Vagon de serviciu de la macaraua mehano tunare-electrificare

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Am demarat actiunea de tunare a vagonului de serviciu CSX de la makaraua mehano.
Va voi tine la curent cu evolutia lucrarilor de restaurare! Vagonul este nou, insa aspectul de jucarie de plastic portocalie si imaginile unei alte lucrari similare facute de SSi (parca, tot pe forumul asta cred ca am vazut-o), m-au determinat sa dau navala peste acest vagon.
Mentionez ca nu am si vagonul de sustinere a masinii macaralei, desi am macaraua dintr-un set macara mehano de la Rally (silviu), iar in acest scop am eu o idee...

Apoi, sa stiti ca nu ma voi opri numai la tunarea vagonului. Voi schimba rotile de plastic si voi aduce curent in vagon.
O sa vedeti ce va iesi...

Pana una, alta, iata cam cum se prezinta lucrarile in Depourile PanArin la momentul acesta:

Tunarea cabinei:


...vedere laterala la uscare...


Intrucat intentionez iluminarea acestui vagon, a trebuit sa vosesc interiorul. Plasticul era translucid si la probe, lasa lumina sa razbata prin el. Peretii interiori i-am vopsit in maro, iar plafoanele cu silver (bronz argintiu). Am folosit vopseluri acrilice!
La vopsire am aplicat Principiul lui Arinede!


va urma... cu siguranta
Detalii si imagini pe situl personal in sectiunea ATELIER!
 
Si o imagine de ansamblu a halelor de vopsire de la PanArin Train Comunications...

CPS3.jpg
 
Continuare

Deci!
Procesul tehnologik a urmat cu montarea lamelelor de contact. Desigur ca am folosit lamele de la Rally!
Acestea sunt mult mai fiabile si mai flexibile decat capetele de panza de traforaj pe care le foloseam pana la acesta descoperire!
http://www.jucarii.com.ro/produs.php?cod=na28
Apropo: Rally, plateste reclama pls! :DAcestea le-am scurtat cat a trebuit, dupa care le-am fixat pe cate o bucatica de plastic (taiata din rigle de 2mm grosime), pe care am lipit-o sub boghiu cu "picatura", dupa care am gaurit-o cu 0.5 mm...


...pentru a trece firul prin ele.
De fapt, la capatul unde se afla cosmelia vagonului, nu am pus fir, ci o bucata de sarma ramasa de la un picior de led taiat,


iar la capatul opus am pus un cablu subtire, multifilar, pe care l-am dezizolat si l-am strecurat sub placa de metal a contragreutatii...... iar la capatul opus, am pus alt multifilar dezizolat la fel.
In acest mod, am folosit placa de contragreutate pentru a transfera energia electrica la capatul cu cosmelia vagonului! :D


De terminalul din piciorus de LED si din cel de multifilar, am conectat prin cablu arcuit, o punte de diode...


...(asta pentru ca piciorusul de led cositorit pe lamela, se roteste o data cu boghiul!)

Direct pe puntea de diode am lipit ledurile rosii de lampi finale printr-un rezistor de 1,3 kohmi si un LED galben pentru iluminat interior, printr-un rezistor de 1000 de ohmi!


In carcasa cosmeliei am efectuat gaurile pentru lampile finale...


... in care am introdus ledurile rosii, iar apoi am fixat cosmelia la locul ei pe placa vagonului!


Vedere laterala in probe...


Am continuat tunarea prin evidentierea scarilor si a barelor de sustinere cu aceaiasi vopsea silver cu care am lucrat la cosmelie...


Am pus "geamuri" de acetofan la toate ferestrele si am inchis toata daravela...
Am facut si montat apoi cate o "rama" la farurile lapilor finale din varnish negru de dimensiunea diodelor,


pe care le-am taiat la capete si slefuit, pentru a elimina forma semiovala de led.


Desigur ca vor urma corecturile de rigoare, dar asta maine sau... cine stie cand!
Important este insa ca am schimbat fata vagonului....

La vopsire am folosit Pricipiul lui Arinede!
Detalii si imagini pe situl personal in sectiunea ATELIER!

va urma (poate ceva si mai interesant) :D
 
Bravos nenea ,iata cum un vagon care zici ca este ca o jucarioara chinezeasca ieftina prinde contur de vagon adevarat .Ma bucur ca acest vagon mehano arata asa ,la mine nu rula deloc pentru simplul motiv ca arata asa a jucarie ieftina.Apropo ca ma gindeam asa ce este aceea vopsire prin principiul lui Arinede?
 
Deci e "Principul Lui "Arinede" ...nu al lui Arhimede! (Cine o mai fi si asta ca nu am auzit de el sa fie un om cu principii la cap?)
...si este principiul pensulelor comunicante! Adica:

"Orice pensula scufundata in vopsea, disloca un volum de vopsea direct proportional cu cantitatea de bere consumata in timpul procesului de vopsire!"

Ma bucur ca ai dat dovada de atentie silviu si ai observat introducerea in ecuatie a unui principiu de baza in tehnicile de vopsire!

:D
 
Apropo: Rally, plateste reclama pls!
Prognosis, te vad "mana de aur" si cu chef de lucru...
S-a tot cochetat, pe aici, cu automatizarea vagonului macara de la MEHANO sau ROCO, dar evident , nu s-a intamplat nimic... :(
Peste vreo luna o sa aduc vagoane macara , asa ca o sa-ti dau unul si un robot cu comanda infrarosu sau radio (de la care sa iei ce s-o potrivi), cu care sa te "joci" incercand sa comanzi invartirea macaralei si miscarea sus-jos a firului cu carlig.
PROTOTIPUL i-ti apartine si astepti sutele de comenzi... :evil:
Apoi, pt mine faci una motorizata, digitala, nu te speria i-ti zic eu unde sa alimentezi motorasele... si cu asta , astept eu sutele de comenzi... :twisted:
dar le produci tu... :D :D :D
Ei ... ce zici, sper sa nu-ti scada randamentul cand lucrezi sub Contract la "foc continuu" :roll:
RALLY-un visator...
 
Draga Rally!

Eu "coketez" cu macaraua asta din ziua in care am descoperit-o in cutia de la Silviu!
:D
Ea saraca, se prezinta acum demontata, cu toate piesele insirate (atat pe masa de lucru, cat si in mintea mea, acolo unde, nenumarate motorase si rotitze dintate, zumzaie de ceva vreme, in incercarea de a o face sa se invarteasca).
Ma framant de mult la asta, sunt sigur ca voi gasi o solutie flexibila, dar, pana acum m-a tinut in loc faptul ca nu aveam un vagon pe care sa fixez corpul macaralei.
Acum, cand in sfarsit mi-a venit ideea de geniu, nu mai ai tu la vanzare vagonul care (in mintea mea bolnava), se preta la asa ceva!
:(
Cum intre timp, am devenit un cetatean obisnuit al acestei minunate tari, adica fara serviciu, nu se stie cand voi continua cu acest proiect maret! :fluierat:

Si daca tot vrei sa aduci macarale mehano, indraznesc sa-ti sugerez sa comanzi exemplare cat mai inchise la culoare, care se preteaza mai bine la tunare.
Cum ar fi:

1.model care are macaraua super dar nashpa vag. de serviciu, care daca era tot negru era excelent!
mac2.jpg


2.model ceva mai bine tunat din fabrica...
mac1.jpg


Iar pentru tractiunea ei, s-ar preta extraordinar loco din setul asta mehano:
mac-loco.jpg


Loco pe care sincer, mi-o doresc foarte tare!
Sa vedem la ce pret poti s-o aduci ??? :D

cu stima
 
@cosmin78
Prognosis a spus:
Deci e "Principul Lui "Arinede" ...nu al lui Arhimede! (Cine o mai fi si asta ca nu am auzit de el sa fie un om cu principii la cap?)
...si este principiul pensulelor comunicante! Adica:

"Orice pensula scufundata in vopsea, disloca un volum de vopsea direct proportional cu cantitatea de bere consumata in timpul procesului de vopsire!"

:D

Iata si explicatia!
Era ceva mai sus!
 
Comparatie

<r>Spre comparatie cele doua vagoane, cel tunat si cel "virgin" ... inca <E>:)</E><br/>
<br/>
<URL url="http://i212.photobucket.com/albums/cc48/PROGN0SIS/macara/Foto287.jpg"><s></s><IMG src="http://i212.photobucket.com/albums/cc48/PROGN0SIS/macara/th_Foto287.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i212.photobucket.com/albums/cc48/PROGN0SIS/macara/Foto288.jpg"><s></s><IMG src="http://i212.photobucket.com/albums/cc48/PROGN0SIS/macara/th_Foto288.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
Urmeaza atacul general asupra macaralei!<br/>
Sponsorul unic al acestei operatiuni, Rally, mi-a trimis atat setul de macara, cat si o serie de dispozitive de la care urmeaza sa folosesc materiale pentru aautomatiza pe baza de telecomanda, macaraua de la mehano!<br/>
<br/>
<URL url="http://trenulete.info"><s></s><B><s></s>Detalii si imagini pe situl personal in sectiunea ATELIER!<e></e></B><e></e></URL></r>
 
Intradevar remarcabile modificarile aduse acelui vagon de la Mehano, jos palaria pentru modificari, dar, intotdeauna exista un dar in aceasta ecuatie, primele 2 fotografii nu sunt ale tale si ca atare trebuia sa ceri acordul celui ce lea realizat la vremea respectiva pentru a le posta pe un blog propriu sau un sait.

Deci ori scoti acele poze(primele doua, ori platesti drepturile de autor ale celui ce le poseda).

Fara suparare dar acestea sunt regulile jocului.