Statie carbuni

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florin_NAE

Active Member
28 Septembrie 2008
70
0
BUCURESTI
modelism.forumcreativ.com
WEBSITE
http://modelism.forumcreativ.com
YAHOO
florin.nae71
LOCATION
BUCURESTI
Salutare modelisti

Daca a fost 1 MAI muncitoresc am decis sa-l sarbatoresc ca atare'. Am stat si m-am gandit cu ce sa incep si...am decis o statie de carbuni, am spus ca m-am gandit cu ce sa incep deoarece am in plan si o statie de incarcat pietris.

sa incep prezentarea...





de ajuns pentru astazi

Urmeaza sa construiesc cabina pe care va fi amplasat utilajul de incarcat

enjoy
 
Domnu' Florin, pai dumneata chiar strici toate baghetele de paltin destinate santierului naval?
In cincinalul urmator te rog sa vii cu vechitura diesel pe apa, sa tragi langa statia de carbuni si sa incarci o barja fluviala!
 
obiwan a spus:
Domnu' Florin, pai dumneata chiar strici toate baghetele de paltin destinate santierului naval?
In cincinalul urmator te rog sa vii cu vechitura diesel pe apa, sa tragi langa statia de carbuni si sa incarci o barja fluviala!

pai daca stau stramb si gandesc drept, are cine sa-mi faca material :wink:
 
Mi se pare mie sau nu ai slefuit lemnul?

Daca nu l-ai slefuit o sa ai mari probleme la vopsire, tot felul de "scame" din lemn care nu dau bine

Spoor!

p.s.Gospodaria de carbuni era interesanta daca ar fi avut o parte din "gard" din caramida ca s-o poti aduce mai aproape de epocile moderne si s-o dotezi cu o macara, chiar manuala fiind, pentru incarcat carbuni. Daca te-ai inspirat dupa Vollmer nu prea ai facut bine. Ei au reusit sa agate de carligul macaralei un vagonet care nu prea are pe unde rula.
Mai corecta si aproape de adevar este gospodaria de carbuni reprezentata de Kibri, vorbesc de reprezentarile modelelor ceva mai primitive nu cele cu buncare la inaltime, macarale sofisticate cu abur bla, bla ...

O astfel de gospodarie care este ingradita cu lemn presupune ca macaraua nu exista iar incarcarea carbunelui in tender se facea integral manul cu ajutorul cosurilor din nuiele, adica scara, podina la inaltimea tenderului si mult personal de deservire.
 
O alta sursa de inspiratie ar fi aceea din imaginea prezentata mai jos, aproape identica insa (banuiesc) ca are o anexa care deserveste cabina de comanda a utilajului si la care ma bate gandul sa o adaug la lucrarea mea



...ceeace nu stiu este perioada in care ele erau folosite

Inca o intrebare ar fi aceea a epocilor trenurilor (perioada din ce an pana in ce an), de cand pana cand...ep I, ep II etc
 
Eu mi-am pus pe macheta "Kleinbekohlung" si "Schlackenaufzug" de la Vollmer (scara N) si mi se pare ca arata destul de cool! Cred ca ideea ta de a construi o astfel de statie merita tot efortul! La Kleinbekohlung vagonetul agatat in carligul macaralei este mai mult un carucior, ceea ce in opinia mea este o reprezentare acceptabila, ocazional acel carucior trebuind sa fie coborat din carlig si impins cumva pe rotilele lui pana la atelierul de intretinere. Insa la Schlackenaufzug se observa vagonetul, care in acest caz are "implementata" si calea de rulare aferenta, de fapt o rampa:
 
Florin_NAE a spus:
...

...ceeace nu stiu este perioada in care ele erau folosite

Inca o intrebare ar fi aceea a epocilor trenurilor (perioada din ce an pana in ce an), de cand pana cand...ep I, ep II etc

Daca te referi la epocile feroviare din Germania, locul de plecare in cautarile tale ar fi Wikipedia: History of rail transport in Germany.

Acum, toate cele 5 epoci principale sunt si ele, la randul lor, impartite in sub-epoci. Cauta si aici pe forum pentru ca s-a scris mult despre acest subiect si chiar si despre impartirea pe epoci in alte tari.
 
frumusica! Acolo unde este zidaria ai pus ceva piatra sparta la baza, presupun k ai lipit-o intr-o masa de aracet.
Da-o jos, ca facem, daca vrei cu piatra foarte subtire, de 1mm , pe care o poti rupe cum vrei, si se lipeste cu aracet, glet si tus in amestec.Astfel obtii rosturi fine si placute la vedere.La gard, incearca mai multe nuante , pornind de la o culoare. variatii cu alb, negru si galben, cantitati infime. Carbunele folosit e mangan? ca tare bine arata!!! spor la statie!
 
LDH a spus:
Un "amarat"" kit Kibri, plastic de plastic peste tot, lucrat direct din cutie, caruia nu i s-au schimbat carbunii dar au fost facute mici interventii desi mai are pana este gata, asta ca tot spun unii ca se face in 2-3 ore :D


Da, super, sper sa arate ceva asemanator si constructia mea, mai am de montat utilajul si sa caut un kit de vagoneti, oricum o sa iasa voi avea satisfactia ca este construita in intregime de mine si cu ajutorul sfaturilor voastre
 
se face in 2-3 ore daca vrei sa ramana plastic. Daca scena continea metale, scanduri si zidarie, atunci poate dura si 2-3 saptamani pana o scoti cum trebuie. Decat sa iei un kit, mai bine te inspiri, presupunand ca dispui de scule, materiale si timp necesar.Se mai adauga rabdare, logica si scandal cu femeia, ca te pierzi in chestii pe care unii nu le inteleg.Spor la carbunoteca! Vagonetii ii poti face din tabla de doza de bere ( aluminiu) , sina nu e problema, iei un tronson de N si faci traversele din lemn, apoi executi ecartamentul la cota.
 
Ei nici chiar asa Obi

Chiar 2-3 saptamani?

La "amaratul" de plastic lucrez de ceva timp si tot plastic o sa ramana.
Nu ma deranjeaza ca ramane plastic daca poti ascunde cat de cat asta.

Singurul lucru sunt carbunii care nu se vada ca "nu sunt" decat in poze, in rest nu iti dai seama, iar ca sa fi pus carbuni insemna sa pun un fel de praf ceva mai mare ca la scara 1/87 este cam mic, asta daca nu consideram ca este o gospodarie CF si are blestematii de carbuni romanesti, mai mult piatra decat carbune, din care puteai face linistit o zidarie la un soclu de casa sau folositi pe post de lespezi la o alee :D
 
:D

Pai cu ce voiai sa-i aseze decat cu mana, coane? Ca doara nu cu trompa ca elefantii...
 
victorian a spus:
:D

Pai cu ce voiai sa-i aseze decat cu mana, coane? Ca doara nu cu trompa ca elefantii...

cel putin sa para cazuti,in timpul operatiilor incarcare/descarcare 8)