Tramvaiele din Iași

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.038
2.548
Iași
LOCATION
Iași
Inca 10 tramvaie second-hand ajung la Iaşi.


Cele 10 tramvaie second-hand au ajuns noaptea trecuta la Iasi. Dupa o calatorie de o saptamana cu trenul, vagoanele donate Regiei Autonome de Transport Public (RATP) de catre Guvernul elvetian au ajuns in gara Socola. Acestea vor fi descarcate in urmatoarele zile in zona Metalurgie. "Vagoanele erau astazi (ieri-n.r.) pe la Campulung Moldovenesc si vor ajunge la noapte la Iasi. Este vorba de 10 vagoane second-hand de tip Be 8/8 care fac parte din programul «Donatie de tramvaie» incheiat cu Guvernul elvetian. Daca ajung in noaptea asta (ieri noapte-n.r.) la Iasi, atunci miercuri si joi vom intrerupe circulatia pe timpul noptii pe bulevardul Metalurgiei in zona liniilor CFR de la CET. Descarcarea se va face cu o macara dupa orele 20.00. In acest caz, tramvaiul 13 va fi prelungit pana in Dancu, iar tramvaiul 1 in Baza 3. Pe relatia Baza 3 - Tatarasi Nord vom pune la dispozitie autobuze", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP. Fabricate in 1970 si modernizate dupa 1990, tramvaiele au o capacitate de 130 de locuri si au fost aduse gratuit la Iasi. Transportul feroviar a fost achitat de catre elvetieni si a fost asigurat de catre firma FerTrans. Este a treia donatie de tramvaie a elvetienilor din Berna. Pana acum, acestia au livrat regiei iesene 13 vagoane de tip Be 8/8. Daca 10 vagoane au ajuns la Iasi, atunci unul va pleca astazi din depourile RATP. Este vorba de al 14-lea vagon restaurat la Iasi de Compartimentul de Restaurari Tramvaie al RATP. Acesta va fi transportat la Salzburg, Austria. "Este un vagon fabricat in 1932, destinat transportului calatorilor pe un traseu montan, cat si pentru transportul bustenilor. Are 30 de locuri si circula pe un ecartament de 760 de milimetri. Este acoperit numai cu plasa de sarma pentru eventualele caderi de pietre", a declarat Dorian Geba, seful Compartimentului de Restaurari Tramvaie din cadrul RATP.
Ion MUSET ionmuset•bzi.ro

http://www.bzi.ro/inca-10-tramvaie-second-hand-ajung-la-iasi-175677Ieri dimineaţa vagoanele cu tramvaiele BE 8/8 erau in triajul Socola:In staţia Socola - Marfa


Pentru descarcare a fost adusa o macara LIEBHERR:Din staţia Socola Marfa apare garnitura impinsa de 60-DA-003:Macaraua se pune pe pozitie, se pun contragreutaţile:Din garnitura a fost scos primul vagon pentru descarcare:Se monteaza grinda:Se poziţioneaza deasupra tramvaiului:

Primul tramvai e in aer:
La ora 23.40 am plecat, un tramvai Be4/4 astepta sa duca la depou primul BE 8/8.

 
Domnule dar ce poze in nocturna ....
Bine ai venit in lumea Nikon-istilor :D :D
 
Vornice......Florin.....al Iasului........subscriu la remarca lui Bogdan...... :D ....Si,in alta ordine de idei....ma oftic...la voi mai exista edili care mentin tramvaiul...si mai au grija de acesta... :aplauze: ..... Cind va saturati de tramvai...va trimitem de aici,un "scribcar".... care il va scoate urgent din peisaj,de veti zice ca nici nu l-ati avut vreodata (tramvaiul)....... :fluierat:
 
Excelente pozele si super initiativa de a pune tramvaiele acelea elvetiene!

Florine, daca mai vreti inca un scribcar sa va scoata tramvaiul, va mai trimit si eu unul de la Constanta... macar il puteti face garnitura la mancare, ca tot e de... mazare! :D
 
Ca fapt divers, Scripcarul braşovului (ci nu scripcarul Braşovului - e vorba de literele mari - c㒠altfel m㒠ia miliţia la secţie), deosebitul Primar cu trei facultă’ţi (dup㒠cum se glumea în campanie): de educaţie, de fizic㒠şi de sport e, de loc, din Neamţ şi a fă’cut facultatea la Timişoara. Cum ă’lora din Piatra Neamţ le plac troleele, iar cei din Timişoara sunt prea ataşaţi de tramvai... pe drumul de întoarcere dintre Timişoara şi Neamţ a vrut s㒠se opreasc㒠la mijlocul drumului... la Sibiu nu a putut, Iohanis deja avea aceleaşi idei, aşa c㒠s-a oprit la Braşov :evil:
 
Cel mai lung tramvai din Iasi, scos la strada

Cel mai mare tramvai al Regiei Autonome de Transport Public (RATP) va iesi in curand la strada. Este vorba de un tramvai dublu articulat, model GT8, unicat in Iasi, care a fost achizitionat in 2009 de la Augsburg. Are o capacitate de 253 locuri, din care 61 pe scaune. Prima data va circula pe traseul numarul 5. "Este un tramvai adus odata cu tramvaiele GT 4 cumparate de la Augsburg. El a fost adus si a fost verificat de mecanicii nostri, iar noaptea trecuta (acum doua zile - n.r.) a fost scos in probe. Se comporta foarte bine, motiv pentru care va fi scos in curand la strada. Este cel mai mare tramvai pe care-l avem in depou si care va rula prin oras", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.

http://www.bzi.ro/cel-mai-lung-tramvai-din-iasi-scos-la-strada-foto-203274
 
Na! Si sa mai zica cineva ca moldovenii sunt lenesi, moldovenii sunt puturosi, moldovenii sunt betivi. Mai bine sa se uite fiecare in curtea lui si sa-si vada de treaba ;-)
 
Ne innoim cu 9 tramvaie GT8 si 3 GT4.
Primele 5 vagoane GT8 au fost deja incarcate pe vagoane platforma, iar presa ieseana a inceput sa rumege articole "bine documentate".
http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?5,5856107
DSC_5168-1000.jpg


http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Tramvaiele-second-hand-Iasi-blocate-Germania_0_680932252.html
 
Cele 9 tramvaie puse pe vagoane in Augsburg:

http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?5,5867195

In München-Nord :

http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?5,5868011

Acum 2 zile au trecut prin Wien-Hietzing. Urmeaza poze de la Iasi.
 
La 19:30 garnitura cu tramvaiele GT8 ajunge in gara Nicolina.
http://www.youtube.com/watch?list=PL53AEA318C0D2F428&feature=player_detailpage&v=cI8LCh6sGLY

Dupa trecerea ganiturii, am plecat cu Tudor spre bulevardul Metalurgiei. Tudor "a facut blatul" cu tramvaiul 11. :D Oricum avea o scuza in cazul in care venea controlul, dar a scapat.

Reteaua fir-contact a fost intrerupta in zona de descarcare.


Tramvaiul GT4 307 a venit cu materiale si forta de munca.


Deme Macarale in actiune.


Vagonul GT8 805 asteapta sa plece spre depou cu 809.


Artificiiii... :evil:


Descarcarea lui 809.


Cuplare 805 - 809.


805 - 809 in depou Gara.


Inapoi in Metalurgie. ST 11 284 asteapta sa-l cupleze pe 810.


In noaptea asta se vor descarca ultimele 3 tramvaie.
Mai multe fotografii aici: http://photobucket.com/TRAMVAIEGT8IASI2012