Ziduri si pavaje stradale

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Ziduri si pavaje stradale

Am inceput "asfaltarea" strazilor din oras!


Pentru acest lucru, am creat in Corel, sectoare de strazi de diverse tipuri, cu marcaje stradale specifice fiecarei zone de pe diorama. Imaginile rezultate au fost tiparite apoi pe carton subtire, din cel folosit pentru imprimarea cartilor de vizita! Am ales pentru stada un model de carton A4 carti vizita, grofat, cu un model imprimat in relief reprezentand un gen de fisuri neregulate, asemanatoare fisurilor din asflat. La librarie, gasiti orice fel de carton cu model imprimat in relief pe el. Totul depinde de imaginatia fiecaruia!
Detalii si imagini pe situl personal in sectiunea ATELIER!

Desigur ca fiecare machetist isi poate produce propriile modele de asfalt, specifice dioramei sale! Corel iti ofera toate cele necesare!
Am confectionat trotuare din carton presat (preshpan), de grosime apropiata celei de la trotuarele machetelor de casute, decupate pe marimea la care era nevoie. Peste carton, am lipit modelul de pavaj ales pentru zona respectiva. Acestea au fost lucrate tot in Corel si tiparite apoi pe carton subtire, din cel folosit pentru imprimarea cartilor de vizita! Petru pavaje am ales un carton grofat cu model de brobonele in relief, asemanataor micilor denivelari din trotuarele reale!
Imaginea poate fi montata in serie, in functie de lungimea trotuarului, apoi printata. Eu am folosit imprimanta cu jet de cerneala, dar trebuie ca modele de pavaje si trotuare (si zidurile de asemenea), dupa ce au fost lipite la locul lor, sa fie acoperite cu un strat subtire de lac transparent, din cel cu uscare rapida folosit la lacuirea mobilei. Asta pentru ca cerneala trage umiditate si in timp se deterioreaza imprimarea, iar protejate astfel, imprimarile sunt ferite de accidente cum ar fi picurarea de apa sau aracet, care pot distruge desenul.
Pentru zona din centru si pentru trotuarele private, cele de prin curtile oamenilor, am creat in Dorel Draw, modele diverse de gresie si mozaic stradal.

Pentru ziduri, am folosit cu nerusinare o imagine furnizata de prietenul LOK , imagine produsa de acesta, pe care eu am prelucrat-o si adaptat-o necesitatilor mele.
Tot in Corel am confectionat imaginile fiecarui zid, la dimensiunea necesara, imagini pe care le-am tiparit tot pe un carton grofat, modelul folosit la pavajele de trotuare. Se mai poate tipari si o coala intreaga folosind imaginea de baza, dupa care, cu caterul, se poate taia fiecare zid la dimensiunea corespunzatoare, insa in acest caz, consumul de cerneala creste substantial.Detalii si imagini pe situl personal in sectiunea ATELIER!

Succes tuturor!
 
Scuze! Acum am vazut ca nu se poate copia!
Am postat linkul de copiere imagini in josul paginii de pe situl meu!
Detalii si imagini pe situl personal in sectiunea ATELIER!

Dar pentru cei grabiti, iata linkul aici:

Se pot rula toate pozele din sectiunea respectiva din albumul photobucket!
Desi, m-ar bucura foarte tare ceva voturi si pe situl meu! :D
 
Prognosis m-ar intresa si pe mine fantana de unde ai luato?
fantana1.jpg

MUltumesc anticipat!
 
Deoarece chiar acum ma chinui cu drumurile din sat,doresc sa-i multumesc mult lui Prognosis pentru link-urile extrem de utile.Ai si ceva curbe?
As vrea sa va intreb daca ati lucrat la facutul soselelor cu smirghel foarte fin(peste 1200).Mie mi s-a parut ca are o textura foarte aproape de realitate.
s
 
buna sandy,

mai demult am facut si eu strazi din smirghel de 1000-1200, asta evident inainte sa trec la Faller Car System... din mila pentru cauciucuri...

acum am revenit la metoda clasica, cu ipsos Faller, cu vopsea de strada, marcaje rutiere ca transferuri (Busch, Noch, Faller, Heki) si apoi "mizerie" cu aerograful, totul fixat cu un strat de lac mat... evident, metoda are dezavantajul de a fi mai "inceata" ca altele si face mare mizerie (praf de ipsos slefuit) insa e mai realista dupa mine... ;)
 
Multumesc,Horia!
Problema e ca nu am de unde sa fac rost de ipsos Faller.Am lucrat cu glet,ceea ce face ca la slefuire sa fie o mizerie destul de mare.Ma gindeam ca structura smirghelului(am si de 1200,1500,2000,1200 si 3000!) ar imita bine porozitatea asfaltului,Dar cred ca ai dreptate ca ar fi mai bine sa continui pe calea clasica.In schimb,nu cred ca o sa folosesc decaluri(ne izbim mereu de problema materialelor care nu se gasesc asa usor) ci cred ca voi folosi mascare cu banda Tamyia cu care am mai lucrat si este realmente exceptionala.
Multumes,
s
 
stati asa...

eu prefer sa pun "nachtraeglich" FCS pe o strada de ipsos... un sant cu surubelnita, firul inauntru, chituit, gata! :)

ar mai fi o solutie, cu rasini poliuretanice si chit auto, cum am facut-o la modulul OBB cu gara... aruncati o privire acolo, dupa poze se intelege foarte bine treaba! :)