Valea vasser - in reconstructie !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Bravo Eusebiu, perfect de acord cu tine!
Cand auziti iara despre tunelul de sub Feleac sa ma anuntati!

Cred ca tunelul pe sub Feleac e ruda apropiata cu tunelul feroviar pe sub Dunare, care face legatura directa intre Tulcea si Galati! :D :D :D
 
Am vorbit acum cu unchiul meu , fost primar , actualmente functionar la primaria din Viseu de sus si m-a spus cum sta treaba...

Organizatii din Austria si Elvetia s-au angajat sa stranga donatii pentru refacerea mocanitei , totodata aceste organizatii au inceput sa faca presiuni pe cale diplomatica pe langa guvernul Romaniei pentru refacerea mocanitei.

Pentru administratia locala din orasul Viseu de sus refacerea mocanitei este prioritatea nr. 1 , deoarece are un impact deosebit asupra vietii economice din oras.

Tariceanu nu a venit din propie initiativa , ci a raspuns solicitarii administratiei locale , a promis ceva fonduri , este posibil sa si vina ceva bani.

Necesaru de bani pentru lucrarile de pe valea vaserului este de cca 80 mil LEI ( RON ) , pana acum Romsilva ( propietara caii ferate ) a contribuit cu cca. 1 mil .

Se estimeaza ca in acest an sa se reia circulatia pana la Novat , sunt sperante ca anul viitor sa se reia circulatia trenurilor turistice pe valea Vaserului. Am sa va tin la curent cu ceea ce se mai intampla , direct de la sursa...
 
Scrie in articol ca este si Hocevar implicat...

Daca va uitati atent in fotografii puteti observa amploarea pagubelor , podul necesita reparatie foarte costisitoare , sunt portiuni de linie cu adevarat "in aer"

La finele articolului este rubrica de "Donatii ". Noroc cu strainii care pot sa puna pe site-urile lor cereri pt. donatii , ca de romani...ce sa mai vorbim.
 
La romani intai pune-le unde sa trimita prin mandat postal (in Romania) si dupaia dale-n cap. Ca asa e 30euro doar tranzactia.
 
Alte doua articole despre amploarea distrugerilor:
http://www.graiul.ro/?p=8022
http://www.graiul.ro/?p=7981
O veste buna, in 14 August, "Krauss-ul" 763.193 insotita de singurul vagon de calatori disponibil in Depoul CFF Viseu a parcurs drumul practicabil pina la primul loc unde apa a distrus terasamentul. Scopul este se pare transportul echipelor care vor pune cit de cit linia in siguranta. Mai multe aici: http://www.wassertalbahn.ch/news.html (stirea din 16 August)
 
Noi vesti (bune) de pe Vaser:

http://www.wassertalbahn.ch/news.html
http://www.wassertalbahn.ch/unwetter08.html
http://www.ecotours.ro/ro/stiri.html
 
http://emaramures.ro/stiri/stire.aspx?newsid=15753&title=MOCANITA-VASER-Turistii-care-ajung-pe-Valea-Vaserului-sunt-plimbati-gratuit-cu-Mocanita
 
Continua reparatiile la cff si se pune in conservare "Elvetia" si trenul turistic care e posibil sa ierneze la Bardau.

http://www.wassertalbahn.ch/news.html
 
Poate ca nu e cel mai bine postat aici, dar face parte tot din incercarile de a da o viata noua zonei si implicit CFF Viseu.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Baia_Mare-_Primul_hotel_pe_sine_din_Romania_0_291571207.html