Tribut tramvaielor Tatra din Iasi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

TATRA

Well-Known Member
Trenulist
7 Iulie 2010
559
1
IASI
www.wix.com
WEBSITE
http://www.wix.com/adriancrenganis/machete?ref=nf
YAHOO
death_rocker2003
LOCATION
IASI
Incepand cu anul 1978 Iasul primeste primele 40 de vagoane moderne Tatra T4R, numerotate de la 201 la 240, in 1980 ajungand celelalte 30 de bucati, 241 - 270. Ultimul vagon Tatra T4R (262) a facut ultima cursa in 2009, deci vorbim de 31 de ani de activitate Tatra pe liniile orasului nostru.
In 1998 ajung primele tramvaie Tatra T4D din orasul Halle - Germania, care au inlocuit o parte din Tatrele T4R. Ultima Tatra T4D din Iasi care a deservit publicul calator a fost 269 (ex 990 Halle).
Consider ca au fost cele mai bune si aratoase tramvaie de-a lungul istoriei transportului din Iasi, lucru confirmat si de multi vatmani, si am decis sa realizez un "Subiect Tribut" unde sa postez fotografiile personale stranse in timp.

CKD Praha's the best! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

 
Super ideea, asteptam poze cu T4R-uri cat mai multe iar daca ti se face dor de o plimbare cu unul pe metric, vino in Arad :D
 
Sfarsitul capitolului Tatra. Nu credeam ca voi ajunge sa-mi vad tramvaiele favorite taiate si duse la fier vechi.
Am sperat la o modernizare sau macar la o revizie capitala a macar 10 vagoane. Cu putin efort s-ar fi putut pastra cateva Tatre, dar interesele au fost mai presus decat performantele unui asemenea tramvai. Unele tramvaie putea fi transformate in remorci si atasate celor 10 vagoane motor propuse mai sus. Dar cum peste tot in tara asta se urmareste "enteresu' si iar enteresu'", avem acum o flota dominanta de GT4, fabricate incepand cu 1962, unele tramvaie fiind modernizate partial sau total in anii 90, SH-uri aduse din Stuttgart, Augsburg si Halle.
In concluzie, de la Tatre si Timisuri, aduse intre 1978 si 1981, Iasul nu a mai avut tramvaie noi in parc. Dupa 31 de ani de activitate, Tatra a iesit din peisajul orasului.
Doresc sa multumesc tuturor celor care au facut posibila mentinerea in circulatie a Tatrelor de-a lungul celor 31 de ani. :aplauze: :aplauze: :aplauze: 
pacat de ele, au fost foarte bune la vremea lor si cu ceva revizie ar mai fi putut merge bine mersi, dar deh, 'interesul poarta fesul'
imi aduc aminte ca au fost primele tramvaie pe care le-am vazut conduse cu pedale, si ma distra de fiecare data cum pocneau la pornire (nici pana in ziua de azi nu am inteles exact ce era zgomotul acela)
 
:confused: Deja sunt zvonuri ca si la Arad va fi la fel, desigur pe perioada de vara cand li s-au detasat remorcile pe motiv ca nu-s calatori, dar acum deja le reataseaza si circula. S-au anulat 4 linii in oras si imprejurimi, deja e scandal ca la ore de varf sunt putine tramvaie, deci nu vom ramane fara tramvaiele Tatra.
Poze cu Tatra din Iasi mai sunt la railfaneurope(bine majoritatea facute tot de Adi :D ):
http://www.railfaneurope.net/pix/ro/trams/Iasi/T4R/pix.html
http://www.railfaneurope.net/pix/ro/trams/Iasi/T4D/pix.html