Trenule n-ai avea parte de ÅŸuruburile toate...

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Pornind de la nişte imagini aflate la vedere în Slobozia ziaristul Ion Alecu scrie cu patima despre trenurile de la marginea Sloboziei
http://trenulete.info/blestemul-tranzitiei-noastre-devastatoare-trenule-n-ai-avea-parte-de-suruburile-toate-si-de-sina-de-sub-roate%E2%80%A6/

Cine crede c㒠Slobozia este locul în care nu se întâmpl㒠nimic se înşală’.

Se înşal㒠dintr-un simplu motiv şi anume acela c㒠în România se petrec atât de multe – multe şi deloc mă’runte, dar şi neîntâlnite niciunde – încât este imposibil ca un loc din aceast㒠ţară’, oricât de banal, de nesemnificativ sau, m㒠rog, de anonim ar fi, s㒠nu produc㒠o informaţie. O informaţie demn㒠de luat în seamă’, desigur.
......................................................................................................
S㒠coborâm, cum s-ar spune cu picioarele pe pă’mânt şi s㒠traversă’m, aşa în doru’ lelii, cum se zice în popor, liniile acelea de cale ferat㒠dinspre gar㒠spre şoseaua ce duce la Amara. Traversă’m noi în doru’ lelii şinele alea îmbruienite, dar nu putem trece cu indiferenţ㒠totuşi şi, mai ales cu vederea, pe lâng㒠cele întâlnite în cale, nu? E adevă’rat, imaginile de acolo nu mai sar nimă’nui în ochi, ele nu se constituie în ceva deosebit, în ceva de privit, ele au devenit chiar nişte imagini banale, pe care omul serios, nu-i aşa, nu le ia în seamă’. Numai c㒠– aici e chichirezul! – în spatele acestor imagini, în respiraţia acestor imagini, de fapt, se ascunde nu numai un mare semn de întrebare, ci mii şi mii de semne de întrebare, că’rora nu se ştie dac㒠se va gă’si cineva (mai va tră’i cineva) s㒠le afle ră’spunsul.

Mergeţi şi dumneavoastră’, stimaţi cititori, şi priviţi, priviţi acele vagoane abandonate şi devastate din zona de privelişte a gă’rii şi veţi vedea cu ochii ce am fost noi – noi românii! – în stare s㒠facem.