Stâlpi de iluminat economici

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Majoritatea stâlpilor de iluminat de pe Diorama de la Slobozia sunt confecţionaţi de mine şi au ca baz㒠câte un beculeţ de 12 volţi miniatural. Cum pe diorama sunt circa 40 de asemenea stâlpi, consumul este destul de mare, asta pe de o parte, iar din alt punct de vedere, modelul iniţial creat de mine se potriveşte mai mult peroanelor, parcurilor, gră’dinilor private şi mai puţin stră’zilor.

De aceea am decis remobilarea urbei cu stâlpi stradali de iluminat ceva mai specifici, cu lumina trimis㒠în jos, că’tre asfalt. Totodat㒠modelul pe care l-am creat acum foloseşte binecunoscutele LED-uri alb-cald de la zeXstar

http://trenulete.info/stalpi-de-iluminat-economici/

 
Modelul pentru triaj a fost realizat tot cu led-uri alb-cald de la zeXstar. Am folosit aceiasi tehnica cu saiba pe post de capac abajur, dar led-urile folosite au fost cele mari de 5 mm diamentru ca sa semene cu proiectoarele imense din triaj.

Dupa indoirea picioruselor in pozitia potrivita, am facut un sablon pe o bucata de lemn pentru pozitionarea lor in vederea lipirii cu cositor atat intre ele cat si a firelor de legatura.

Cu un tub varnish verde, de la instalatie de aerare acvariu, am facut abajurul, dupa care am polizat lentila led-ului. Pentru polizare am folosit o alta inovatie a mea si anume un hard-disk defect la care am rearanjat platanele astfel incat sa vina cat mai sus ultimul disc, peste care am lipit cu prenadez un disc de hartie abraziva. Se dovedeste a fi un instrument deosebit de util pe langa casa omului…Dupa ce am sectionat pasta pentru a trece cele doua picioruse le led-uri, am astupat la loc cu cianoacrilic si am vosit totul cu gri Revel.

Tot cu aceasta ocazie am schimbat becurile de la stalpii clasici arcuiti, cu led-uri de 3mm diametru preparate dupa aceleasi metode. Pentru a nu da la masa metalica din interior, am scurtat un piciorus mai mult si am aplicat vpsea neagra in interior inainte de a fixa led-ul in pozitia potrivita.


http://trenulete.info/stalpi-de-iluminat-economici/