Vagon pentru cereale Uagps CFR Marfa

chickengeorge

Well-Known Member
Trenulist
15 Ianuarie 2009
340
0
Timisoara
YAHOO
chickengeorge2000
LOCATION
Timisoara
http://www.hgd.ro/HH100.html
http://www.hgd.ro/HH101.html
Adunati bani la portofel !
:D
 

macleod

Well-Known Member
Trenulist
28 Ianuarie 2009
1.732
4
43
Bucuresti
www.macleod.ro
WEBSITE
http://www.macleod.ro/
LOCATION
Bucuresti
le vazusem dimineata pe facebook, si stiu ca primul gand a fost: parca alea de la TA aratau mult mai bine
o fi lumina, n-o fi unghiul bun, o fi alt model de vagon, nu stiu ce sa zic ... dar asta a fost prima impresie; sa pun pozele una langa alta, poate cine stie doar vorbesc prostii

in orice caz e o veste foarte buna, poate cine stie chiar se poate strange curand de o garnitura cfr marfa, altfel decat 5-10 vagoane de acelasi fel sau din 2 in 2
 

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
5.702
1.350
Iași
LOCATION
Iași
Este bine ca o sa apara vagoanele. Insa nu inteleg de ce sunt sunt la fel numai numarul fiind diferit. Eu unul as fi preferat sa existe diferente intre cele 2 vagoane. Se putea alege sa scrie CEREALE mare, mic, intrerupt, sa se puna logo CFRMARFA mare, mic, pozitionat langa CEREALE, sub CEREALE, etc. Era fain daca erau 2 nuante de verde.

@macleod
Nu compara modelul TA cu corelul de pe facebook.
 

cfr_cj

Active Member
17 Februarie 2011
73
0
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Intr-adevar, pe reteta culori si amplasare sigla, modelele TA au fost disponibile intr-o diversitate pe toate gusturile. Ghinion ca, din motive financiare, am ales doar din cele verzi. Initiativa hgd este laudabila, pt colectie, voi cumpara si modelele de la hgd, insa e pacat ca se vor ingramadi mai multe modele pt acelasi tip de vagon (exact ca si la AVA), in schimb raman tipuri de vagoane de marfa extrem de utilizate in realitate si care nu au corespondent in modele. Ghinion si mai mare, am vazut din ce in ce mai putine Uagps CFR Marfa, cred ca le-au vandut (rezolvare simpla, un abtibild al noului proprietar lipit peste sigla fostului).
 

scristi

Well-Known Member
Trenulist
12 Septembrie 2016
391
57
Braila
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Braila
Vazand Rivarossi la producator, oare ma intreb va face exact modelul CFR sau numai va vopsi si inscriptiona modelele existente, deoarece nu prea seamana unele cu altele
 

MonteCristo

Well-Known Member
Trenulist
28 Septembrie 2011
478
54
36
timisoara
facebook.com
YAHOO
darkshadowvl
LOCATION
timisoara
eu la asta m-am referit Cristi cand am zis ca seamana cu cele facute de TA. Numarul de lonjeroane pare sa nu fie 11 ci este 5, partea de sus a vagonului nu corespunde deci se pare ca in loc sa produca vagoanele pentru stiu eu ce operator le vor vopsi in CFR Marfa. Probabil costurile de modificare a matritelor ca sa faca modelul conform cu realitatea ar fi marit substantial pretul produsului final care e unul bun zic eu. Este totusi bine si asa :). eu unul o sa iau un asemenea vagon :)
 

gid

Well-Known Member
Trenulist
Asteptati sa vedeti produsul finit si nu comparati modelul "corel", vorba unui coleg, cu cele facute de TA. Asta unul la mana...
Doi la mana, si TA le-a luat de la Electrotren si le-a vopsit, asa imi aduc aminte, nu a avut propria matrita.
Nu stiu exact diferenta intre firmele Electrotren si Rivarossi dar mai discutam in toamna, nu fiti ca si mine, carcotasi. :wink:
PS
Eu ma bucur ca nu sunt 125 Euro bucata, ca la alti producatori, de ex. nemti particulari :wink:
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.431
1.505
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
Buna,

Trebuie comparat ce e comparabil si nu trebuie sa puneti caruta in fata la cal.

Ca sa-i dai un model de metal unui copil ca sa se joace cu el inseamna ca nu ai inteles ce inseamna un model de metal. Cate locomotive Micro Metakit de 2000€ bucata a "stricat" pana acum fiul tau, gid? :D

La modul serios, vagonul realizat in serie medie de catre HGD este pe baza aceleiasi matrite a grupului Hornby care se vinde la H0 sub marcile Jouef, Electrotren si Rivarossi in functie de tara si care a fost intrebuintata si de catre TA pentru modelele sale. Va fi deci un compromis similar, un Uagpps UIC cu profil dupa norma UIC 24, deci mai mare decat Uagps ale CFR cu profil UIC francez fabricate in Romania.

Initiativa HGD este laudabila; cei care au deja vagoane Uagps TA isi vor putea lungi naveta de cereale, iar cei care nu au ajuns sa cumpere modele TA din varii motive vor avea un model de compromis similar calitativ si la un pret probabil inferior.

Daca Bernd Schlosser ar face maine un Uagps CFR absolut corect din metal ca model de-a gata la 125 de Euro l-as cumpara fara sa ezit nici o secunda.
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.098
549
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
Rivarossi si Electrotren folosesc aceleasi matrite, si asta nu numai la vagonul de mai sus.

P.S.
Mi-a lut-o Horia iniante :p
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.431
1.505
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
Buna,

Nu trebuie sa ai locomotive Micro Metakit in colectie ca sa ti-o asiguri. Odata ce ai investit mai multe mii, zeci sau sute de mii de Euro intr-o colectie de modele feroviare asigurarea devine ceva obligatoriu, daca ai un minim de inteligenta - vorbim bineinteles de expertiza prealabila, lista precisa a obiectelor asigurate, etc.
 

Mauritius

Well-Known Member
Trenulist
18 Februarie 2008
567
50
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Vagon cereale Uagps CFR Marfa Rivarossi

<r>Un vagon CFR realizat in serie limitata de Rivarossi si HGD.ro disponibil in doua inmatriculari .<br/>
<br/>
Vagon cu Nr. 9333 239-2<br/>
<URL url="http://www.hgd.ro/HH100.html">http://www.hgd.ro/HH100.html</URL><br/>
<br/>
Vagon cu Nr. 9334 289-6<br/>
<URL url="http://www.hgd.ro/HH101.html">http://www.hgd.ro/HH101.html</URL></r>