Vagoane sanitare CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mok

Member
9 Septembrie 2010
31
0
Bucuresti
YAHOO
mok.ionut
LOCATION
Bucuresti
Acum cateva zile, in timp ce faceam curatenie pe la boxa am gasit o cutie cu vagoane vechi rablagite,care nu prea aveam ce face cu ele(de aceea am si uitat de ele)...printre vechituri am gasit un vagon de la piko model C4u-36 fabricat din erbonita(cred ca este destul de vechi): , , ,
 
Am dat o cautare pe google sa vad cum arata vagonul in realitate si am gasit ceva interesant:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10132&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

 
Asa ca m-am apucat de treba: am scos niturile de la boghiuri(am polizat ghidajele boghiurilor pentru a-i cobora garda),am lipit marginile sparte de la carcasa(din dreptul boghielor),unde am folosit textolit :


 
Am dat si o mana de chit,dupa care am trecut la confectionarea mecanismului de cuplare apropiata:


 
Tampoanele le-am facut din alama,iar rentru burdufe am facut un sablon de lemn peste care am pus o tablita de alama si am bobinat cateva spire de sarma de cupru,dupa care le-am cositorit:


 
Imi place burduful!

Tampoanele la fel ,ma incanta faptul ca sunt facute , insa nu cumva sunt prea mari.La H0 trebuie sa aiba 4,5-5,2 mm diametrul talerului.

Am o schita pe aici si spune asa: lungime tampon 650 mm, diametru taler 450 mm, lungime 430 mm mansonul tamponului (sau cum i-o zice), partea in care se retrage tamponul.
 
cosmin78 a spus:
Imi place burduful!

Tampoanele la fel ,ma incanta faptul ca sunt facute , insa nu cumva sunt prea mari.La H0 trebuie sa aiba 4,5-5,2 mm diametrul talerului.

Am o schita pe aici si spune asa: lungime tampon 650 mm, diametru taler 450 mm, lungime 430 mm mansonul tamponului (sau cum io zice), partea in care se retrage tamponul.
diametrul talerului este de 4,8 mm masurat cu sublerul
 
PDI a spus:
Par OK! Alaturarea cu un vagon provenind din Ep.I e nefericita!
diametrul talerului la vagonul roco din poza are 4mm...la un vagon de calatori ep.2 centoporte fs (tot roco)diametrul este de 5mm
 
cosmin78 a spus:
M-a indus in eroare tamponul de plastic.
Da-i bataie , ca arata bine lucrarea!
mersi,(si vagonul tau la care lucrezi arata foarte bine,si astept cu nerabdare sa il vad terminat)...eu mai am destul de lucru:va trebui sa ma ocup de acoperis(din poza cu vagonul nu prea se vede cum arata,se vede doar un horn),cred ca am sa rad cam tot ce este pe el,mai am de facut scaritele,barele de mana,buzunarul cuplelor,furtunele de frana,carlige,perdelute la geamuri.....
 
Dupa trei zile de leneveala,m-am apucat serios de treaba:
in interiorul acoperisului am lipit cu superglue o bucata de textolit care serveste la prindere cat si la iluminare(deocamdata nu sunt hotarat daca iluminarea o voi faca in digital sau analog,asa ca nu am montat nici o piesa)

 
carligele le-am facut din sarma de cupru,furtunele de frana din sarma de alama:

am vopsit burdufele cu negru mat:

dupa o mana de grund,vagonului am apucat sa ii dau vopseaua alba(vopseaua s-a uscat,dar o sa il las pana maine cand o sa ii dau si vopseaua verde):


 
Azi m-am ocupat de acoperis,am taiat toate elementele de pe acoperis(am chituit golurile ramase) si le-am adaugat pe cele din realitate: