Vagon etajat PIKO scara N

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
62
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Am primit un vagon etajat de la un trenulist caruia ii multumesc nespus de mult pentru gestul facut.Exista o singura mica problema ,are doar trei vagoane care pot rula ,al patrulea fiind retras din circulatie pentru ca nu are un boghiul de legatura.Ma poate ajuta cineva cu un boghiu ,sau macar de unde as putea sa fac rost de asa ceva?,de facut nu stiu daca pot sa fac.Mai are o problema mare,osiile sunt foarte vechi si cele noi de la roco nu le pot lua locul deoarece sunt mai scurte,nu prea am idei despre ce interventia as putea sa ii fac pentru a ii putea inlocui osiile....ce ma sfatuiti sa fac?Arata deosebit de bine vagoanele ,parca sunt noi,dar ca ruleaza prost.

 

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
62
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Greu mai este uneori. :D :D :D rad singur de propria problema.Am gasit rezolvarea montarii osiilor pe sasiul boghiului central.Deoarece acesta este din tabla nu am facut nimic altceva decat sa il ingustez prin presare.practic boghiul era "cracanat" :D :D cu un milimetru mai mult decat aveam eu nevoie.
Trebuie sa gasesc o solutie si pentru boghiurile de pe capetele vagoanelor acestea fiind realizate din plastic complet... :(
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
Vagoanele sunt Piko, productie veche de la sfarsitul anilor '60... inceputul anilor '70.

Piesa de fixare este de regula din metal, asa ca suporta bine o "ajustare" cu un cleste si cu multa rabdare... ai grija sa nu indoi piesa de prea multe ori, fiindca se poate rupe!

Nu prea poti inlocui osiile respective cu altceva, fiindca nu se potrivesc, iar o piesa de schimb noua Piko ar avea aceeasi calitate... Made in DDR! In schimb, exista firme care fac piese de schimb moderne si bine realizate pentru asemenea vagoane.

Vezi aici: http://www.luck-feinmechanik.de/

Ca alternativa, exista pe eBay mai multe magazine online care pot sa-ti furnizeze asemenea piese de schimb. Succes!
 

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
62
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
e destul de bine dotat site-ul.Multumesc victorian.Mai am o nedumerire mare ,vagonul asta e facut la scara 1:160 in lungime?totusi m-a pus langa un vagon mai nou de la roco iar etajatul pare mult prea mic.