Un plan pe zi link inchis

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

europeanul

Active Member
6 Decembrie 2016
66
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutare stageexp,

In principiu ai dreptate, pentru a-ti usura aceasta activitate este OK.
DAR, ajungem in situatia in care, de exemplu, un politist (sau 'militian') iti interzice sa fotografiezi cladirea de patrimoniu a sediului Ministerului de Interne doar ca....asa doreste el (nu scrie niciunde ca fotografiatul este interzis!!), sau, cand ii spui unui politist ca trebuie sa faca un anumit lucru, deoarece asa spune legea si ca el este in slujba ta si ca este platit din banii tai, acesta iti da replica ca "nu are nevoie de banii tai" sau, (cazul care ne intereseaza), personalul CFR care se comporta ca si cum ar fi patronii a tot ceea ce este in ograda CFR si considera ca iti fac tie un serviciu!!! Si acestia uita frecvent ca sunt platiti numai din banii nostri si ca, daca am refuza sa mai utilizam infrastructura CFR, ar intra in somaj cu totii!!
Daca toti alegem varianta cea mai facila (adica ceea ce spui cu 'cerutul de voie'), atunci toate aceste persoane enumerate in exemplele de mai sus o sa se comporte la fel in continuare.
Si, ca fapt divers, intotdeauna exista varianta unei sesizari / plangeri catre un 'organism' superior celui care ne ingradeste drepturile.
Cred ca numai in acest fel putem realiza ceva in tara noastra.

Stima maxima
 

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
2
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
Eu cred ca ati deviat de la subiect

As putea sa va raspund la intrebari ca sa nu mai apara acel "sar putea sa ai dreptate" dar raspunsul il gasiti la discutii legate de fotografierea materialului rulant si masurarea statiilor.

Vreau sa va amintesc doar ca faceti o mare confuzie intre stat si proprietatea Guvernului.

Cladirea statiei nu este a noastra si nici locomotiva chiar daca institutia este companie nationala este a Guvernului Romaniei.

Cred ca ar trebui, fara ofensa, sa va definiti termenii si dupa aceea sa sariti la gatul oamenilor care nu va lasa sa fotografiati.

Cat priveste muzica, da avem muzica piratata, poate si filme dar nu comercializam nimic si nici nu punem pe internet.
Cine o face o face pe propria raspundere.

Poate trebuia sa citez din ce ati spus si sa raspund punctual dar nu cred ca este cazul si ati inteles cum stau lucrurile.

:cafea:
 

europeanul

Active Member
6 Decembrie 2016
66
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
LDH a spus:
Eu cred ca ati deviat de la subiect

Vreau sa va amintesc doar ca faceti o mare confuzie intre stat si proprietatea Guvernului. Cladirea statiei nu este a noastra si nici locomotiva chiar daca institutia este companie nationala este a Guvernului Romaniei.Stimate LDH, nu era o deviere de la subiect, era o discutie pur si simplu. Si cred ca faceti, intr-adevar, o grava confuzie, cand spuneti ceea ce spuneti mai sus!!! :confused:
Guvernul Romaniei este "Organul de stat care exercită puterea executivă; cabinet, consiliu de miniÂştri" (DEX). Mai pe intelesul dvoastra, ministerele (si nu numai) din Romania fac parte din Guvernul Romaniei.
Puterea de stat este executata in numele.....POPORULUI, nu de dragul de a fi executata. Cei numiti in functie executiva la nivel de Guvern al Romaniei, servesc, in baza legii, interesele poporului (adica noi!!).
Guvernul Romaniei nu detine absolut nimic, are doar in patrimoniu (in administrare daca vreti) bunurile PUBLICE.
Nu mai faceti niciodata afirmatia ca 'locomotiva este a Guvernului Romaniei'"Cred ca ar trebui, fara ofensa, sa va definiti termenii si dupa aceea sa sariti la gatul oamenilor care nu va lasa sa fotografiati".

Repet, era pur si simplu o discutie, nu sarea nimeni la gatul nimanui, dvoastra ati dat acest ton conversatiei.

"Cat priveste muzica, da avem muzica piratata, poate si filme dar nu comercializam nimic si nici nu punem pe internet.
Cine o face o face pe propria raspundere."

Era doar o subliniere a faptului ca multi au sarit ca arsi ca Prognosis a postat ceea ce a postat, dar, in ipocrizia noastra, uitam ca zi de zi noi facem ceva asemanator!!! Nici nu am spus ca in scopuri de comercializare, ci doar pentru propria placere."Poate trebuia sa citez din ce ati spus si sa raspund punctual dar nu cred ca este cazul si ati inteles cum stau lucrurile."

Daca mai aveti neclaritati, eu o sa va raspund punctual.

Toate cele bune

P.S. Doresc sa subliniez faptul ca aceasta conversatie o consider, totusi, un schimb de idei si nu o 'cearta'.

Cu stima
 

europeanul

Active Member
6 Decembrie 2016
66
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Un ultim argument: CFR este finantata, in mare parte, de la bugetul de stat, buget care este constituit din darile stranse de la noi toti. :(

Respecte
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.477
1.555
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
o scurta precizare pentru europeanul, inainte de a parasi si eu discutia:

personal, nu am nici muzica, nici programe informatice downloadate ilegal si nici in trecut nu am folosit asa ceva. Ma lupt insa cu pirateria in diferite domenii, atat profesional cat si pana si in acest hobby si sincer, nu inteleg de ce, cu acel spirit pur romanesc trebuie sa punem trei mii de intrebari acolo unde situatia este cat se poate de clara, unde exista o lege si forumul nostru o respecta. :(

au bon entendeur, salut! :lol:
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
1
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Da, nu are rost sa deviem de la subiect.
Problema este mult mai simpla, tine de practica: in principiu am voie sa fotografiez cam tot ceea ce nu intra sub incidenta vreunei hotarari speciale (fie date de guvern fie de vreo autoritate locala) si de asemenea cu referire la obiective care nu sunt private. Oricine a deschis o carte de fotografie stie ca pentru a fotografia in locatii private este necesar acordul cel putin verbal al proprietarului, iar pentru a publica aceste fotografii este de regula necesar un acord scris.

Deci ma pun si trag niste cadre cu un obiectiv obscur, care nu apartine unei firme private, ci este in posesia statului si nu intra sub incidenta vreunei hotarari speciale. Cu toate acestea, daca cineva trece la masuri sa zicem agresive, chiar daca ii explic situatia, si se ajunge la "confiscarea" echipamentului foto sau a cardului sau la eventuale amenzi, eu trebuie sa pierd o gramada de timp pentru a-mi recupera acel echipament costisitor sau banii de amenda. Ori nu sunt dispus in a ma lupta cu retelele birocratice care inca mai exista pe la noi prin diferite institutii, pentru ca nu am timp si chef. De aia zic io ca incerc sa obtin acordul cu vorba buna, si daca nu merge cu clasica "pila" romaneasca, si daca nici asa nu merge atunci asta e.

Adica trebuie sa gasesc un echilibru intre resursele pe care am capacitatea de a le dizloca si rezultatul obtinut.

numai bine
 

grandpagscout

Well-Known Member
Trenulist
6 Septembrie 2016
363
0
Arad
YAHOO
grandpacscout
LOCATION
Arad
@ stageexp:

Imi pare rau sa te intretup dar discutia era despre copyright, nu fotografiatul in gari sau a obiectivelor CFR.

PS Eu atat am avut de spus in aceasta discutie.
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
1
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Nici o problema grandpagscout,
nu intrerupi numic, chiar nu vroiam sa mai exprim ceva in plus. :D
Se ajunsese mai dinainte la aceasta discutie pe care am continuat-o desi a mai fost prezenta si in alt topic al acestui forum pentru a raspunde celor care si-au dat cu parerea pentru ca asa este frumos. S-a nascut din necesitatea de a putea avea planuri ale unor locatii romanesti, si nu ale altor elemente de infrastructura, fie ele si piratate, deci cred ca subiectele sunt oarecum legate. Pe de o parte pentru a nu deschide un nou subiect, pe de alta parte pentru posibilitatea ca poate mai citeste cate cineva dintre cei care obstructioneaza munca de documentare. Poate este un cuvant prea mare, dar eu chiar am dificultati cateodata din acest punct de vedere.
Cam atat.
 

felippe

Mecanic de locomotiva
21 Ianuarie 2006
1.554
86
-
Ma gandesc sa inchid acest subiect unde nu mai e nimic de spus. Ma gandesc doar ca va apare un altul, cu titlul: "Un plan pe zi - link inchis - Un plan pe zi - link inchis - inchis".

Asa ca am o dilema: Ce sa fac?
 

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
2
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
felippe a spus:
Ma gandesc sa inchid acest subiect unde nu mai e nimic de spus. Ma gandesc doar ca va apare un altul, cu titlul: "Un plan pe zi - link inchis - Un plan pe zi - link inchis - inchis".

Asa ca am o dilema: Ce sa fac?

:D

"Din aceasta dilema nu puteti iesi" spunea cineva candva :D
 

ForumAdmin

Moderator
Super Moderator
Trenulist
29 Februarie 2008
88
0
lokomotiv.ro
LOCATION
lokomotiv.ro
Consideram ca acest subiect nu isi mai are rostul asa ca pana la noi decizii subiectul este inchis.

Administratia forumului.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.