As dori daca se poate cateva detalii despre particularitatile terasamentelor folosite pe o macheta.
Din ce am vazut pana acum sunt disponibile mai multe solutii tehnice:
- sine cu terasament din plastic;
- terasament rola de tip Noch;
- terasament confectionat din pietris.
Eu vreau sa folosesc ultima varianta.
Din cate am inteles, succesiunea operatiilor ar fi urmatoarea:
- se monteaza pe blat un material absorbant de vibratii de tip polistiren sau pluta pe traseul in cauza
- se monteaza sina, folosindu-se cuie sau suruburi
- se lipeste pe pozitie sina, pentru a putea extrage elemente-le de fixare
- se "toarna", se formeaza, se lipeste prin pulverizare de apa, aracet, solutie de detensionare de tip detergent pietrisul pentru a rezulta forma binecunoscuta a terasamentului
Nelamurirea mea consta in faptul ca: daca se foloseste rola sau sina cu tot cu terasament, inaltimea sinei fata de blat va fi mai mare decat in cazul in care se toarna pietrisul peste traverse (pe care le ingroapa partial) formand o structura trapezoidala in sectiune, dar de inaltime mult mai mica. Este un inconvenient in cel de-al doilea caz?
Din ce am vazut pana acum sunt disponibile mai multe solutii tehnice:
- sine cu terasament din plastic;
- terasament rola de tip Noch;
- terasament confectionat din pietris.
Eu vreau sa folosesc ultima varianta.
Din cate am inteles, succesiunea operatiilor ar fi urmatoarea:
- se monteaza pe blat un material absorbant de vibratii de tip polistiren sau pluta pe traseul in cauza
- se monteaza sina, folosindu-se cuie sau suruburi
- se lipeste pe pozitie sina, pentru a putea extrage elemente-le de fixare
- se "toarna", se formeaza, se lipeste prin pulverizare de apa, aracet, solutie de detensionare de tip detergent pietrisul pentru a rezulta forma binecunoscuta a terasamentului
Nelamurirea mea consta in faptul ca: daca se foloseste rola sau sina cu tot cu terasament, inaltimea sinei fata de blat va fi mai mare decat in cazul in care se toarna pietrisul peste traverse (pe care le ingroapa partial) formand o structura trapezoidala in sectiune, dar de inaltime mult mai mica. Este un inconvenient in cel de-al doilea caz?