Zid de piatra

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

gicu

Well-Known Member
22 Aprilie 2008
297
1
Tg-Jiu
hobby-trenulete.blogspot.com
WEBSITE
http://hobby-trenulete.blogspot.com/
YAHOO
cornea.gigi
LOCATION
Tg-Jiu
Binenteles s-a mai discutat despre executia acestor ziduri de sprijin care sint pe marginea caii ferate mai ales in zonele muntoase si care asigura o protectie a caii de rulare si a trenurilor impotriva alunecarii terenurilor sau a stincilor pe acestea.
Aici prezint o metoda mult mai simpla de realizare a acestor ziduri de sprijin , care nu este nici costisitoare si nici a munca la realizarea acestuia , este si usor de realizat si nici nu atirna greu pe diorama.

Se ia una bucata de polisiren extrudat


Se taie cu un cutter de la suprafata acestuia o portiune foarte mica din el


Dupa ce a fost inlaturata acesta suprafata , cu ajutorul unei scule nu prea ascutite ca lama , ma refer , in cazul meu am folosit o rigla , se traseaza sau se preseaza pe suprafata polistirenului formele de piatra ale zidului , fiecare poate sa le traseze la ce dimensiuni vor.



Si in final se ajunge la aceasta forma,


Cu o vopsea buna si o pensula cit mai deasa se vopseste suprafata acestuia , se preseaza si pensula pe suprafata acestuia pt. ca vopseaua sa intre intre rosturile pietrelor


Inainte de a expune aceasta metoda am facut o proba cu un alt zid si se observa cum ramine dupa ce incepe sa se usuce vopseaua .
Eu am folosit un pigment care se amesteca cu vopseaua lavabila , dar in cazul de fata l-am amestecat cu apa.
 
pana la rosturi toate bune....insa...de ce ai facut rosturile continue,de sus pana jos?in realitate ar insemna un dezastru,adica zidul ar crapa de jos pana sus pe aceste rosturi continue,iar pietrele nu ar mai face legatura una cu alta :roll:
 
Cu sculele pe care le-ai folosit eu zic ca a iesit ceva bun, dar daca vrei sa faci ziduri de sustinere cit mai corecte poti face dintr-un fierastrau de traforaj cu o sirma de nichelina si un traf adecvat un fierastrau care va taia foarte bine, am vazut pe viu cum ies zidurile taiate cu nichelina, iar pietrele care compun zidul le poti face neregulat, intradevar munca este mai sustinuta si migaloasa dar rezultatul va fi pe masura, am vazut acele ziduri care ies prin aceaste metode si vreau sa spun ca am ramas foarte impresionat, costurile fiind minime.Uite un link ce te poate ajuta:

http://www.trennet.ro/produs/2870

http://www.trennet.ro/produs/2872

http://www.trennet.ro/produs/2871

http://www.trennet.ro/produs/2873

http://www.trennet.ro/produs/2874

Tin sa mentionez ca relieful zidurilor prezentate in linkuri sunt realizate cu o matrita la cald.

Oricum ce ai realizat tu cu mijloacele prezentate este un inceput foarte ok, cu micile corecturi de rigoare iti vor iesi zidurile de sustinere destul de ok.

Am vazut si alte metode de a construi aceste ziduri de sustinere chiar la noi la club, s-au realizat si din ipsos si alte materiale, toate zidurile au iesit ok.

Succes pe mai departe, asteptam continuarea :D
 
firul de nichelina este un moft dispensabil,se taie foarte bine cu un cutter.nichelina e buna la debitari mari ...in cazul de fata si un cutit de bucatarie este bun :)
 
Moft dar foarte bun daca vrei intr-adevar sa faci ceva corect, asta tot tu ai spus-o pe undeva :D, oricum ce a facut Gicu cu ce a gasit la indemina este remarcabil, eu spuneam doar de anumite metode pe care le folosesc unul si altul iar rezultatele sunt foarte interesante sa nu zic ca sunt ok si la scara 1:87 :aplauze:
 
toata consideratiunea pentru tenacitate, dar exista gata facute(link-uri trimise de Silviu) si arata mult mai bine.oricum merita apreciat efortul.
succes pe mai departe.