Simulator Trenuri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ICRA

Well-Known Member
Trenulist
24 August 2011
811
119
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Dezvolt o platforma 3D de trenulistica, propiul simulator 3D.
Unde pot sa gasesc specificatii pentru razele sinelor pentru serie standard?
 
mai concret iti trebuie razele sinelor reale utilizate la CFR ?
La calea ferata in general ...nu se utilizeaza raze de curbura a sinelor standardizate in linie curenta.
Singurele limite sunt cele impuse de raza minima admisa in circulatia materialului rulant de care trebuie sa se tina cont pentru utilizarea acestuia pe sectia de circulatie respectiva astfel incat sa se evite incidentele datorate deraierilor din cauza neanscrierii pe raza minima.
La noi in Romania doar pe linia Oravita-Anina unde raza minima este de 114 m impune circulatia pe aceasta linie doar a vagoanelor si materialului rulant (inclusiv locomotive) de constructie speciala ce se incadreaza in anumite standarde prin care se evita deraierea acestora ....(vezi regulamentul special de circulatie a trenurilor pe aceasta sectie)
In rest valoarea maxima a curbelor nu impun limitari deosebite ...eventual in ceea ce priveste valorile "prea" ridicate a vitezelor de circulatie pe aceste portiuni de linie.
In concluzie la calea ferata nu se utilizeaza curbe standardizate ca si in modelism...gen R1 , R2 , R3 , R4 sau R9 , sinele se realizeaza in curbe care sunt cele permise de configuratia geografica a terenului ....cu observatia razei minime de care am amintit la inceputul acestui topic.
In functie de raza curbelor , Regulamentul de franare si remorcare a trenurilor (nr.006) CFR in vigoare stabileste tinand cont si de rezistenta caracteristica a liniilor , viteza maxima de circulatie a trenurilor care se trece in livretele de mers in vigoare si respectiv limitarile de viteza care se semnalizeaza pe teren.
Sper sa nu fi fost o descriere pre stufoasa si greoaie si sa fi reusit sa clarific prin aceste explicatii, problema legata de curbele din realitate la CFR si la alte administratii de cale ferata ...