Valea vasser - in reconstructie !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Si material video:

http://www.protv.ro/filme/echipele-de-salvare-au-facut-adevarate-minuni-in-maramures.html?id_file=58729
 
Catastrofa.
Bine ca au fost recuperati toti turistii.

Cretini rau ziaristii astia de azi-pe-maine care scriu articule pe internet. Cum adica "mocanita groazei" !?! ?! ? ! Ce vina a avut mocanita !? !? ! Macar stii ce e aia o mocanita !?!? !?
 
Da, imagini care te lasa fara reactie. Este o pierdere imensa pentru localnici, turisti dar si pentru pasionati. Accesul pe valea Vaserului se facea numai cu ajutorul mocanitei. Nu exista drum de acces, nici macar forestier. Si nici nu se poate executa unul provizoriu fiindca nu ai pe unde. Reconstructia liniei se v-a face cu mare greutate fiindca trebuie inaintat cu materiale si utilaje doar pe linie. Trebuie reparata pe rand fiecare ruptura incepand de la Viseu in amonte pe cursul raului Vaser. Chiar este un mare ghinion.
 
Observ ca, din pacate, si lucrarile de infrastructura finalizate anul trecut au fost depasite de situatie. Cu natura nu te poti pune.
Proprietarul liniei stie bine bussinesul cu mocanita si sunt sigur ca in 2-3 luni va da gata reparatia. Din cate mi-am dat seama, doar in 2-3 locuri a cfost spalat terasamentul.
 
Am vorbit cu unchiul meu , care lucreaza la primaria Viseu de sus, mi-a spus ca situatia este foarte grava , mult mai grva decit cea din 2001.

partea buna este ca de data asta vor veni si ceva bani de la guvern .

RG Holtz va depune toate eforturile pentru repunerea in functiune cit mai curind a mocanitei , mai ales ca aceasta este SINGURA cale de acces catre exploatarile forestiere din zona , catre cabane si unitati militare de graniceri.

Cind voi avea noutati am sa informez pe toata lumea...
 
Trebuie sa ne obisnuim cu astfel de evenimente.Din ciclul ce-si face omul cu mana lui: poluare la maxim!!!Saptamanal merg in Maramuresul de nord si observ ca exploatarile forestiere functioneaza la modul ''salbatic''.Pe drumurile din maramures tot timpul trebuie sa stai dupa rablele facute la Brasov care scot fum cat zece vapoare la un loc.Rable care normal, transporta busteni si chersetea. Totul e plin de coji de arbori si rumegus. Si apoi se mira lumea ca e prapad! Pai haosul e abia la inceput. Defrisari cat cuprinde, poluare idem si clima OK...
 
O prima veste buna din zona!
Conform unei stiri de pe site-ul: http://www.wassertalbahn.ch/news.html s-a reusit remorcarea (cu ajutorul unui tractor) a intregii garnituri turistice si a locomotivei 764-421 "Elvetia" in sus in statia Bardau. Cu ajutorul mecanicilor se va executa conservarea cit mai buna a locomotivei.
Sa speram ca asta e numai inceputul reconstructiei acestui splendid traseu!
Pe acelasi site se anunta cautarea de specialisti necesari reconstructiei.
 
O veste buna! Dl. Tariceanu a anuntat astazi ca s-au gasit fonduri si se vor aloca pentru reconstructiile de pe valea Vaserului, inclusiv pentru reconstructia liniei.
Pana acum nu s-au apucat de lucrari, dar sa speram ca prin primavara linia va fi functionala macar pana la Delta Novat. Podul de aici este grav afectat ca si malul din amonte, iar apoi podul dinainte de Cozia este si el intr-o stare foarte grava.
Pentru prima data pe Valea Vaserului va fi adusa o masina de cale ce va ajuta la constructia liniei dupa norme.
http://www.cffviseu.ro/MocanitaNews.htm
 
Din pacate anul acesta sunt alegeri parlamentare!

Iar au inceput sa vorbeasca vrute si nevrute, da de i-om alege si noi pe careva :)

Asa, ca de promisiuni sa ne tot asteptam cat despre realizari.... cred ca in 20 de ani de democratie am invatat ce-i cu promisiunile

Eusebiu


P.S.

Cand auziti iara despre tunelul de sub Feleac sa ma anuntati!