Stimati colegi modelisti, deschid acest nou topic, desi sunt convins ca va genera replici si comentarii, in sensul ca veti spune ca de ce l-am deschis daca deja s-au prezentat vagoanele de dormit ale CFR. Eu nu m-am gandit doar la mine ci si la ceilalti colegi pasionati de trenuri. Asadar, fiindca pe piata modelistica feroviara apar din ce in ce mai mult vagoane de dormit si cuseta, si mai putin de clasa, as vrea sa avem, reunit sub un singur topic toate tipurile de vagoane de dormit pe care CFR le-a avut (perioada mai recenta) si le mai are in uz, fiecare vagon ilustrat cu vreo 2 -3 poze, o mica descriere privind numaul de vagoane aflate in folosinta, daca mai exista sau nu si eventual daca exista pe piata modelistica si daca se pot de undeva achizitiona. Se poate incepe cu orice tip de vagon, si astfel apelez si la acei pasionati care detin poze in colectia personala si care le pot posta sau reposta la acest topic. Practic ce doresc, si cred ca si altii e o reorganizare logica a informatiilor privind aceste tipuri de vagoane. Sper ca nu am provocat suparare, chiar daca mai repetam unele date. Cu respect.