Turn de apa HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Daca tot mi-au ramas bete de la podul de lemn,care este prezentat la " Planuri " ,am decis sa fac un turn de apa sau rezervor ce o fi din lemn. Iata betele cu pricina taiate cu patentul la 6 cm lungime,puse una langa alta pe un pahar de plastic,legate cu elastic de borcane.A urmat apoi marea migaleala:lipirea betelor intre ele ( oftez si acum cand scriu ) cu un adeziv care se intareste ff repede.

 
Dupa o mica pauza pentru intarirea adezivului am indepartat elasticul si cu inima cat un purice am scos paharul de plasti din mijlocul betelor

 
A urmat intarirea betelor pe interior si constructia acoperisului care mi-a dat ceva batai de cap.Mai intai scheletul acoperisului:

 
Au urmat triunghiurile din carton lipite cu greu intre traverse.Mentionez ca betele le-am pus cu varful ascutit in sus pentru a realiza varful acoperisului cat mai ascutit si astfel le-am putut lipi mai usor

 
Dupa ceva munca cu aceste triunghiuri am reusit sa le lipesc pe toate lasand in acelasi timp un mic loc intre ele pentru a fi la vedere traversele acoperisului.Personal imi place mai mult sa se vada traversele decat daca ar fi fost acoperite in totalitateO poza din interior
 
Cam in acest stadiu sunt lucrarile in acest moment.Urmeaza sa pun pe rezervor cateva inele precum cele de la butoaiele de lemn din realitate,teava prin care curge apa,o scara de lemn si binenteles un pic de culoare.Inca este in faza de schita suportul cu picioare pe care va sta acest turn.Am cava poze pentru inspiratie,dar si ideile din partea voastra mi-ar fi de mare ajutor.Cu speranta ca va place ceea ce ati vazut mai sus ,promit alte poze odata ce constructia va inainta.
 
@haky :Laborios imi pare :) ...Ideea mea ar fi :
a- un carton care imita zidul de piatra sau caramida,[eu am cumparat de la Rally,sau scanezi unul si ai de tiparit] , apoi infasurat circular ca un cilindru peste care pui constructia.
b- patru picioare din bucatele mici de lemnisoare care sa imite o structura de rezistenta cu bare transversale si oblice etc..
Nu stiu care va fi ambientul, alegerea e la tine, sa vedem continuarea ... :)
 
Nu e o idee rea Montalbano :aplauze: Uite o poza dupa care ma gandeam eu sa fac structura de rezistenta,e de pe un forum de la americani

 
Dar imi trebuie bete de lemn patrate la forma pe care nu stiu de unde sa le iau,dar mai caut eu ,trebuie sa gasesc pe undeva.
 
buna ideea ta dar intrebare de ce nu ai lasat tubul de plastic pe interior pentru o mao buna rezistenta a constructiei? datorita formei ,depinde cu ce ai lipit betele , sa fie fragila :roll: baga mare sper sa iasa bine si mai asteptam noi detalii
 
Haky, si eu ma asteptam sa pui ceva solid in interior, ca pe urma sa poti slefui betele acelea pana cand vor deveni asemenea unor scanduri.

Profile patrate poti obtine prin cioplirea unor bete folosite de tine, urmata de slefuire, sau incearca sa gasesti profile de lemn patrate. Exista baghete de lemn de pin pana la 2x2mm la magazinele de modelism. Mai mici de atata trebuie sa-ti faci singur, prin slefuire. De asemenea, poti folosi bete de chibrit, sau, daca vrei unele mai mari, exista cutii "menaj" cu bete mai lungi si mai mari.

Spor!
 
Sau carpen de 2x2mm.Rezistenta mare, se comporta excelent la baituire si imita subtil fibra la scara.cred ca am ceva de la nave care t-i s-ar potrivi, plus baituri de diferite nuante.
 
acum.......daca era ceva de construit trebuia sa ma bag si eu un pic.
etapele nu le mai mentionez pentru ca inspiratia a fost clar de la Haky.
la final am vopsit cu o vopsea pentru lemn de la kober...cumparata din alt motiv dar merge. (nu va ramane lucioasa)
baza e din balsa iar betele sunt de la MR Bricolage raionul pentru materiale hobby. un bat de 1m a fost 1 leu sau ceva de genu asta.
am ales varianta in care am si spatiu de manevra pe langa bazinul de apa. scara, balustrada, toate cele.
nu sunt asa hotarat in ce priveste acoperisul.....nu trebuie sa capteze si apa de ploaie?
una peste alta eu zic ca a iesit cat de cat bine. iata pozne:si?....o sa ziceti "bine mah si cum se urca astia pentru interventii in bazin?"
ete cu a doua scara 8)asteptam comentarii, sfaturi, pietre.
 
Mai trebuie cercuri din metal ca sa tina doagele

obj26geo26pg1p33.jpg