Tentativa de a construi - MÁV 242.001

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pai mai sunt :D

http://hampage.hu/trams/fusti050918/d_index.html

http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html

Nu cred ca merge sasiul de BR80 si asta nu ca este gros ci ca este scurt.
Din fisa tehnica a locomotivei rezulata ca rotile motoare au 2000 mm in diametru.
Fa un calcul la scara si vezi ce iese. La astea trebuie adaugate caruciorul cu rotile alergatoare si cele purtatoare.
Cam lunga.
Oricum daca ti-ai pus in plan sa o faci merita.
 
mai tu esti o adevarata comoara:D:p stiu siteurile alea ma refeream la date tehnice:D o axometrie ar fi lux... lungimea era cat de cat buna avnad in vedere ca locomotiva reala are 14metri si un pic iar br80 HO are 10.4cm deci cativa cm in inus nu conta. sasiul imi trebuie sa imi tina rotile motoare (care le am de la br 80 start set piko si se potrivesc de minune) si cu un pic de ajutor un motor....
carucioarele le-am adaptat din boghiuri bttb taianddu-le marginile (saboti de frana sunt la locul lor..) si mutand''misocul mai in spate.. asi face poze dar rezolutia aparatului meu lasa de dorit...
 
auzi? aprpos de socoteli :) daca rotile motoare au 2 metri macheta e scara 1/120 .. nu prea da 2.3 cm diametru nu?..:d
 
pai nu prea dar...in lipsa.. merg si de 14.. am cautat peste tot am intrebat unde am putut am pus pe altii sa intrebe dar nimic..
 
zola , poate te inspira un pic link-ul de mai jos , sau poate stringi ceva bani si chiar cumperi locomotiva aceasta . Am cititi o recenzie despre ea in CONTINENTAL MODELLER de luna aceasta ( pag 524 ) .... locomotiva KAWASAKI din 1936 , 3 scheme de culori diferite , diametrul rotilor 14.5mm , scara H0 .. ma rog ....nu este exact ca si cea din poza ta ... linkul :
http://www.mgsharp.com/Bach_CR_loco.htm :-?
 
ce sa zic ''foarte tare frate'' dar HO... dar sa sti ca ma bate gandul sa o cumpar... da' sa nu stie sotia:D...
cat despre trecerea la HO nici nu ma gandesc am investit prea multa pasiune si timp in modele si in cautarea lor...
 
tot ce se poate dupa cate vad eu asta este expusa la un fel de ''dej'' al ungarilor iar aia verde este functionala.. sincer sa fiu imi place mai mult fara deflectoare..nu?..
 
Salut!
Culoarea originalea era acel "bleou de dacie". Locomotiva se afla expusa in PĂźspĂśkladĂĄny. Varianta verde pa care o stiti este 242.001 cum a spus si zola , iar daca nu ma insel este expusa sau mia bine spus patrata in muzeul de locomtive din Budapesta. Repet, informatia nu e sigura. Cu ceva poze a unor schite luade dintr-o carte te-as putea jauta si eu. Daca mai doresti contacteaza-ma.