Tren urban in Timisoara

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Dupa ce acum o vreme discutam despre posibilitatea introducerii unei linii de tramvai care sa lege Timisoara cu zona Sag, acum se pare ca se va pune pe roate un proiect mult mai interesant, preconizat a se dezvolta pe parcursul a doi ani.

Actuala piata 700, va fi complet remodelata, transformandu-se intr-o piata moderna pe mai multe niveluri, cu zonele comerciale amplasate la interior, locuri de parcare si scari rulante, precum si pasaje pietonale subterane.

Cel mai interesant lucru este insa acela ca beneficiindu-se de linia de cale ferata din apropiere, se pare ca se va modifica traseul acesteia pentru a se construi o statie pentru viitorul tren urban care va lega Timisoara de zonele apropiate.
 
Am vazut si eu o poza a machetei proiectului de baza si e tare conceptul ,preia toata zona istorica P-ta 700,cu pietoni,cu piata,cu treceri pe mai multe nivele.Spectaculos ,sa speram ca o sa "reziste" ideea de la inceput. Parte din pasajul CFR care trece peste str Gh Lazar spre p-ta 700 ma gandesc ca o sa fie la nivelul trecerii suspendate a retelei de tren [de care vorbim,Stageexp si cu mine.]Spre spatele gradinii Botanice trebuie mentinuta la acelasi nivel,iar pietonii vor intra direct printre pilonii de sustinere in gradina botanica, traversand fara probleme spre p-ta Unirii ...
 
Revin cu o stire.
Se pare ca se va dezvolta cu adevarat transportul metropolitan suburban.
Astfel, vor exista mijloace de transport care vor lega Timisoara cu principalele comune din apropiere. Se pare ca linia de tramvai care va trece prin Sag nu a fost doar o discutie fara sens, deoarece in noiembrie se demareaza studii de fezabilitate in acest sens.
Informatiile sunt preluate din Timis Expres, ideea este insa foarte interesanta, pentru ca se opteaza pe aceasta ruta pentru transportul electric, in defavoarea celui cu autobuze prevazut pentru alte rute suburbane.
Va exista probabil sansa, ca dupa foarte multi ani de dezastru a calitatii pasajului catre Sag, sa se poata circula in conditii civilizate (cu masinile) pe aceasta directie de iesire din oras, odata cu lucrarile care sunt impuse de noile linii de tramvai.