z21 start Roco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cornelTT

Well-Known Member
Trenulist
21 Iunie 2010
755
89
Bucuresti
corneltt.simplesite.com
WEBSITE
http://corneltt.simplesite.com/
LOCATION
Bucuresti
Am cumpărat un start set cu centrala z21 start de la Roco, cea cu multimaus. Centrala mea este tot de la Roco dar doar cu multimaus.

Am zis că fac și eu o treabă, când acolo surpriză, centrala e blocată și nu merge wireless dacă nu ai cod de activare.

Codul de activare îl găsești dacă cumperi și routerul de la Roco. Super treabă.


Așa că grijă mare.
 
Routerul costă 40 euro care nu este disponibil.
Pentru că deștepții au prevăzut mai multe startseturi decât routere.
În cazul celor ca mine care au stație digitală cu multimaus nu se justifică.
Eu dacă știam că z21 e blocată numai cumpăram, ce să fac cu 2 stații care fac exact același lucru.

Aș fi luat startsetul de la Piko, cu stația nouă, măcar acela are totul în startset, inclusiv device-ul pe care să dai cu degetul, nu ai nevoie de un telefon cu android.

Păcăleală pe față. Vinzi 4 ani de zile z21 deblocată după care o blochezi și nu spui explicit în descrierea startsetului, acest lucru.

Mârlănie
 
Voila router la trenulete de vis (are si codul) :D la doar 178 lei .
http://www.trenuleteelectrice.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=97&products_id=4490&zenid=de82b3247052160f65a218a6bc58d9b3
Altfel pe Emag este 75 lei.,mult mai ieftin.
http://www.emag.ro/router-wireless-n-tp-link-tl-wr740n/pd/EN772BBBM/
 
GFN a spus:
Voila router la trenulete de vis (are si codul) :D la doar 178 lei .
http://www.trenuleteelectrice.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=97&products_id=4490&zenid=de82b3247052160f65a218a6bc58d9b3
Altfel pe Emag este 75 lei.,mult mai ieftin.
http://www.emag.ro/router-wireless-n-tp-link-tl-wr740n/pd/EN772BBBM/

Da colegu', nu de unde cumperi routerul si cat dai pe el este problema. Spre exemplu, eu am vreo 4 routere (le-am schimbat pe rand si am ramas cu celelalte, ca voiam mai mult, mai mult). Nu au costat o avere, asa ca as putea folosi unul dintre cele pe care le am deja. Problema este codul acela de care spunea CornelTT, ca sa ii functioneze statia.

Apropo... vreau si eu o mica lamurire.
Intentionez sa fac si eu o diorama digitala. In prezent nu am centrala, voi cumpara una in viitor, daca va fi nevoie. Citeam pe forumuri ca o astfel de diorama de poate controla si dintr-un PC, nemaifiind nevoie de centrala, sau alte chestii. Stie cineva sa ma lamureasca ce si cum? Ca, poate scutesc niste bani, avand in vedere ca am un netbook care sta degeaba, l-as pune la treaba asa.
Multumesc anticipat.
 
Salut Bonygy, păi tocmai cu centrala te poți conecta la calculator.
Fără o centrală nu ai cum să te conectezi. Centrala se conectează la calculator prin router sau o altă interfață, de exemplu serial RS232.
Pe calculator se instalează un program, ca de exemplu Rocrail. Trebuie să știi clar ce vrei să faci apoi să te documentezi ce cumperi.
În afară de Roco mai fac centrale și Piko, ESU, etc. Depinde ce vrei.
Dacă faci o dioramă complet digitală, cu detectoare de ocupare a liniei, decodoare la toate macazele, semafoare digitale etc, atunci merită să te utilizezi calculatorul pentru comandă. Practic în calculator definești traseele locomotivelor și le dai go după care te uiți la ele :D .
Dacă vrei doar să te joci nu cred că e nevoie de calculator. Dacă nu ai tabletă sau telefon cu android poți opta pentru centrala de la Piko, îți dă tot ce ai nevoie, fără coduri și alte nebunii. Uite un link.

http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=1&vw_name=download&vw_id=13136

spor
 
bonygy a spus:
Da colegu', nu de unde cumperi routerul si cat dai pe el este problema. Spre exemplu, eu am vreo 4 routere (le-am schimbat pe rand si am ramas cu celelalte, ca voiam mai mult, mai mult). Nu au costat o avere, asa ca as putea folosi unul dintre cele pe care le am deja. Problema este codul acela de care spunea CornelTT, ca sa ii functioneze statia.
Pai exact asta vroiam si eu sa arat.
Acelasi aparat preturi diferite, codul face diferenta.
 
Asa am patit si eu cu z21 white... cumparat de okazie... cerea codul iar singura rezolvarea a fost Roco 10814 pacat ca nu m-am documentat mai mult inainte. Pentru cei ce doresc ceva mai mult si mai ieftin incercati http://www.digikeijs.com/dr5000-dcc-multi-bus-centrale.html, parerea mea este ca isi merita toti banutii iar accesoriile http://www.digikeijs.com/dr4018-16-channel-switch-decoder.html si http://www.digikeijs.com/dr4088cs-16-channel-feedback-module-s88n.html fac de ras cu pretul multe alte sisteme.
 
Salut.

Intr-adevar Digikeijs ofera cel mai bun raport pret/calitate. Sub jumatate din pretul concurentei gasesti aproape toate facilitatile pe care le ofera o centrala DCC hi-end, mai putin RAILCOM. Am avut ocazia sa testez un DR5000 vreo 2 saptamani in perioada iulie 2016, centrala fiind actualizata la ultima versiune de firmware de atunci si am cateva lucruri de reclamat:
1) Nu stie de RAILCOM, asadar nu se poate face Read in Program on Main (POM),
2) La programarea in POM folosind o lista de CV-uri devansa toate CV-urile cu 1. CV1 pastra valoarea pe care o avea, in CV2 rea trecuta valoarea pe care ar fi trebuit sa o aiba CV1, in CV2 era trecuta valaoarea pe care trebuia sa o aiba CV3 ... valoarea CV100 era trecuta la CV101, etc
3) Din diverse si varii motive aleator programarea cu Write All se oprea cand avea chef... oricand dupa ce scria intre doua si 47CV-uri. Am facut zeci de teste si nu am reusit sa-i dau de cap. Am incercat si din aplicatia centralei si din Rocrail si problema persista. De mentionat ca programarea tuturor CV-urilor cu Roco z21(alba) functioneaza fara intreruperi.

Toate bune.
 
Reactivez topicul
z21 Start... urmeaza deblocarea, folosind pachetul cu router de la Roco.

Intrebarea este... in caz de schimbare a routerului, ar fi nevoie de reluat procedura de deblocare de la capat? Sau, odata decodat, merge inainte cu orice alt router?

Multumesc anticipat.
 
Am o intrebare? Daca folosind un router + codul de activare, deblochezi portul LAN la un z21 si apoi poti folosi z21 deblocat cu orice router, atunci ce te impiedica sa folosesti routerul respectiv + codul de activare ca sa deblochezi si un alt z21?
 
Da. Asa este. Activarea se face online. Bagi codul cumparat in aplicatie, seria centralei, acestea sunt verificate si daca totul este ok, primesti de la Roco alt cod cu care deblochezi efectiv centrala.
 
Mai am o dilema cu z21 start (alba).
Am configurat, am introdus si setat toate locomotivele, functioneaza superbine, sunt fericit.

Acuma... poate vreau sa ma conectez cu o alta tableta sau telefon la centrala. Cum se pot transfera datele, sa poata fi preluate de noul device? Am gasit acolo optiunile de "Export" si "Import". Am dat "Export" si... [glow=red]era sa uit: folosesc aplicatia Z21[/glow]. Ma asteptam sa se salveze undeva, sa poata fi importate, dar de unde. Mi+au disparut toate si a trebuit sa le reconfigurez. Poate nu am facut ce trebuie.
Rog explicatii. Sunt gata sa ma folosesc de o alta aplicatie, daca cea actuala nu este cum trebuie.
Multumesc.
 
Apelezi la funcția export, dar acolo (cel puțin la mine) te întreabă unde, și ai 2 opțiuni SD-Card sau e-mail.
Am optat pentru SD-Card, dar surpriză, calea pe care o afișează că a salvat nu e reală.

Uite unde am găsit pe telefonul meu fișierul salvat

Galaxy J5 (2016)\Phone\rocoZ21-backup - aici ai fișierul presettings Z21. Acest fișier îl copiezi pe tabletă și apoi import pe tabletă.

nu știu de ce se întâmplă acest lucru, posibil și la tine să fie la fel.

succes
 
Dupa ce am cumparat si a doua tableta - pentru a comanda usor 4 locomotive - am butonat si iar butonat meniurile . Ma dispera ca trebuie sa introduc manual toate locomotivele (cu functiile aferente + icons de functii) pe noua tableta si in telefon .
Am gasit :
- in meniul "Export" : export presetings - select Exportway : email - bluetooh => conectare cu cealalta tableta
- la a doua tableta click pe fisierul primit - save as : - dam un nume (de ex Lok4) => Select layout : - Lok4 si se incarca toate locomotivele si functiile (in aceeasi ordine) ca pe prima tableta