Tram and Train Model Fest Ed. II - 2011

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
TATRA a spus:
Maine la 15 dam prima ordonanta de urgenta a clubului si ne asumam raspunderea pe legea reliefului confectionat din polistiret expandat.
Pe maine... :!:

Incercati cu expandat ca baza, pana la anumite cote. Apoi extrudat. E cu totul altceva.
 
Dupa o saptamana in care "am defilat" doar cu doua diorame, una cu tramvaie si una cu trenuri, la inceputul acestei saptamani am adus inca doua. Pe langa cele 4 diorame mai avem expuse 5 socluri cu machete statice si panoul cu "suveniruri". :p

Diorama lui Bogdan. Mica si grea cu spaima!!!Machete statice tramvaie.
Diorama tramvaie functionale Tatra T4R 243+251


Diorama lui Adrian.Cireasa de pe tortul iesean... diorama lui Edy!
Galerie fotografica
http://s1192.photobucket.com/albums/aa334/Adrian205206/Tram%20and%20Train%202011/?start=all

Facebook
https://www.facebook.com/pages/Club-Modelism-Feroviar-Tram-and-Train-Iasi/300976079930601
 
Super, vad ca la voi au priza mare preformatele ! Nus deloc o idee rea pentru cei care nu au mult spatiu si timp sa faca ceva de la 0. Felicitari pentru a doua edite !
 
Frumoasa realizare.Ce dimensiuni are diorama lui Edy?Pentru cladiri ce material ati folosit?
Spor la treaba!
 
Ecourile expozitiei in presa locala.

Tele M
Hai acasa, mai tramvai!

La parterul unui mall din centrul orasului a fost deschisa o expozitie inedita .

Acolo sunt prezentate machete de tramvaie si trenuri care ruleaza pe sine, opresc in gari si trec prin tuneluri.

Vizitatorii sunt incantati si ar vrea si ei sa poate lucra astfel de machete.

Realizatorul lor, Adrian Crenganis, mai are un proiect in desfasurare, iar pentru finalizarea acestuia are nevoie de 800 de euro.

Scopul acestei expozitii este promovarea modelismului feroviar si insuflarea pasiunii pentru transportul cu trenul si tramvaiul mai ales in randul copiilor.

Adrian Crenganis, presedinte club de modelism feroviar Iasi: Ne-am dori in cadrul clubului de modelism feroviar Tram and Train din Iasi deschiderea unui atelier tip creatie pentru copil unde acestia sa invata sa faca machete de tramvaie, machete de cladiri, diorame. Crenganis lucreaza in prezent la un proiect ambitios:

Adrian Crenganis: Mai avem la etajul trei tot al acestui centru comercial inca o diorama mare in lucru, se incadreaza intr-un dreptunghi de 5 pe 7 metri si este in forma de U. Pe aceasta diorama deja am realizat cam 75 - 80 la suta din traseul de sina de tren. Intentionam sa facem si un traseu de tramvai care sa uneasca zona rezidentiala, zona de depou si zona industriala.Pentru diorama care o avem sus in lucru ar mai fi necesara o suma undeva in jurul a 800 de euro.

Pasiunea pentru modelism feroviar este costisitoare, dar are adepti.

- Mi se pare interesanta. Intamplator, astazi am vazut ceva de la germani care au traditie in astfel de chestie si mi-am adus aminte de, in fine, e o pasiune, dar, in fine, e un hobby mult prea scump pentru mine, Cristian Tudorel, vizitator.

Expozitia va ramane deschisa pana pe 27 noiembrie.

(Madalina Popa, Vali Ghiorghiu, 9 noiembrie 2011)

http://www.telem.ro/telem/local/38837-video-expozitie-de-tramvaie-si-trenuri-in-miniatura.html


Barfa de Iasi
Jucă’rii pentru adulţi
Scris de Ruxandra CASU pe 18 noiembrie, 2011 / Comenteaza

Åži adulţii au jucă’riile lor! Cei care au fost pasionaţi de trenuleţe şi tramvaie în timpul copilă’riei, au ră’mas la fel şi la maturitate. Astfel, mulţi ră’mânând fideli acestei pasiuni, se apuc㒠de construit machete cu mijloace de transport şi diorame cu trenuleţe şi tramvaie. Pân㒠pe 27 noiembrie, ieşenii pot vizita expoziţia „Tram and train Iaşi”, la Moldova Mall:

„Pasiunea mea pentru diorame cu trenuleţe şi tramvaie a început în 1998. Pentru o astfel de dioram㒠îmi achiziţionez materialele de pe internet începând de la ambient, şine, chiar şi trenuleţe, iar că’suţele le confecţionez eu. în medie, construcţia unei machete dureaz㒠aproximativ două’-trei să’ptă’mâni, cam şase ore pe zi, depinde de cât timp liber ai. Multe dintre modelele expoziţiei înc㒠funcţionează’, în special tramvaiele”, ne spune Adrian Crengă’niş, expozant şi tehnician urbanism.

Trenuleţele pot fi chiar cumpă’rate, un exemplar costând între 300 şi 400 lei. Cam piperat, am spune, de aceea, indicat ar fi s㒠nu veniţi cu cei mici. Spre surprinderea multora, aceast㒠expoziţie s-a bucurat de succes, mai ales din partea tinerilor, chiar dac㒠astfel de evenimente nu se organizeaz㒠atât de des, din motive financiare. Dac㒠tot nu avem un muzeu al tramvaielor, deşi de mai bine de 100 de ani ele circul㒠în Iaşi, mă’car expoziţie s㒠avem!

http://www.barfadeiasi.ro/evenimente/jucarii-pentru-adulti/[/i][/b]
 
”Trenuleţele pot fi chiar cumpă’rate, un exemplar costând între 300 şi 400 lei. Cam piperat, am spune, de aceea, indicat ar fi s㒠nu veniţi cu cei mici.”

- Frumoasa incurajare doamna ”reporter”...

Adrian, felicitari inca odata, si pacat ca acesti ”reporteri” nu inteleg nimic din modeliesmul feroviar decat ca aia costa atat si aia atat.

Un calcul simplu ne arata ca un fumator care fumeaza un pachet pe zi cheltuie pe luna cam cat costa un start-set, Dar asta nu e ”piperat” doar trenuletele sunt ”piperate”...

Bafta in continuare si la cat mai multe editii.

Salutari!
 
Multumesc!

In afara de Tele M si Barfa de Iasi, alte publicatii, televiziuni sau radio-uri locale au avut altceva in agenda, cu toate ca am dat comunicate de presa.
Ne bucuram de numarul mare de vizitatori, in comparatie cu expozitia de la Era, si de aprecierile si incurajarile lor.