cu privire la problematica descrisa anterior.

Multumesc anticipat pentru raspuns"
stageexp
Mesaje: 1260
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de stageexp » Dum Iul 13, 2008 10:54 pm

Vineri 11.07.2008 a avut loc o noua intalnire a membrilor clubului (viitorului club) din Timisoara. Prezenta a fost ceva mai redusa de aceasta data, vom vedea probabil si poze prin amabilitatea lui Montalbano, iar atmosfera mult mai relaxata :grin: .
A fost prezent si un invitat din Arad.

In principiu s-a discutat despre disponbibilitatea amenajarii spatiului pus cu amabilitate la dispozitie de cristinel, unde va functiona se pare pentru inceput noul club. Au existat mai multe propuneri de asociere, insa nu a fost discutata o problema care a creat multiple dezbateri la inceputuri: numele clubului.

Pentru a avansa usor si a mai elimina din incertitudini, ma declar adeptul unui club exclusiv timisoarean, fara a ne constitui in filiala a unui alt club sau organizatie, din considerente de natura obiectiva dintre care as mentiona faptul ca Timisoara este totusi un oras mare care isi permite o astfel de organizatie, existand de asemenea un centru universitar de renume si cu specializare apropiata de domeniul de activitate al viitorului club.
Cei care impartasesc aceasta idee sunt rugati in a-si da cu presupusul pana la urmatoarea intalnire cu privire la numele pe care viitorul club ar trebui sa-l poarte, pentru ca in momentul in care acesta va fiinta, lucrurile sa mearga de la sine.
Nu ma pricep la aspecte de natura fiscala, dar am inteles ca o asociatie sportiva se bucura de anumite drepturi in colectivitatea unde exista, inclusiv posibilitatea utilizarii unor fonduri locale precum si o mai buna posibilitate a gestionarii banilor proveniti din sponsorizari. Oricum las acest lucru pe seama celor mai priceputi ca mine in domeniul actelor.

Ca o surpriza, voi fi cred in masura sa anunt pentru saptamana care urmeaza un nou membru de valoare, al viitorului club din Timisoara. Dar toate la timpul lor.
cristiCFR
Mesaje: 944
Membru din: Mar Iun 19, 2007 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de cristiCFR » Lun Iul 14, 2008 12:21 am

Pentru a avansa usor si a mai elimina din incertitudini, ma declar adeptul unui club exclusiv timisoarean, fara a ne constitui in filiala a unui alt club sau organizatie, din considerente de natura obiectiva dintre care as mentiona faptul ca Timisoara este totusi un oras mare care isi permite o astfel de organizatie, existand de asemenea un centru universitar de renume si cu specializare apropiata de domeniul de activitate al viitorului club.
Cei care impartasesc aceasta idee sunt rugati in a-si da cu presupusul pana la urmatoarea intalnire cu privire la numele pe care viitorul club ar trebui sa-l poarte, pentru ca in momentul in care acesta va fiinta, lucrurile sa mearga de la sine.
Cativa dintre noi , astia mai vechi ,nu suntem momentan de acord cu aceasta idee din anumite motive.

Aceasta problema o vom discuta in detaliu la o viitoare intalnire, nu pe forum, cand va veni si o persoana cu care trebuie neaparat sa discutam toti, dupa aceea se va lua o decizie finala in aceasta chestiune.

:cafea:
ImagineImagine
[Link Removed for Guests] [Link Removed for Guests] [Link Removed for Guests]
stageexp
Mesaje: 1260
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de stageexp » Lun Iul 14, 2008 9:17 am

Ok, pentru ca mie imi place ca lucrurile sa fie clare, doresc a preciza ca nefiind vorba despre vin, vechimea nu prea are importanta :grin: .
De altfel vin cu o intrebare legitima, si doresc a fi bine inteles, adica sa nu existe suparari, pentru ca nu este vorba despre treburi personale ci doar despre niste considerente de natura obiectiva: daca cei mai "noi" nu conteaza, de ce s-a astepat atata vreme pana la creerea unui club, adica cei mai "vechi" puteau sa-l conceapa in forma in care ar fi dorit cu multa vreme inainte de a exista aceste dezbateri :-D .

Astfel, pentru a nu ne invarti in jurul degetului (mic sau mare), din considerente de claritate, fiecare fiind stapan pe ideile si actiunile sale doresc a preciza faptul ca EU UNUL VOI PARTICIPA CA MEMBRU AL UNUI CLUB DE MODELISM DOAR DACA ACESTA ARE CONSTITUIRE PUR TIMISOREANA, FIIND DECI EXCLUSA AFILIEREA LA ALTE ORGANISME, NU NEAPARAT DIN CONSIDERENTE DE ORGOLIU, DAR URMAND EXEMPLELE ALTOR CLUBURI SIMILARE PENTRU A SE EVITA ORICE FEL DE NEPLACERI VIITOARE.

Deci problema este simpla, daca sunt doritori care sa gandeasca la fel ca si mine, vom creea o organizatie de acest tip, un club timisorean, daca nu sunt doritori care sa marseze pe aceasta idee, anunt inca de pe acum faptul ca nu voi participa ca membru al altei forme de organizare, ramanand a-mi manifesta preocuparile din acest spectru intr-un club privat sau prin expozitii individuale.

Fiind adeptul ideilor bine precizate si a discutiilor deschise, ii rog pe cei care activeaza in aceasta urbe din punct de vedere al modelismului feroviar sa-si exprime pe forum parerea (daca doresc sau nu un club timisorean) pentru a sti cum stam.
cRistinel
Mesaje: 60
Membru din: Joi Dec 20, 2007 12:00 am
Localitate: timisoara
Contact:

Mesaj de cRistinel » Lun Iul 14, 2008 10:01 am

De acord cu tine @stageexp !
Haideti sa ne punem intrebarea - faccem un club timisorean ? sau nu am inteles eu si toata agitatia se limiteaza la infiintarea in Timisoara a unei(unor) filiale a unor cluburi existente ? 8O
Scrie răspuns

Înapoi la “Mesaje offtopic”