Incerc sa raspund la toti:
Modulul contine (functional) un procesor, o memorie seriala pe SPI, si un etaj de iesire de tip jumatete de punte (half bridge). Practic se poate cupla fie cu orice decodor de locomotiva (pe iesirile de Common si AUX), fie chiar si la decodoare de lumini, decodoare de functii. Sau poate fi actionat chiar si manual. Are o intrare Common (care evident se conecteaza la Common de la decodor) si 4 intrari de comanda (care se pot comanda de catre iesirile AUX ale decodoarelor).
Modulul nu are nevoie de un decodor cu interfata SUSI. Bineinteles, nu are functiile unui decodor Dietz, sau Loksound. Dar nici nu asta era ideea. Am dorit realizarea unui decodor relativ simplu, dar cu performante audio bune (cred am reusit, cel putin eu sunt foarte multumit de sunetul produs. apropos, cutia de rezonanta este capacul unei sticle PET de apa minerala).
Cum se vede/aude in filmulet, modulul poate reda diferite mesaje audio, durata totala este de 120 secunde. Dar acest total se poate imparti in mai multe mesaje scurte, care se pot reda fie separat, fie consecutiv (sau chiar in bucla). Selectia acestora se face din intrarile modulului.
Am destul de multe locomotive, multe dintre ele din categoria hobby ( 200-400 lei), am si locomotive mai scumpe, dar nu am dotat dintre ele pana acum decat 3 cu module de sunet. 2 Dietz, si un Loksound. Bineinteles, aceste locomotive au fost din categoria high end, 2 loco cu abur Trix, si unul Rivarossi. Pentru celalalte locomotive am zis ca nu sacrific bani pentru modulul de sunet. De fapt costul sonorizarii se ridica in multe cazuri peste pretul de cost al locomotivei.
Asa ca idee de baza a fost sa concep un modul de sunet, cu performante acceptabile, dar la costuri cat mai mici, astfel incat sa-mi pot sonoriza colectia de locomotive. In cazul multor locomotive o sa fiu multumit sa implementez o functie de goarna, specific modelului bineinteles.
In cazul locomotivelor care au deja instalat un decodor relativ simplu, cu o iesire AUX, se va putea comanda doar un mesaj audio, pentru comanda mai multor mesaje este nevoie de mai multe iesiri AUX pe decodor. Eu o sa-mi montez si in cladiri asemenea decodoare pe care le voi actiona cu decodoare de functii (care au 4 iesiri). Probabil o sa urmeze si un frate mai mare al decodorului, care se va putea comanda pe DCC, dar asta poate mai incolo.
Mesajele audio ce se inscriu in memoria flash pot fi inscrise de pe PC prin intermediul unei interfete.
Gyuri