TEMPLOT - Extraordinar Soft de desenat la scara macaze !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Big_boy

Well-Known Member
9 Ianuarie 2009
460
18
57
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Pentru cei doritori sa creeze singuri macaze , cei de pe site-ul http://www.templot.com/ s-au hotarat in sfarsit sa puna la dispozitie in mod FREE ( pana de curand era numai cu licenta platita ) acest EXTRAORDINAR soft de creat macaze si ansamble intregi de linii specifice unei anumite zone de pe o diorama si diferite ca parametrii fata de cele standardizate si existente in comert ....
Cred ca foarte multi vati confruntat nu odata cu astfel de probleme pentru care poate ati fost nevoiti sa taiati sau sa modificati terenul , muntii , stancile sau sa renuntati la o idee de pus in practica pe diorama din cauza constrangerilor impuse de razele macazelor si pozitia acestora care nu se adapta terenului ramas disponibil pe diorama...
Asadar cei doritori pot sa il descarce si sa il instaleze...si apoi studiati cu atentie tutorialele unde veti gasi modalitatile de executie a desenelor la diferite scari avand chiar posibilitatea de a executa si realiza desenul la scara dorita pentru o sectiune de diorama care nu permite exact utilizarea de macaze standardizate din comert si dupa o schita de mana facuta direct pe diorama , scanata si apoi peste aceasta se realizeaza efectiv desenul tehnic al macazelor si sectiunilor de linie adaptate exact situatiei din teren pentru diorama dumneavoastra.
Dupa parerea mea este cel mai EXTRAORDINAR si de folos soft pentru pasionatii de modelism feroviar la toate scarile existente !
Si pentru doritorii de executie home made a macazelor , aruncati un ochi pe acest site http://www.handlaidtrack.com/ unde gasiti atat desenele in Pdf a unor modele de macaze , DKW/TDJ sau "bretele" (intersectia a doua diagoale in forma de X) , piesele ce se pot comanda pentru realizarea macazelor si chiar Kit-uri complete cate te ajuta sa faci foarte usor macazele asa cum doresti.
Nu in ultimul rand veti putea vizualiza video-tutoriale care exemplifica foarte detailat tehnologia de lucru pentru crearea macazelor si liniilor....!
Vizionare placuta si ....MULT SUCCES !

P.S : Ca dezavantaj se constata (nu stiu si nu inteleg de ce ....) faptul ca avem nevoie de o conexiune la internet pe computer atunci când porneste softul Templot2 de fiecare dată’.
Odat㒠ce programul se execut㒠, conexiunea la internet nu mai este necesară’. Acest lucru înseamn㒠c㒠trebuie utilizata functia Hibernate (dupa ce ati pornit programul) pe calculator / laptop în cazul în care veti avea nevoie sa utilizati in continuare softul intr-un loc lipsit de conexiune la internet . :(
 
Asa cum spunea si Big-Boy, Templot nu se compara cu programele "comerciale" pentru proiectarea layout-urilor in modelismul feroviar.

Dupa o incercare timida de a folosi programul, pe la sfarsitul anului 2011 (imediat dupa ce producatorul a renuntat la licentiere) zilele trecute m-am apucat serios sa invat sa il folosesc (de mentionat ca cei care doresc sa il foloseasca ar trebui in primul rand sa "uite" tot ce stiu despre programele de gen CAD, AnyRail etc etc).

Cum vreau ca diorama mea sa reprezinte la scara cu exactitate planul real al zonei modelate, trebuie inceput cu folosirea planului ca si background:Ma gandesc cat de util ar fi programul celor care modeleaza zone din Romania si care au planuri ce trebuiesc transpuse la scara. Problema este ca in Romania conceptele FineScale sunt cvasi-inexistente asadar macazele standard nu pot satisface nici pe departe cerintele "din teren". Dar, cine stie, poate dorinta de a realiza o diorama cu adevarat de exceptie va schimba aceasta situatie.
 
Un plan tiparit la scara 1:1 pe 12 coli A4; foile au fost lipite intre ele asemanator cu un puzzle.Planul este cat se poate de real si reprezinta intocmai situatia din teren la 1907.