switch pilot esu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

vdm169

New Member
19 Ianuarie 2008
6
0
Sal all,
Va rog stie cineva ceva detelii despre programarea sa cu esu lokprogramer sau adresarea lui cu piko digi1?
pe lokprogramer merge dar pe digi1 nu face nimic
Va multumesc,
Vadim
 
Programarea adreselor sub Piko digi1 se face astfel: se tine apasat pt. 2 secunde butonul de programare al ESU SwitchPilot, care intra in mod "learning". Se apasa apoi butonul rosu (sau verde) din stanga al telecomenzii Piko. Astfel, primul set de butoane este asignat iesirii 1, urmatoarele - iesirilor 2, 3, 4.
 
Sal,
Multumesc de ajutor dar era vorba de programarea de user cu Lokprogramer la cv-uri! Oricum am reusit ceva destul de multumitor deoarece cind il programam cu Lokprogramer de pe pc nu mai corespundea nimic cu butoanele de la Digi1.
Numai bine
 
Din cate stiu exista un decalaj de 4 unitati intre adresele programate cu Piko Digi fata de adresele programate cu alte centrale: cu alte cuvinte adresa 1 de la piko este de fapt adresa 5. Cel mai bine este modificarea CV-urilor cu LokProgrammer, iar adresa SwitchPilot-ului (CV1 si CV9) setata cu Piko Digi conform mai sus (daca se vor utiliza impreuna).
 
am si eu o intrebare urgenta deoarece nu am putut descarca manualul in engleza de la esu.switch pilot functioneaza in orice sistem dcc? merge si cu multimouse de la roco ?
 
DCC este sistemul digital ales de NMRA pt. comanda modelelor feroviare. Desi este un sistem "open", NMRA a stabilit o serie de standarde si "recommended practices" pe care cei care produc echipamente DCC trebuie sa le respecte pt. a asigura interoperabilitatea cu ceilalti producatori.

Asadar, cu toate ca exista aspecte specifice, comenzile si functiile de baza sunt compatibile intre toti producatorii; ESU SwitchPilot ar trebui sa mearga fara nici o problema cu Roco MultiMaus.
 
Salut Dac si mersi pentru raspuns,intre timp am aflat si eu din manual ca decodorul functioneaza si pe sistemul digital de la roco.sa vedem si la probe ce zice modulul.Conformitatea cu NMRA este si nu este valabila peste tot.sunt persoane ce isi fac singuri propriile sisteme,unde compatibilitatea este un termen ce poate lipsi.Insa in cazul esu m-am gandit si eu la standard...dar nu stica sa si intrebi nu?
 
DEZAMAGIRE partiala,Multimouse de la ROCO nu poate edita CV-urile acestui accesoriu.Functioneaza corect toate cele 4 iesiri pentru electromagneti,dar nu poate fi modificata adresa decodorului (pe ecran apare ERR ),poate doar cu o centrala capabila va functiona si in modul programare(motiv in plus pentru care imi voi face sistem digital pe PC ) . Sunt curios daca pot sa programez pe o centrala adresa si pe Multimoouse sa o folosesc pe adresa ce-a noua.
 
Adresa decodorului o poti modifica simplu asa cum am aratat mai sus:
apesi pt. 2-3 secunde butonul de programare de pe decodor (langa led), apoi de la tastatura MultiMausului tasta loco-macaz, apoi adresa (ex.5), apoi una dintre tastele de comutare macaz(< sau >). Astfel cele 4 iesiri devin 5, 6, 7, 8.

Adresele iesirilor sunt consecutive si se pot seta numai din 4 in 4 (adica 1,2,3,4 sau 9,10,11,12 dar nu 7,8,9,10) [manual pag. 20; vezi si tabelul adreselor de la pag. 19]
 
ok.mersi dac.asa functioneaza.dar totusi daca vreau sa modific orice alt cv se pare ca nu vrea sa mearga.exemplu ar fi resetarea,sau cv-urile pentru modificarea functionarii servourilor si a timpului de aclansare a releelor de la extensie.la fel si pentru cv-ul care activeaza modul rail com.cred ca toate astea vor fi posibile numai cu o centrala mai dezvoltata.nu inteleg ce limiteaza comunicarea in modul Pom.