Am vorbit acum cu unchiul meu , fost primar , actualmente functionar la primaria din Viseu de sus si m-a spus cum sta treaba...
Organizatii din Austria si Elvetia s-au angajat sa stranga donatii pentru refacerea mocanitei , totodata aceste organizatii au inceput sa faca presiuni pe cale diplomatica pe langa guvernul Romaniei pentru refacerea mocanitei.
Pentru administratia locala din orasul Viseu de sus refacerea mocanitei este prioritatea nr. 1 , deoarece are un impact deosebit asupra vietii economice din oras.
Tariceanu nu a venit din propie initiativa , ci a raspuns solicitarii administratiei locale , a promis ceva fonduri , este posibil sa si vina ceva bani.
Necesaru de bani pentru lucrarile de pe valea vaserului este de cca 80 mil LEI ( RON ) , pana acum Romsilva ( propietara caii ferate ) a contribuit cu cca. 1 mil .
Se estimeaza ca in acest an sa se reia circulatia pana la Novat , sunt sperante ca anul viitor sa se reia circulatia trenurilor turistice pe valea Vaserului. Am sa va tin la curent cu ceea ce se mai intampla , direct de la sursa...