Trix Express DB 210 (V200)

 • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
  Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

hpaul88

New Member
17 Februarie 2017
8
0
Buna ziua, tocmai mi-am achizitionat o locomotiva Trix Express DB 210 (V200) si am constat ca pare sa aiba un sistem diferit de alimentare de cel pe care il folosesc eu.. v-as ruga sa imi dati cateva sugestii sa o pot folosi pe sistemul analog piko.
 

Atașamente

 • dedesupt.jpg
  dedesupt.jpg
  150,5 KB · Vizualizări: 365
 • 111.jpg
  111.jpg
  194,5 KB · Vizualizări: 370
Poate ma insel, dar acolo, la grupul propulsor, pare sa fie un electromagnet, asemanator celor din modelele Marklin, care au un alt regim de alimentare (fata de cele mai multe locomotive) pentru a functiona.
In poza a doua, nu par sa existe patine colectoare ca la Marklin, deci (teoretic) curentul este cules strict de catre roti. Acuma, totul ar depinde de regimul de functionare al motorului...
 

Atașamente

 • 111.jpg
  111.jpg
  118,8 KB · Vizualizări: 353
intr-adevar este pe sistem asemanator marklin. are 2 lamele care colecteaza curent, una de pe una din linii iar una de pe miklocul liniilor. am facut o modificare si am pus lamelele sa atinga linia normal si acum primeste curent.

urmatoarea problema este data de roti care sunt mult mai inalte si calca pe traverse.. stiti cumva cum as putea remedia aceasta problema?
 
Cea mai la indemana manevra, ar fi schimbarea rotilor, dar nu stiu daca merita bataia de cap si investitia.
De curiozitate, cat ai dat pe jucarie?
 
Salut,
Am mai tot scris despre sistemul Trix Express.
Trenul se alimenteaza in sistem DC ( nu AC ca la Marklin ) , folosind o patina ce preia curentul de pe mijlocul sinei.
Totodata, NU vei putea rula NIMIC din materialul TRIX EXPRESS pe o sina normala Piko, Roco, Fleischmann, Lima etc., deoarece osiile tip Trix Express au flansele mult prea late decat o osie normala Piko , Roco , Fleischmann etc...

Materialul rulant Trix Express va rula corespunzator DIAR pe sina dedicata....Trix Express !!!!

Singura posibilitate, e sa te apuci sa le debucsezi si sa le rebucsezi corect la loc ( acum osiile sunt in SCURT ) si sa le si ....strunjesti !!!...dar nu cred ca merita efortul !!!
....sau sa te apuci de colectionat Trix Express (ca tot a reanceput Marklin sa le produca din nou din 2016 8)
Marius.