Vagon autotransport CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

robertanasa

Well-Known Member
Trenulist
28 Decembrie 2016
1.150
0
48
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Am vazut ca a aparut pe piata un nou vagon CFR. Din cate am inteles este construit de CFR si este inchiriat unei firme din Elvetia. Ce parere aveti despre acest vagon?
 
Acesta este vagonul articulat Laekks pentu transport de automobile. Au fost intr-adevar in parcul CFR dar erau galbene. Odata ce singurul producator autohton de autoturisme a ramas Dacia si acest client s-a pierdut la GFR (care a adus garnitura proprie din Franta), toate Laekks-urile au fost reconditionate la Grivita (adica vopsite portocaliu si verde fosforescent, montat pereti laterali) si vandute in Iran.
Iata si doua poze facute de mine:
http://www.railwayfan.ro/images/SECT/10/46/2432.jpg
http://www.railwayfan.ro/images/SECT/10/46/2431.jpg
Am vazut la Roco asemenea vagoane, mai erau portocalii si albe. Aparent, s-ar preta bine la o ceferizare. O sa caut lungimea peste tampoane, sa vedem daca e redata corect la scara.
 
Salut! Ce nu stiti, este ca firma din Elvetia, foloseste aceste vagoane pentru interventii la catenara si vagoanele respective sunt modificate in realitate.Deci este impropriu spus ca aceste vagoane sunt folosite pentru transport auto. Puteti vedea obiectul de activitate al firmei la www.kuma.ch
 
Laekks-ul romanesc are 27.000mm peste tampoane, deci 310.3mm la H0;modelul de la Roco are doar 275mm, deci cu vreo 10% prea putin (adica vreo 3 metrii la scara).

Foarte interesant site-ul de la ionut, am gasit inghesuit intr-un colt de poza si vagonul modificat:
kuma_fl_montage_01.jpg

(poza de pe www.kuma.ch)
 
Un link http://www.beretta-modelle.ch/kummler___matter.html ,spre cateva fotografii care vorbesc de la sine...Roco a cam dat-o in bara!
Iata ca o firma cu nume mare arunca pe piata un model care nu este destinat Romaniei si totusi este OFF-TOPIC rau , rau de tot... Singura consolare, este vopsit corect , tampografiat corect si ruleaza impecabil.
Din poze se poate vedea ca firma propietara este Kummler&Matter si vagonul este inmatriculat la SBB-CFF.