Un automotor pe langa Curtea de Arges

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

B74MRV

Well-Known Member
Trenulist
13 Martie 2016
1.128
109
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
Salut
Duminica asta am fost in plimbare pana la Curtea de Arges, la o inchinaciune si o anafura la binecunoscuta manastire. Asa dupa cum bine stiu uni dintre cei de prin aceasta regiune, la un moment dat drumul merge paralel cu calea ferata. De mai mult timp imi propusesem sa ma opresc in una dintre aceste halte cu aparatul de foto pentru a surprinde unele din frumoasele detali ale acestor cladiri care cred ca s-ar incadra foate bine pe o diorama epoca 2-3. Zis si facut. Ii spun sotiei sa traga pe dreapta si ma reper inspre gara sa prind cat mai bine cladirea gari intr-o zi insorita. Dar surpriza. In gara intra scartaind din toare incheieturile acest automotor:
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture003.jpg
Surprins am inceput sa il fotografiez din toate colturile.
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture010.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture002.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture008.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture009.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture018.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z96/b74mrv/AUTOMOTOR/Picture019.jpg
Cum stiam ca uni dintre voi sunt pasionati de asemenea mijloace de transport, am postat cateva poze.
Din discutiile cu seful de gara am aflat ca acest automotor este propulsat de un motor de Raba prin intermediul unei cuti de viteze normale cu transmisie prin cardan la roti.
Avand in vedere ca masina era cam prost parcata nu am avut ragazul sa prind in poze tot ce ma interesa dar mai ajung prin zona.

O seara buna
MRV

Ps. imi cer scuze daca ceva din ceea ce am postat este contrar regulilor forumului. :wink:
 
MRV,

Excelente pozele, iti multumim frumos de reportaj, intr-adevar aceste automotoare fac deliciul unora dintre noi, inclusiv a subsemnatului!

Unde mai pui ca sunt atat de vechi, incat pasionatii de istorie feroviara din strainatate vin la noi sa vada "asa ceva" inca pe sine in exploatarea curenta... De aceea mi-e ciuda cand vad ca proprietarul CFR mai pune mana pe cate unul dintre aceste pitoresti vehicule si incearca sa le "modernizeze" prin adaugarea unei scheme coloristice complet neinspirate.

Asteptam in continuare si pozele cu halta. Sunt convins ca si cladirea, care nu apare in pozele tale de acum, e cel putin la fel de interesanta ca si vehiculul surprins de tine!

Iar in ceea ce priveste regulile forumului, nu am senzatia ca ai fi violat vreuna dintre ele. Ne-ai postat niste poze personale, cu un subiect extrem de interesant si de atractiv. Din contra, e o contributie interesanta!

Multumim si te mai asteptam!
 
Sal
Poze cu halta am reusit sa fac dar mult prea putine fata de ceea ce aveam de gand sa fac dar cu proxima ocazie ma opresc cu acumulatori complet incarcati ca sa pot prinde in poze toate detaliile. Sper ca si acea zi sa fie tot insorita pt ca aparatul foto nu este profesional.
Pana atunci iata cele cateva poze pe care am reusit sa le fac la aacel moment:


O zi buna
MRV

PS cu ocazia aceasta am invatat sa adaug poze direct :lol:
 
Foarte frumos automotorul. Mie personal imi plac combinatiile de culori de data recenta. Acest tip de automotor, cred ca l-am vazut mult timp in urma pe relatia Sibiu-Copsa Mica. Dar era vopsit in verdele CFR.
Vreau sa spun ca mult timp in urma, cam prinn anii 83, am calatorit cu acest automotor care avea si o remorca, de la Praga la Volary. Asadar si acolo mai exista acum mai bine de 20 de ani.
Despre halta, ce sa mai vorbesc! Este demna sa i se faca de catre o firma de specialitate, o macheta.Este foarte frumoasa si inca in stare nedegradata. :lol: