Vagon CFR Bafld 29-20 "Dimitrov"

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.166
2.884
Iași
Vagon CFR clasa a 2-a Bafld 29-20 "Dimitrov".
Nu fac o istorie a vagonului, zic doar ca prototipul a fost produs in anul 1943, ca a fost de cl a 3-a si de la reforma din 1956 a devenit cl a 2-a. Restul de date se gasesc pe forum.

Modelul este facut de Cristi Savin si ca si caracteristici ar fi ca e model facut de la zero, turnat din rasina si e prima serie care o sa mai sufere imbunatatiri pe viitor. La boghiu s-au montat 12 arcuri.

Eu am ales vopsirea si inmatricularea din anul 1968, verde mediu iar inscriptionarea s-a facut conform normativului din epoca.

Intr-o garnitura CFR alaturi de Bafmd 70 090 si Bafmd 70 092.

Felicită’ri pentru realizarea "Dimitrov-ului", Cristian........şi când m㒠gândesc, c㒠la vagonul început de mine, n-am mai fă’cut nici mă’car o zgârietur㒠de cutter de prin 2006...2007. :-D :-D :-D
Vagonul prezentat de Florin, arat㒠foarte bine, ră’mâne s㒠remediezi cât mai repede barele de mân㒠de la urcarea în vagon ; ceva nu d㒠bine (atenţie la lungimea lor şi la profil), cel puţin bara dinspre mijlocul vagonului. înc㒠odată’, tot respectul pentru munca depus㒠şi efortul aferent !! Să’rbă’tori fericite!!!

singura modalitate de a face aceleasi bare ca in realitate ar fi sa le fac fie din fotodecupaje care costa destul de scump sau o matrita pt a le injecta din plastic care costa la fel de mult daca nu chiar mai mult
Pt a le face cositorite nu e o sugestie de luat in calcul