Salutare tuturor,
Un alt aspect care nu razbate in imaginile prezentate este atmosfera reala din fabrica, pe care eu am avut norocul si ocazia s-o cunosc la IMMR 16 Februarie din Cluj Napoca in anii "practicii in productie" intre 1975-1976, in perioada in care inca ei mai reparau in mod curent locomotive cu aburi.
In film, coloana sonora a filmului mut original este alcatuita din melodii de epoca. In realitate insa, in hala de cazangerie era un zgomot absolut asurzitor. In imagini puteti vedea mai multi muncitori in interiorul unui cazan, lucrand cu niste ciocane pneumatice la finisarea niturilor. Nici unul dintre ei nu pare sa poarte ceva pentru protectia urechilor. Va puteti imagina cum era sa fii bagat cu totul intr-o cutie de otel impreuna cu alti trei muncitori, fiecare cu un ciocan pneumatic in mana, ciocanind de zor in acea cutie de otel? Eu nu rezistam mai mult de cateva minute in hala de cazangerie, in timp ce unii lucrau acolo zi de zi. Si eram doar in hala, nu si in INTERIORUL cazanului!
Cum spune si Horia, cei care azi "muncesc din greu" la birou ar putea sa se mai gandeasca...