Statii digitale

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

divizia

Active Member
15 Martie 2008
175
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Ce diferente sunt intre aceste statii digitale? Dar fata de Roco multimause?
http://www.fleischmann.de/?viewproduct=803&pid=17&trackgauge=&label=&equipment=&epoch=&query=6802&onlynew=

http://www.fleischmann.de/?viewproduct=5523&pid=17&trackgauge=7&label=%&equipment=&epoch=&query=&onlynew=

Roco cred ca-l stie toata lumea, nu mai pun link.
 
Dar cea de la Trix? Cea din poza asta.
http://www.trix.de/produkte/frontend/image.php?bezeichnung=Mega-Digital-Startpackung+%22Bundesbahn%22+mit+Trix+C-Gleis+und+Trix+Systems%2C+230+Volt.&nr=21509&picname=21509.jpg

As dori o comparatie intre ele. Stiu ca una citeste registrii (Ce anume?), alta ce-o mai face?
 
dupa parerea mea,nu ai ce face cu Fleischmann TWIN-CENTER. este folosita de cei care au locomotive mai vechi fleischmann in sistem FZM. pe circuit poti sa ai si locomotive FZM si TWIN/FZM (daca ai vazut, exista TWIN-decodor fur FZM und DCC).....spre sa nu gresesc......
a doua statie DCC de la fleischmann inca nu a aparut............
 
fleischmann twin-center este compatibila cu DCC si FMZ,fiind aceeasi statie pe
care o produce Intellibox si care este folosita si de Piko
 
@ gabi7291,
FMZ=un standard digital dezvoltat de catre Fleischmann exclusiv pentru
Fleischmann. 8)
Cand cei de la Fleischmann(FLM) au vazut ca standardul DCC devine din ce in ce mai popular ,au hotarat sa scoata o centrala compatibila si cu DCC===adica TWIN-Center FMZ-DCC.
Centrala este ok, o foloseste si Pcg, si am vazut ce poate face.
Centrala foloseste ca magistrala-BUS- de comunicare ---LOCONET.
Fac o paranteza aici si spun asa:
----din ce stiu eu,exista 2 tipuri de magistarale-BUS-uri-de comunicare:
1.LOCONET---o utilizeaza Fleischmannn,Uhlenbrock,Digitrax .ESU etc.
2.XPRESSNET---inventat de catre cei de la Lenz, este folosita de catre
Lenz,Roco,Hornby etc.
Incheiem paranteza!!! :D
Centrala Twin are la baza o centrala "Intellibox"de la Uhlenbrock.
Marius.
 
@ divizia,
Uite-te bine ce centrala vrei !!!!

Spun asta deoarece o sa devii dependent DOAR de acel producator de centrale sau de produse compatibile cu acea centrala.

Asta inseamna ca NU vei putea amesteca produse ce comunica pe Loconet cu produse ce comunica pe Xpressnet. :-?
Trebuie sa alegi BINE de la inceput!!!! 8)
Fiind in RO, eu zic sa-ti alegi centrala asa:
-----cauta distribuitorul care poate sa-ti aduca pe comanda centrala si subansamblele dorite, iar acest distribuitor sa fie de incredere si sa fie PROMPT.

La fel, trebuie sa vezi si daca ,la centrala dorita, ti se ofera garantie si/sau posibilitate de UPGRADE.

Si inca un lucru:
----orice model de centrala mai rasarita vei alege, sa stii ca vei CHELTUI bani.
O centrala digitala mai performanta +accesoriile necesare COSTA!!!!

So,choose wisely !!!

Marius
 
Daca voi avea o alta centrala aceasta va proveni de la un startset. Asa ca nu-mi fac probleme majore. Daca imi place garnitura, are si centrala buna, mai raman sinele, mare paguba... Cam asta era ideea.

Pana acum am inteles ca exista doar o centrala super, Lenz. Celelalte vad ca oscileaza pe langa cea de la Roco. In plus pana voi ajunge sa inteleg si sa folosesc o centrala la capacitate maxima, mai dureaza.
 
@ divizia,
Eu doar am incercat sa fac un pic de lumina in problema centralelor.
Sper sa nu fie cu suparare ! 8)

PS: Pe langa Lenz set 100(daca la centrala asta te referi), mai exista si "Intellibox"de la Uhlenbrock,si Esu EcoS, si Digitrax Super Chief, si ZF5 de la TRAN,si centralele de la ZIMO etc etc...si mai sunt si altele la fel de capabile ca Lenz set 100 :D .

Eu am ales Lenz set 100 pentru ca asa am vrut ! Si pentru ca am putut! ( am investit pana acum in centrala +cateva subansamble 800 Teuro si cred ca mai trebuie sa dau inca odata pe atat ca sa ajung la un stadiu acceptabil :D :D ).
Marius.
 
Pai in conditiile astea n-o sa mai ai trenulet, o sa ai avion.... :D
Da, precis trebuie sa faca ceva si de 800+800 euro, dar este peste imaginatia mea.
 
Pai..exact cum am spus mai sus...un sistem digital ok,secondat de o centrala digitala"capabila",cam ...costa.... :oops: :D
Iar cei 800 de Teuro investiti in centrala i-am investit in decursul de 2 ani,nu toti odata, ca deh..inca nu am castigat la Loto. :D :D

Marius.
 
Eu zic sa te uiti si pe Central station de la Trix (cea la care te-ai referit tu este Mobile Station). Cu Central Station poti controla absoult orice si costa maximum 450 Euroi.
Mobile station este mai simpla si costa cam 50 Euroi.
Adrian
 
Daca Central Station apare la startset, ceea ce nu cred daca zici ca e 450 euro, o s-o iau in considerare pe viitor. Ma asteptam sa primesc raspunsuri care sa-mi depaseasca asteptarile, dar nu voi face o investitie intr-o centrala buna decat atunci cand va fi necesar, voi avea banii pt asa ceva si nu inainte sa vad in realitate ceea ce face.
Eu am pornit de la ideea unei centrale care provine din startset si ma refeream in mod deosebit la o centrala mai buna decat Roco.
Pana la centralele profesionale mai am de alergat multe trenuri....
 
Salut,
Eu spun ca daca cumperi o centrala din start set Roco ,nu faci absolut nimic gresit.Pentru inceput ajunge sa te "joci" cu trenuletele ,iar mai tarziu ,daca treci de exemplu pe un set100 Lenz ,poti folosi mai departe centrala Roco,ca "slave" .Deci poti comanda mai departe trenuri cu ea ,dar prin statia Lenz ,deci nu sunt bani pierduti.Multi cumpara un arsenal intreg de scule DCC ,dar nu folosesc totul .
 
Ca mi-ati trezit simturile....ce poti face cu o staie performanta, de ex Lenz? Dati-mi niste exemple ca sa pot intelege saltul de la 50 la 450 euro.
 
In general este bine sa ai doua centrale digitale : una dedicata controlului dioramei (manual sau prin soft), alta cu care sa faci programarile CV-urilor din decodoare.
In felul acesta nu trebuie sa intrerupi rularea trenurilor ca sa reglezi un decodor :idea: ; in plus elimini si riscul de a modifica din greseala mai multe decodoare simultan.

Pt. prima activitate (controlul trenurilor) centralele Piko sau Roco sunt absolut suficiente :!: :| (pt. confort alege Piko, pt. precizie si functii in plus mergi pe Roco).

In ceea ce priveste modificarea CV-urilor din decodoare, ai nevoie de un sistem care sa iti permita atat scrierea cat si citirea (verificarea) valorilor inscrise. Desi multe centrale digitale pot face ambele operatii, este de preferat o varianta computerizata :idea: de exemplu centrala "home-made" NanoX cu interfata de PC GenLi sau chiar programatorul ESU.
Cu ele poti salva pe PC configuratii intregi de CV-uri si poti apoi "clona" f. usor setarile care iti convin pe mai multe decodoare.