De acord cu tine Catalin,
Weatheringul se realizeaza cel mai bine avand in fata poze ale unor vagoane reale. Asa ai garantia ca nu gresesti!
Investitia intr-un aerograf n-ar trebui sa sperie pe nimeni, este drept sunt niste bani buni insa si investitia este buna (mai ales in compresor!)
Latura cealalta, cu teama de a baga pensula intr-un model care poate a costat ceva, trebuie sa recunosc ca o am si eu. Poate tocmai de aceea pentru partea de weathering ma gandesc pentru inceput mai degraba la a folosi prafuri si pasteluri, care au macar avantajul ca in prima etapa sunt REVERSIBILE.
Adica, daca nu-ti place ce a iesit, poti spala carcasa de prafurile respective si poti repeta operatia pana esti multumit de rezultat.
Desigur, ulterior e mai bine sa fixezi totul cu lac mat, unde aerograful se va dovedi inestimabil.
Acum exista fel de fel prafuri de weathering produse de producatori consacrati, insa ma mai gandesc si la o varianta care realmente ar costa mult mai putin: mina de creion colorat in culorile necesare, pisata marunt (sau creion colorat "razuit" pe un glaspapir fin, curat). Odata realizat praful, se pot face si amestecuri. Cred ca dintre toate, cele mai bune ar fi prafurile minelor "grase" si pastelurile solubile in apa.
A incercat cineva varianta asta? Ar parea destul de home-made, insa cred ca are sanse reale sa functioneze!
Salutari din Constanta,
Dorin