Turnanta lunga de la Fleischmann - ce epoca ?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.906
2.359
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
buna,

este vorba de o placa turnanta de 26000mm lungime standardizata a DRG.

acest model a aparut in a doua jumatate a anilor 1920, odata cu locomotivele standard DRG (Einheitloks).

prin urmare, este prea mare si prea "moderna" prin detaliile sale pentru o diorama epoca I.

Fleischmann mai are insa in program si o alta placa turnanta pe H0, cu o lungime a podului de 16000mm (reali), construita pentru prima data catre 1912, deci care ar putea conveni pentru "sfarsitul epocii I" daca se modifica putin si se renunta la anumite detalii (cabina, etc).
 

Kuky

Active Member
20 Decembrie 2009
103
32
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Intrebare de baraj:

In epoca I, deci practic inainte de razboi, in Germania nu existau turnante cu o lungime similara (sau macar pe aproape)? Nici macar in depourile mari?

Ideea este ca as dori sa fac o diorama situata in Bavaria, in epoca I, controlata complet de calculator. Singurele turnante de epoca I pe care le-am gasit sunt cele de la Hapo. Din schemele de pe site-ul lor si din f. putinele informatii de pe net rezulta ca turnantele lor nu suporta indexare si control automat si chiar daca le pui decoder trebuie sa le operezi la "mana".
Pe de alta parte am incercat sa iau legatura cu cei de la Hapo, doar ca la mail nu raspund :cafea: , iar la telefon iti spun ca nu vorbesc engleza :-?

M-am gandit ca singura solutie ar fi sa iau turnanta de la Fleischmann si sa o refac de epoca I. Cea scurta insa... e prea scurta :oops:

Multumesc,
Cristian
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.906
2.359
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
buna,

lungimea podurilor era calculata in functie de lungimea locomotivelor care circulau si trebuiau sa fie intoarse.

in Bavaria in epoca I, spre sfarsit, cea mai lunga locomotiva care exista era faimoasa S3/6, a carei lungime inclusiv tenderul varia (in functie de varianta si model de tender) de la 22095mm la 23230mm.

nu am la indemana alte date tehnice ale locomotivei, insa din cele de mai sus rezulta ca avea un ampatament general de aproximativ 20000mm inclusiv tenderul.

imi amintesc ca la aparitia lor aceste locomotive erau cu mult mai lungi ca altele si constituiau "spaima" multor responsabili de depouri ai K.Bay.Sts.B. pentru ca nu puteau fi intoarse pe podurile turnante existente decat cu tenderul decuplat.

in epoca I se controlau turnantele complet prin calculator? :D
 

felippe

Mecanic de locomotiva
21 Ianuarie 2006
1.554
88
-
Horia_Radulescu a spus:
...
imi amintesc ca la aparitia lor aceste locomotive erau cu mult mai lungi ca altele si constituiau "spaima" multor responsabili de depouri ai K.Bay.Sts.B. ...

Mai, da' batran tare trebuie sa fii, Horia! :D[/b]
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.906
2.359
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
asta era in viata anterioara in care am fost Oberbaurat la Königliche Bayrische Eisenbahnbaudirektion Nürnberg, Aussenstelle Ansbach... imi amntesc ca i-am dat pe cativa afara si la altii le-am dat Beförderungssperre (interdictie de promovare in post) pe doi ani de zile... :D