turnanta N

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lupul_alb

Well-Known Member
Trenulist
7 Decembrie 2016
1.500
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
dupa planurile mele, voi avea nevoie in viitor de o turnanta la N. am tot scotocit eu pe net, dar nu am gasit nimic si am ramas in pom. unde as putea gasi o turnanta la N? ce firma ar produce asa ceva? m-am gandit sa construiesc eu ceva, un model static de turnanta, fara motor, dar habar nu am ce dimensiuni ar avea o turnanta la N. :roll:
 
Fleischmann fabrica 2 modele de turnante (una electrica, una manuala):
- cea electrica: http://fleischmann.de/?viewproduct=1326&pid=17&trackgauge=5&label=17&equipment=&epoch=&query=&onlynew=

- cea manuala: http://fleischmann.de/?viewproduct=1324&pid=17&trackgauge=5&label=17&equipment=&epoch=&query=&onlynew=
 
multumesc andrei. la fleischmann am uitat sa cotrobai. frumos. frumos. mi-a luat ochii cea electrica. trebuie sa-i aflu si pretul.
 
Am o turnanta excelenta produsa de Peco si care a costat "exorbitanta" suma de 12 lire englezesti!

Vezi aici: http://www.hobb-e-mail.com/shop/shop.php?c=viewproduct&pid=13643&cat=325&maincat=13&start=0&sid=sidbf7414c78e9e418ce7ff69f53832156c

Diametrul exterior este de 16 cm, iar lungimea podului este de 15 cm, suficient cat sa incapa cea mai lunga locomotiva a mea, "Pacificul" bavarez S3/6.

Este o turnanta manuala, dar poate fi motorizata. Eu intentionez ca, odata montata pe diorama, sa-i adaptez si un sistem de motorizare.
 
bravo, victorian, uitasem de Peco; super calitate la preturi accesbile; am gasit la un moment dat un tutorial de motorizare a turnantelor Peco. Super

Uite si turnanta Arnold:
http://www.scalerailsonline.com/topic.asp?TOPIC_ID=2817

http://www.railvids.com/RRsale/4sNaccs.htm
http://www.guidetozscale.com/general/Arnold_Rapido/Track/Turntable/turntable.html
 
multumesc pentru sfaturi. e clar ca cea electrica iese din plan. pret prea mare pentru bugetul meu. asa ca ma orientez spre mai putin, iar cea peco ar fi ideala, dar .... iar problema cu cardul. insa promit sa rezolv in curand ca sa pot sa o iau de pe site.
 
sa stii ca m-am gandit si la asta andrei. dar am nevoie de dimensiuni. deja, privind pe site la fleischmann, mi-a sarit in ochii o dimensiune posibila: 18 cm
 
multumesc catalin. interesante informatiile. orice e bine venit. o alta intrebare: ce material ar fi bun pentru constructia home made a unei turnante. aha. mi-a venit o idee. ma gandesc sa iau un pod la N si sa il folosesc la turnanta. dar tot mai trebuie ceva pus sub el. cuva in care se invarte ma gandeam sa o fac dintr-un ... imi vin mie idei, sfaturi.
 
Eu as zice sa o faci din carton. Si cuva si podul rulant. Structura podului o faci din baghete de lemn, daca vreo sa o rigidizezi, desi la masa pe care trebuie sa o suporte..... Balustrada si accesoriile mici ...discutam.
 
:D

Iar daca nu esti prea pretentios, pana o faci pe aceea cu pod si cuva la vedere si te multumesti cu una acoperita gen Ep.I, merge construita dintr-un banal CD pe care lipesti o bucata de linie, daca nu ai la lungime tai din flexi, iar suprafata CD-ului o acoperi cu fasii taiate din balsa de 1 mm.

Daca ai timp te astept la "atelier" cu un CD, balsa si o bucata de linie si o facem impreuna.

Seamana cu un pod rotitor de intors vagoane dar merita facuta, adica ceva de genul ... pe care sta vagonul

10.jpg


Imagine de pe situl http://www.paintiax.erazor-zone.de/modellbahnstudio/index.php

:cafea:
 
LDH. la asta nu m-am gandit. pai e super. CD-uri am o droaie si la nevoie fac rost si de DVD-uri :D. Balsa de unde iau?
 
mi-ar place si electrica. am un motoras de la o loco veche la scara H0 dar merge cam in reluare. insa ma gandeam la un motor de la o loco mehano. acum nu vreau sa se invarta ca un titirez si sa-mi decoleze locomotiva de pe ea.
ideea lui LDH e geniala. un CD, sub el motoras si c'est la vie!
 
multumesc andrei. e perfect. eu am sa gasesc balsa si o rezolvam. ne ajuta si LDH daca il rugam frumos. dar tu vrei sa faci turnanta la H0,nu? nu e cam mic CD-ul?