Trenul lui Henri Coandă’...

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
50
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Mai jos, un documentar care cred c㒠merit㒠puţin㒠atenţie.


http://vplay.ro/watch/1z19efd3/

O zâ faină’!
 

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.013
68
Acum degeaba mai ii dam atentie. Sint socat, nu stiam de asta dar mai socat ca s-a aplicat in comunism, cautind o cale de perfectionare.
 

catalin

Well-Known Member
24 Aprilie 2007
2.885
89
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Salut,

nu era nimic secret. Prima data despre aceasta idee am citit intr-o enciclopedie generala a inventiilor, imprumutata prin 1986 din biblioteca scolii generale...
Acum, vedeti cat e mit de presa (stiti voi ca avem tentatia de a cadea in exteme, ori suntem geniali ori ne place sa ne smulgem parul din cap de amaraciune :)) si cat e cu adevarat un proiect viabil. Pentru ca de la teorie la practica este, ca si in cazul celei mai celebre inventii semnate Coanda -motorul cu reactie- poveste lunga.

Pe la mijlocul anilor '80 in Romania se reactivau masinile cu abur intr-o incercare disperata de a face economie de resurse, de unde puterea financiara de a construi trenuri care sa alerge cu 500km/h...
 

NGABY

Active Member
11 Mai 2009
132
0
54
BUCURESTI
YAHOO
[email protected]
LOCATION
BUCURESTI
Scuze Catalin,ideea este una,realizarea este alta.Ca nu sunt bani pentru asta iar este o mancare si ca s-a incercat ceva la INCREST ,iar este altceva.Dealtfel in filmulet, Coanda spunea ceva de genul...sa vanda patentul sau inventia si sa aiba banii pentru realizarea ei aici in Romania.
Oricum se vede clar ca au incercat sa faca cite ceva.