Salut,
astept cu interes articolul tau si sper sa ne anunti cand acesta va vedea "lumina".
Trenurile PSI sunt un capitol astazi uitat, ca si trenurile de interventie, trenurile spital, trenurile de ierbicidare sau cele de dezapezire. E minunat ca cineva se apleaca asupra lor, chiar si intr-un articol "modest".
Astazi cunoastem mai ales varianta cu 3 vagoane, cele doua cazane construite la jumatatea anilor '50 la "23 August" pe boghie Diamond care flancau fostul TP de Astra (frumoase constructii !!) mai batran ca cisternele cu 2 decenii....
Personal imi aduc aminte si de garniturile cu 6 vagoane. Pe langa una am trecut de multe ori pentru ca stationa in Brazi, cel mai probabil datorita proximitatii rafinariei. Din pacate din acei ani am ramas cu uitatul pentru ca aparat foto nu aveam. Este de neuitat acel vagon cu tun de apa, rosu (dar intr-un colt de memorie mi-l aduc aminte si gri) aparitie ciudata si rara.....
Poate aflam din articolul tau si ce vagon a stat la baza, pentru ca este indiscutabil o transformare din ... ceva....