"Vacanta la Roma"

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
52
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Pentru a incepe sa amimam aceasta sectiune, revin cu o scriere mai veche de a mea.

Acum, pe noul forum sper sa pot posta si fotografii mult mai usor.

Io om battran astept instructiuni simple de la Florinn despree modul de postare a fotografiilor.

Sa revin la titlul subiectului:

Dupa un an plin de lucru, am reusit sa ajung sa ma bucur de soarele Toscanei, trei saptamani.

Bine inteles ca in atata timp am vrut sa fac si o calatorie cu trenul prin Italia si mi-am ales traseul Grosseto-Roma Termini si retur (184 km pe sens)

Intrand in gara am constata o treaba surpinzatoare:

Mersul trenurilor este cadentat. In fiecare interval orar era cate un tren spre pricipalele orase din Italia.

Ex.
06.00 Roma
06.05 Pisa
06.10 Firenze
....

07.10 Pisa
07.25 Roma
etc...

In fiecare interval orar, treaba ce m-a bucurat foarte mult, deoarece a putut sa-mi pregatesc calatoria la Roma usor. A fixat ora de plecare, si stiam ca am la orice ora intoarcere.

La bilete, casiera stia 3 limbi (precum si automatul de bilete ), foarte amabila mi-a explicat mie ce-i de facut cu o rabdare de m-a inervat eu, si dupa mine a preluat niste olandezi care stiau doar o limba de circulatie internationala (olandeza), cu care cu ajutorul gimnasticii a dus-o la capat.

Dupa ce m-am golit de 56 euro (trei adulti + 1 baby) am vazut ca biletele de tur si retur mi le-a dat separat cu o valabilitate de 45 de zile de la data emiterii.

Dupa cum ma asteptam, trenul a ajuns in gara la fix (venea de la Geneva), dar conductorul mi-a spus ca ora exacta este o intamplare (nu l-am crezut)

Garnitura a fost una regionala (Reggio) de tip pull-push, locomotiva impingand garnitura spre Roma.

Calatoria a fost placuta, trenul agomerandu-se cu vre-o trei statii inainte de Roma, unde am ajuns cu o intarziere de 15 de minute. In tren anuntau fiecare statie si eventuala intarziere, iar un monitor din vagon arata temperatura ext/int precum si viteza (am vazut 160 km/h, GPS-ul meu aratand 165 km/h)

La iesire din Termini, un mare soc!!! Un chiosc de ziare avea reclama mare: Avem ziare romanesti!!!!!

Dupa 9 ore inapoi in gara.

Fiind mers cadentat, trenul nu se forma in Roma ci in statia de plecare catre Roma. M-am dus la peron unde era plecare, si cam gol, ceea ce m-a mirat. Plecarea era la 19.08, eu pe peron la 19.03.

Explicatii:

Trenul precedent cu directia Grosseto a avut o intarziere de 40 minute, si asa a colectat o mare parte din pasagerii de la trenul meu. Trenul urmator pleca pe la 20.50 si nu era nimeni venit inca!

Asadar m-a pus pe astepta si intr-un final glorios, dupa 35 de minute apare si trenul de Grosseto. 1 minut coboara calatorii, 1 minut urcam noi, mai stam 5 minute si plecam, cu o intarziere totala de 45 de minute. (Mi-am adus aminte de discutia de dimineata cu nasu')

Pe traseu mai sta sa mai treaca niscaiva trenuri pe langa noi, mai recupereaza ceva pe traseu si cu o intarziere glorioasa de 25 de minute ajungem la Grosseto (184 km)

Pe tot parcusrul, conductorul isi tot cerea scuze pentru "Ritardo" (intarziere), dar nu uita sa mentioneze ca daca te prinde fara bilet sau cu el nevalidat la urcarea in tren iti ia 25 euro amenda.

Se confirma regula ca in tarile mediteraneene timpul este o chestie relativa, de aceea nu am auzit de marci de ceasuri italiene ci numai elvetiene

M-a frapat faptul ca pe tot parcusul de dus intors am vazut doar un singur tren de marfa, si acela cu tiruri pe el.

Nu promit poze, deoarece nu sunt un as al PC-ului si rabdarea nu ma caracterzeaza sa stau sa micsorez fiecare poza, si sa o upload-ez.


Eusebiu