Viseu de Sus - Iulie 2009

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

analogic_fan

Member
29 Ianuarie 2010
16
0
bucuresti
YAHOO
dmf_1968
LOCATION
bucuresti
poza de pe drum, Vatra Dornei


mariuta


Mariuta gata de plecare


concurenta... dar ce farmec are, chiar daca mergea cativa kilometrii in plus fata de tren


depoul din Viseu... ploua


tot ploua...


revin si cu alte poze
 
Re: viseu de sus iulie 2009

<r><QUOTE author="analogic_fan"><s>
analogic_fan a spus:
</s>...<br/>
<URL url="http://i778.photobucket.com/albums/yy69/akai_fan68/maramures%20iulie%202009/P1150543.jpg"><s></s><IMG src="http://i778.photobucket.com/albums/yy69/akai_fan68/maramures%20iulie%202009/th_P1150543.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><e>
</e></QUOTE>

De cand mic ma tot intreb: ce rost are volanul la o drezina? Doar maner de care sa te tii cand drezina este in miscare? Ca nu gasesc ca fiind sigura o manevra de modificare a directiei in timp ce esti pe sine... chiar si la atacarea unui macaz.</r>
 
pai e pentru cine nu gandeste... la tariful pe care il cer sa dea si ei impresia ca fac ceva... saracu... conduce...
 
detalii
pauza tehnologica


poze de pe drum...


aici cei din primul vadon descoperit nu mai suporta fumul... la intoarcere locomotiva merge cu spatele si cosul de fum era spre ei


aici a oprit sa mute vagonul descoperit la coada trenului... foarte haios...
 
Pe langa starea deplorabila a liniei care in sine constituie un pericol pentru siguranta oamenilor (si s-a vazut asta in vara lui 2009), se mai adauga si lipsa de respect fata de turisti a celor care fac bani din aceasta "afacere". Se vede ca putin le pasa atata vreme cat au musterii, ca deh, e minune mare sa existe asa ceva in Romanica si lumea vine oricum. Asadar, da-le cu fum neneica ca mocanita le-a trebuit !
 
Apropo de turişti, studiam acum câteva zile ceva oferte de tabere şoclare în zona respectiv㒠(mama lucreaz㒠în învă’ţă’mânt). La toate cele din zon㒠se precizează’: ,,Opţional: plimbare cu mocă’niţa (nu recomandă’m, nu prezint㒠siguranţă’)".
 
Am fost in vara 2009 cu mocanita, si am stat in ultimul vagon (adica ala fara pereti dar cu acoperis, descoperit e mult spus ). La intoarcere dupa mutarea locomotivei a devenit primul vagon dupa cel ce servea pe post de tender. Locomotiva a rulat cu spatele pe drumul de intoarcere. Exact cum ziceati , am mancat destul fum pana la gara in Viseu, dar chestia asta a meritat toti banii. Daca vroiam excursie in conditii de fum zero luam o drezina. Am avut parte si de o deraiere la urcare cu pauza de vreo 40 min... in care Mariuta s/o chinuit teribil sa repuna vag pe sine... dar fraza "nu recomandat, nu prezinta siguranta" e exagerata ! Am vazut straini in vagoanele alea, erau veniti special pt mocanita, oare doar in Romania mai exista asa ceva??
O sa revin cu ceva poze, nu vazusem topicul pana acum.
 
ieri am deschis topicul. asta e farmecul, ca nu prezinta incredere... si la viteza aia chiar nu se pune problema. dupa inundatii s-a mai reabilitat. este superb, parerea mea, a mai ramas ceva... virgin, salbatic. sa dea Dumnezeu sa mai tina. fumul face toti banii... si acul simt mirosul ala super de brad ars. si noua faza cu drezina ni s a parut ridicola. nu are nici un farmec. astept sa comentam. a fost un concediu superb. da, am inteles ca mai exista. hai sa ne interesam si sa ne spunem. poate mai facem si alta plimbare... este una la manastirea moldovita si una pe undeva pe la deva. daca ai informatii spune mi si mie
 
Buna,

Fraza cu "nu prezinta siguranta" e usor de inteles prin prisma unui sef de grup scolar / ghid /invatator care are de condus o droaie de copii intr-un vagon deschis in cate riscul de accidentare este mare.

Este vorba de copii, nu de pasionati feroviari si este vorba mai ales de raspundere juridica. Ghidul este responsabil daca un puradeu ajunge inapoi la parinti fara un picior pentru ca a vrut sa vada cum se sare din mocanita si a trecut trenul peste el. Din pacate unele lucruri sunt relativ incompatibile cu grupurile de copii si nici calea ferata de acolonu se poate compara, sa spunem, cu Parkbahn Karlsruhe.