Tren de pelerinaj

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
O intrebare pentru cei cunoscatori: se poate cumpara bilet in mod "normal", adica putem de exemplu sa parcurgem o distanta din Romania cu acest tren?
Daca da, biletele se cumpara de la casele de bilete cfr (de exemplu Oradea)?
 
stageexp a spus:
O intrebare pentru cei cunoscatori: se poate cumpara bilet in mod "normal", adica putem de exemplu sa parcurgem o distanta din Romania cu acest tren?
Daca da, biletele se cumpara de la casele de bilete cfr (de exemplu Oradea)?
Nu se poate cumpara bilet din Romania in niciun mod. Trenul este destinat pelerinilor iar biletele au fost puse in vanazare cu mult timp inainte si numarul acestora a decis si numarul de vagoane deci trenul va fi plin.
 
060-EA a spus:
stageexp a spus:
O intrebare pentru cei cunoscatori: se poate cumpara bilet in mod "normal", adica putem de exemplu sa parcurgem o distanta din Romania cu acest tren?
Daca da, biletele se cumpara de la casele de bilete cfr (de exemplu Oradea)?
Nu se poate cumpara bilet din Romania in niciun mod. Trenul este destinat pelerinilor iar biletele au fost puse in vanazare cu mult timp inainte si numarul acestora a decis si numarul de vagoane deci trenul va fi plin.

:D
Ok, atunci ne vom uita ca prostii in targ in minunata noastra tara, cum se plimba altii pe al nostru cfr (infrastructura).
Un pic bizar oricum.
In esenta bravo lor, ca oricum un tren de pelerini romani pe alte meleaguri never ever.
 
crezi ca pe altundeva nu este la fel? Schwarzmeer-Express, auf Spuern der Orient Express (Nürnberg-Istanbul-Nürnberg), fel de alte trenuri care trec o tara fara sa ai posibilitatea sa mergi cu el?? Poate pare absurd pe acolo, altundeva insa e normal.
 
Dar voi care stati in Oradea sau CLuj si stiti ceva maghiara nu ati putea sa va urcati fara sa vada nasii si sa mergeti cu el , eventual sa-i dati o mica atentie dar nu inainte de a le spune de pasiunea noastra ??

Eu personal daca as fi stat in Oradea si as fi stiut maghiara imi luam vreo 50-60 lei in marunt eventual euro sau forinti si m-as fi urcat in tren. Nu aveam nevoie de loc sa stau jos ci doar sa merg cu acel tren.

Merita sa incercati , nu aveti nimic de pierdut...Pana la urma si nasii care aduc trenul din Ungaria sunt tot oameni.
 
Pai stai un pic, ca in Romania trenul va avea un sef de tren roman pentru ca asa e regulamentar, nu cred ca partida din Ungaria il va duce si prin Romania.
 
A da bani sub forma de spaga la nas mi se pare mai putin ok, nu ca as fi eu mai catolic decat papa, dar repet, mi se pare bizara circulatia unui tren exclusivist (in afara de cele ale sefilor de stat sau ministrilor).

Oricum, pentru cei care il prind pe parcurs, asteptam poze, cele prezentate in acest topic sunt cu adevarat reusite, reprezentand o forma de reclama mai buna decat orice slogan, pacat insa de decor daca bastinasii nu se ridica la nivelul asteptarilor.

In alta ordine de idei, am auzit in mod fugar o stire, nu am avut cum sa aprofundez, despre prezenta Orient Express In Timisoara, in gara de nord, unde se va desfasura si o piesa de teatru, intrarea fiind libera. Daca stie cineva mai multe detalii este rugat a posta, eventual la rubrica stiri.

Last edit: abia acum am citit stirea, din topicul respectiv. Multumiri dlui Radu Sofran.
 
Salut,

nu cred ca e tren exclusivist,
cred ca oricine isi putea lua bilete inainte de un anumit termen limita si mi se pare normal sa nu se poata lua acum, daca compunerea trenului a fost facuta in functie de cate cereri au fost initial. Plus mai este un aspect, oamenii aceia au platit sa mearga cu un tren de pelerinaj nu sa se urce calatori cu bagaje si alte chestii din orice gara si care nu au nimic de a face cu scopul trenului :D
 
stageexp a spus:
... mi se pare bizara circulatia unui tren exclusivist...

bizara nu este, deloc. Dar sa-ti dau si un exemplu: cam de vreo 3-4 ani a trecut un tren cu turisti olandezi teritoriul Austriei. A fost trasa de locomotiva DB 103.245. Pe Semmering si in sudul Austriei locomotiva a fost o raritate. Nimeni in Austria nu avea posibilitatea sa mearga cu acel tren!!! Si? OK! Ne-am bucurat ca am vazut acel tren tercind muntii Austriei.
(Daca neaparat vrei sa vezi poze, incerc sa introduc citeva)

Altceva: cind IGE-Touristik a organizat acel tren din Nürnberg la Istanbul, cite persoane din Romania au avut posibilitatea sa mearga cu el?

Nici cu o cursa charter (zbor) nu este posibil pt. oricine sa fie pe bord, doar persoane care apartin de grup (prin agentii de turism, cum este si in cazul trenului de pelerinaj - Florinn are dreptate!)

Eu m-as bucura sa vad pe aici un Nohab si nu ma ocupa treaba daca e posibil sa ma plimb cu tren sau nu!
stageexp a spus:
... in afara de cele ale sefilor de stat sau ministrilor.

acel timp a trecut... care ministru sau sef de stat mai merge cu trenul? "Jucariile" lor sint Learjet, Mercedes, BMW & Co.
 
Asa este. Trenul a fost organizat de o agentie de turism, in colaborare cu o revista feroviara si MAV. Scopul lui este de a aduce intr-un mod inedit pelerini la Sumuleu Ciuc, care oricum ar fi venit fiind un eveniment spiritual important pentru ei. E mai bine probabil si mai usor sa vina asa, cand au totul inclus in pretul biletului, decat sa vina individual cu masinile. Trebuie sa zic de asemenea ca numarul pasionatilor din HU care vor calatori cu acel tren este in jur de 2% din numarul total de calatori.
Nefiind un tren din program mi se pare normal sa nu urce oricine si din orice statie, locurile fiind rezervate de cei 800 de calatori cu mult inaintea pornirii lui.
 
Nici eu nu am zis sa urce oricine ci doar cativa pasionati de la noi din Ro mai precis din zonele prin care trenul trece si nu doar de dragul de a merge cu trenul ci pentru a-l surprinde in cate mai multe locuri si apoi sa ne bucuram si noi ceilalti de pozele facute trenului.

O mica atentie la nasi se poate dat fiind acest eveniment care este o data la un an.

Bineinteles ca sa se intample ce am zis eu in cele 2 mesaje de la acest topic , iti trebuie putin curaj , niste banisori , timp liber si aparate foto bune si in plus de asta trebuie sa si vrei sa faci acest lucru.

Eu am scris ce-as fi facut daca eram in raza de trecere a trenului si aveam timp liber. Si pana la urma daca nasul zice ca nu ( nu vrea banii sau sa ma dea jos la prima statie - desi sansele ca sa se intample asta ar fi de 20% ) pana la urma ma da jos din tren nu ma da afara din tara. Sunt trenuri destule cu care as putea sa ma intorc inapoi acasa.

Eu am tot spus mereu ca banii de drumetii am dar nu am aparat foto si iar tel mobil nu are camera. Daca as face rost de o camera de la PLoiesti la Siculeni trenul costa o nimica toata doar 11 lei dus si 11 lei intors.
 
Merge cineva sa vada trenul? La Cluj, Dej, Caracau,..etc ?
Eu personal cred ca la Dej voi ajunge. Ideal ar fi la Caracau, dar se pare ca, conditiile meteo nu sunt prea prielnice.
Cu stima,
 
Salutare
Cu o intarziere de aproximativ 50 de minute a sosit azi in tara rapidul 13640 Budapesta - Siculeni.
Anul acesta pe traseul Episcopia Bihor - Cluj Napoca, Nohab-ul maghiar 017 a fost ajutat de GM-ul CFR 65-0989-7 iar de la Cluj de electrica 40-0350-5.
La invitatia prietenilor din Ungaria, trei dintre membrii ai Clubului Feroviar "Crisana" am insotit trenul pe ruta Oradea - Cluj Napoca :D .
Oradea:

Ciucea:

Cluj:

Am sa revin in zilele urmatoare cu mai multe poze :

Paul Coste
Clubul Feroviar "Crisana" - Oradea
 
"Szekely Gyors"

<r>Pentru cei interesati de aspectul acestui tren special de Rusalii, am facut un videoclip scurt la intrarea in gara Oradea, cu cele doua GM-uri (GM 65-0989-7 si NoHAB Jimmy 2761017) si cu cele 13 vagoane MAV.<br/>
<br/>
<br/>
<URL url="http://www.youtube.com/watch?v=1fjE8TlE_sE&feature=channel_page"><s></s><LINK_TEXT text="http://www.you...jE8TlE_sE&feature=channel_page</LINK_TEXT><e></e></URL><br/>
<br/>
z<B><s></s>OL<e></e></B>i <E>:roll:</E><br/>
<br/>
.</r>
 
misto filmu, acu ceva complet paralel cu trenurile : am vazut de vreo 2 ori filmuletzu si mi/a atras atentia ceva , la minutu 1:20 ceva mic cu coada lunga trece prin cadru peste sine, sau e doar o pasare ? :)
 
E doar o pasare :D

Iata si reportajul meu:

Tr. Special 13640 a plecat din Budapesta Est cu 30 de minute intarziere, dar pana cand a ajuns la noi, intarzierea a crescut la 50 minute. Asa a sosit trenul in Episcopia Bihor: in fata cu 65-0989-7, dupa ea 2761 017 si cele 13 vagoane, 9 de clasa a doua, 2 restaurant si 2 de clasa 1.




Poze nu prea am facut din tren, am facut cateva la Halta Stana de Vale si intre Huedin si Aghires.






Sosim in Cluj Napoca, 989 a fost decuplata, pleaca, si in locul ei vine EA-350.




Cam asta a fost ieri.
 
Salut,

superbe imagini,

din pacate pe mine serviciul m-a tinut departe de gara, interesat modul in care trenul a poposit in gara Cluj, adica de pe linia 1 in gara mare si pana pe linia 3A(cred) in gara mica.

Ca si curiozitate, au tras amandoua? si Gm si Nohab-ul?